vineri, 18 iunie 2021

Un preot ortodox trage un semnal de alarmă. Cetățile dacice sub profanarea grupărilor ezoterice. Statul acceptă tacit și tergiversează.

 Grupările religioase ezoterice distrug vestigiile dacice, iar Statul Român tergiversează cu măsurile necesare pentru protejarea cetăților.

Cetățile dacice sunt monument UNESO, nu pot fi acaparate de anumite grupări, după bunul plac, cu acordul tacit al autorităților centrale. Peștele de la cap se împute. Bucureștiul se face că nu aude. Până acum doar promisiuni și vorbe goale cu iz electoral.

Preotul Eftimie Mitra a inițiat o petiție prin care cere intervenția mai rapidă a autorităților pentru protejarea acestor vestigii. https://www.petitieonline.com/manifestul_de_la_valea_rea_-_vestigiile_dacilor_incotro#form

Cetățile dacice au ajuns locul de desfășurare a unor ritualuri oculte sub pretextul "dragostei față de strămoși". Primul care a făcut ritualuri religioase la cetăți a fost liderul MISA, Gregorian Bivolaru, în anul 1996. De atunci, între ezoteriști se trăiește cu concepția că aceste cetăți ar fi locuri "încărcate energetic", iar multe grupări desprinse din MISA își desfășoară activități religioase în locurile monument istoric, pe care le consideră a fi loc potrivit pentru prozelitismul unor secte religioase de orientare religioasă asiatică.

Nu aceasta este problema, fiecare are dreptul la libertate religioasă, dar în timpul acestor manifestații (ritualuri) religioase cetățile au ajuns să fie vandalizate de către adepții acestor grupări mistice bolnăvicioase. Pentru protejarea acestor monumente istorice, Vladimir Brilinski (in foto), din Deva, a făcut mai multe demersuri prin care Statul Român să asigure paza și protecția acestor monumente. Până în prezent s-a reușit ca la Sarmizegetusa Regia să fie asigurată pază, cu purtarea de grijă a Consiliului Județean Hunedoara, în timp ce restul cetăților au de așteptat.

Datorită faptului că aceste secte au oameni sus puși la nivel național, se tergiversează cu punerea în practică a unor proiecte care au menirea să asigure protecția cetăților. Menționăm că printre adepții sau chiar inițiatorii unora dintre aceste grupări ezoterice sunt și persoane influiente la nivel de parlament sau guvern (nu facem referire doar la actualul guvern, ci la toate care s-au perindat până acum la conducerea țării). Acestia au interesul să tergiverseze cât mai mult introducerea organelor de pază la cetățile dacice. Lipsa paznicilor la cetăți favorizează prozelitismul neodacist care promovează o propagandă religioasă politeistă prin militarea revenirii la religia dacilor, la zalmoxianism. În curentul revenirii la zalmoxianism este implicată și senatoarea Diana Șoșoacă, Cătălin Berenghi, Oreste Teodorescu, generalul Chelaru, etc., împreună cu câteva astfel de organizații.

În acest context, preotul ortodox Eftimie Mitra (in foto), de la schitul "Sfinții Români" din apropierea cetăților dacice, a inițiat o petiție pe internet, prin care cere autorităților să nu mai tergiverseze cu paza la cetăți. Contactându-l telefonic, preotul din inima Daciei acesta ne-a spus: "Trebuie să avem un respect față de strămoșii daci, nu prin ritualuri păgâne inventate de diverși dacopați, ci prin păstrarea nealterată a ceea ce ne-a rămas de la ei. Unii au ajuns să scrijelească pe pereții cetăților după bunul plac, alții fac foc și aduc pagube, alții cioplesc din pietre să ducă acasă și câte le mai trec prin cap. Autoritățile române la nivel central tergiversează, iar noi nu putem să stăm cu mâinile în buzunar. La unii le e frică, alții au interese materiale, alții sunt inconștienți și iată că așa câte puțin asistăm la falsificarea istoriei și la distrugerea acestor monumente. S-a ajuns că unele grupări dacopate să organizeze ceremonii sau festivități în memoria unor sinucigași, tocmai aici în sat, în Costești. Printre organizatori sunt tocmai persoane din cadrul unor astfel de secte, mă refer în mod special la Marian Ruiu (in foto), cel care a fost identificat de autorități că a scrijelit diferite însemne pe pereții cetății Blidaru. Și ca el sunt destui care se perindează pe aici. Ar trebui să fie clar pentru toată lumea. Aceste grupări nu au voie să confiște monumente istorice după bunul plac. Cetățile sunt patrimoniu UNESCO, nu propagandă religioasă și prozelitism pentru grupările New Age. Un patrimoniu UNESCO e al tuturor, nu doar al acestor secte…"

Pentru a conștientiza opinia publică și pentru a se readuce în atenția opiniei publice acest aspect, preotul de lângă Sarmizegetusa Regia a inițiat o petiție.

Petiția poate fi accesată aici: https://www.petitieonline.com/manifestul_de_la_valea_rea_-_vestigiile_dacilor_incotro#form (Pentru Validarea semnăturii trebuie confirmat pe email)

 

Despre profanarea cetăților dacice, redacția ASTRADROM a mai scris și în teecut (vezi si imaginile):

http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2013/09/cetatile-dacice-sarmizegetusa-regia-si.html

http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2013/10/sarmizegetusa-regia-locul-unde-sectele.html

 

prof. Cristian Marc

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.