joi, 17 septembrie 2020

Inchiziția ateilor și trucajele fake-news îndreptate împotriva BOR. Cum se lansează stiri si imagini fake-news sub protecția facebook.

 BOR a devenit victimă a îndoctrinării ateiste pe facebook.

Organizațiile antidiscriminare nu se amestecă în situația creată.

Ateii care activează pe diferite grupuri de facebook, unii cu conturi reale, dar mulți cu conturi fictive, lansează falsuri, calomnii, insulte etc., la adresa credinței ortodoxe, dar mai ales la adresa Bisericii Ortodoxe a României.

Astfel, printre aceste grupuri coordonate de atei, găsim și "Observator creștin". Despre acest grup controversat, ASTRADROM a mai relatat aici: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2020/09/reteaua-facebook-din-romania-ofera.html

Membrii acestui grup fac poze trucate la adresa BOR și a preoților, pe care apoi le lansează la postări sau comentarii, mesaje subliminale, lozinci, mesaje pro LGBT-iste, lansează zvonuri false despre preoți sau despre BOR, majoritatea scoase din context sau chiar ireale. Acestea, lansate pe internet, circulă alimentând facebook-ul cu diversiuni anti BOR create de către acest grup de atei.

În acest sens vă oferim exemplul următor:

Au luat o fotografie de la o procesiune cu o icoană, și în program fotoshop au pus în locul icoanei o imagine cu Gabriele Firea, primarul capitalei. După ce au falsificat imaginea, au lansat poza trucată pe internet spunând că preoții fac propagandă PSD. Vă oferim mai jos poza originală și poza trucată de atei, pentru a putea face comparația:

Poza inițială din cadrul procesiunii

Poza trucată de către ateii diversioniști

Imaginea de mai jos, a fost postată pe platforma respectivă de pe contul "Nicoleta Niculescu". Aceasta este una dintre persoanele care promovează imagini falsificate pe această platformă. În opinia ei, susține că Biserica este unul dintre cei mai mari dușmani ai societății românești. Această concepție aparține în general majorității membrilor acestui grup diversionist creat să calomnieze BOR.


Coordonatorii grupului lansează informația falsă că nu ar avea administratori sau moderatori, ceea ce, dacă verificăm, la prima vedere ar da impresia că ar fi adevărat. În schimb, primim semnale de la tot mai mulți creștini care au încercat să posteze pe această platformă. Aceștia ne spun că sunt restricționați de către un moderator al grupului, care nu se poate afla cine este. Dubios. Nu?

Cei care aduc insulte la adresa preoților si a BOR susțin că ei nu știu cine blochează conturile celor cu concepții creștine, în timp ce conturile acestora nu au fost blocate niciodată oricât de înjositoare insulte și calomnii ar aduce la adresa Bisericii. Din felul în care decurg evenimentele în acest grup, se observă că altgoritmii platformei sunt creați astfel încât discreditarea BOR (și tot ce este legat de credința în Dumnezeu) să se facă sub protecția programelor și motoarelor oferite de facebook.

Ateii din cadrul acestui grup susțin că e nevoie ca ei să intervină în viața creștinilor pentru a-i aduce "cu picioarele pe pământ" și pentru "ca să nu vă lasați manipulați de BOR care vă spune despre existența unui zeu". În opinia acestora: "Biblia e o legendă inventată de oameni prin care să subjuge lumea". 

Trecând peste aceste opinii ale celor care coordonează activitatea platformei respective, se observă că unii creștini care au un punct de vedere mai categoric, sunt blocați de către programele facebook. Conform notificărilor venite din partea facebook, aceste raportări sunt făcute (către administratori sau moderatori) de către membrii ai grupului care duc o bogată activitate atee și denigratoare la adresa credinței creștine. După ce creștinii care își spun opinia sunt blocați pe platformă (nu mai pot să posteze sau să comenteze), apar la adresa acestora calomnii și atacuri la persoană la care ei (fiind blocati) nu pot să răspundă. Aceasta a stârnit nemulțumirea unora dintre cei calomniați, fapt pe care l-am constatat și noi.

Desi administratorii grupului susțin că nu ar exista un administrator, la unele postari apare notificarea că "Postarea a fost trimisă și așteaptă aprobarea unui administrator sau a unui moderator" (vezi foto mai sus). Câteva observații în acest sens. Inițial postările nu erau restricționate. După ce de la același profil apăreau câteva postări incomode pentru ateii care gestionează platforma, conturile respective trebuiau să treacă prin filtrul unui administrator sau moderator.

Ateii din grup recunosc că au controlul asupra postărilor în platformă, deși inițial se contraziceau spunând că nu știu cine este administratorul acesteia. Astfel, printr-o postare, îi avertizează pe creștini că nu au șanse să raporteze calomniile și insultele care le sunt adresate. De pe un cont intitulat Tataie Gheza (despre care nu știm dacă e fictiv sau real), creștinii sunt avertizați că: "Dacă numele acestui grup este observator creștin, cine mai Raportează v-a fi reclamat la Facebook și i se v-a șterge profilul ! Avem voie să postăm despre creștini , ce vrem..." (deoarece este citat am reprodus cu greșelile gramaticale existente). Acest mesaj a apărut la câteva ore după ce, câțiva creștini au făcut raport, la unele comentarii calomnioase la adresa BOR considerându-le instigatoare și discriminatorii. Vedeți imaginea de mai jos:

Dintre cei care sunt activi in acest grup, susțin ideologiile LGBT, și au legături cu anumite formațiuni politice cum ar fi USR sau PDU (partidul diasporenilor). Aceștia lansează teorii prin care susțin că "Zeul creștinilor e un sadic și un criminal. E împotriva libertății homosexualilor".

Câteva relatări despre cei care dețin monopolul asupra grupului "Observator crestin". Felul în care se exprimă arată instigare și discriminare. Nimeni nu a restricționat acest cont și nu s-a luat nici o măsură, deși a fost raportat de noi ca discriminare religioasă..., postând zilnic astfel de "capodopere".

Iată cu ce începe unul dintre membri activi ai platformei postarea sa: "Eu la prost i-as da in gura, Pan se lasa de scriptura" etc... discriminare acceptata de catre facebook... Adica, din cate se observa, facebook considera firesc ca pe un grup cu numele Observator crestin sa fie ceva normal ca prostii citesc din Scriptura...  (a se vedea imaginea de jos)

Ceea ce stim sigur e ca lucrurile nu se vor schimba, doar suntem in capitalism/democratie. Nu?

 Important e ca acest grup lanseaza calomnii si falsuri cu acceptul facebook si sub acoperirea tacita a organizatiilor antidiscriminare...

 

 De ce ateii care administrează grupul lansează ideea că acest grup nu are administratori sau moderatori, când, în realitate, indiciile arată că ei sunt gestionarii platformei? Ce interes au să facă această diversiune asupra grupului de unde, tocmai ei, lansează informații false despre BOR, poze trucate, calomnii, instigări și mesaje subliminale... adresate împotriva BOR? Care este scopul pentru care un grup de atei au creat această platformă? Doar pentru a lansa de aici fake-new -suri sub protecția rețelei facebook?

Prof. Cristian Marc

 

Obs:

Mentionam ca din acest grup fac parte si protestanti. Acestia uneori mai reactionează când se aduc atacuri la adresa Bibliei, în schimb, când e de calomniat BOR-ul se retrag sau uneori susțin acțiunile ateilor.


15 comentarii:

  1. Atat noi, cat si un preot ortodox care a contribuit la demascarea acestul grup anticrestin, am fost amenintati de catre membrii ai gruparilor atee cu tendinte LGBT-iste.
    Mentionam ca nu ne deranjeaza aceste amenintari, iar faptul ca s-a recurs la asa ceva dovedeste ca faptasii se simt descoperiti de faptele lor anticrestine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In realitate , asta cu amenintarea este o minciuna. Da multa lume isi bate joc de voi si de religia voastra nu doar de ortodoxie, De toate religiile, Dar , Ortodoxia ne loveste zilnic, si automat raspundem si noi cum putem . Minciuna se pare ca face casa buna in sanul Ortodoxiei Romane, si in grup este un ""preotel" ce este DOVEDIT ca este mincinos. [Da preotele, eu sunt] si se simte bine in hainele de mincinos, se pare ca in cartea lui , minciuna este o fapta mare si buna. Asta va caracterizeaza pe toti , nu doar pe respectivul. Ma intreb daca in spiritul corectitudini [ clar nu detineti asa ceva ] ar fi fost fain sa povestiti si despre ortodoxi ce au un comportament nedemn de un OM, nu doar de un religios, Ce reactie ar trebui sa aibe un preot, cand vede, cum un ortodox declarat, intineaza memoria unui om dececdat, doar pe simplul motiv ca a fost Ateu ,? Este fain si laudabil asta din punctul de vedere al preotului ce activeaza "oficial" in grup. Si nu doar .,. Se pare ca .. tot clerul aplauda asemenea fapte, Si va asteptati de la noi la ce? OIn fiecare zi, scot un MM nou cu religia ortodoxa, striict din distractia mea personala. la final. NU MAI MINTITI< nimeni nu va ameninta , Un Ateu considera sub conditia lui de om sa ameninte pe cineva ce este la pamant deja Sa mai amintesc si despre ce se intampla in aceste zile? cand din cauza de biserica ,Sanatatea noastra a tuturor este pusa si mai rau in pericol. Ar fi prea mult. Doru Diplas

      Ștergere
  2. Un anume "Farfuy" ne-a lasat un comentariu pe care nu il putem publica deoarece contine cuvinte pornografice si injuraturi.
    Printre altele, comentatorul nostru isi exprima parerea ca Biserica nu da libertate ateilor, impunandu-si principiile ei.
    Realitatea este ca Biserica nu a impus ateilor sa creada in Dumnezeu, in timp ce ateii denigreaza si profaneaza tot ce este legat de Biserica Nationala a Romaniei.
    Cristian Marc

    RăspundețiȘtergere
  3. am și eu o întrebare: cum rămâne cu taxele uneori exagerate cerute de ierarhii BOR pentru serviciile religioase prestate? și uneori strigătoare la cer-- morți neingropati deoarece familia nu a dat bani la preot? ori preot ce umilește enoriașii, punându-i sa ii sărute mâinile în virtutea iertării?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Voi ateii vorbiti din rautate sau din necunostinta de cauza, ca si in cazul de fata.
      Nu ierarhii impun taxele in parohie. Exista un consiliu de administratie care ste format din oameni din sat. In cadrul acestui consiliu sunt stabilite unele taxe de inmormantare, botez, cununii etc...
      Daca exista cazuri izolate de preoti indisciplinati sau care uneori exagereaza, dumneavoastra (din prea multa dragoste) generalizati ca si cum toti preotii ar face la fel. Acesta diversiune de tip ateu anti Biserica ve reprezinta pe voi ateii.
      Sarutarea mainii preotului nu este pentru iertare. De unde ati scos aceasta minciuna, domnule ateu?
      Este un obicei mai vechi in popor de a saruta mana preotuluii pentru ca, mana dreapta este folosita de preot la slujba cand sfinteste Impartasania. Nicidecum pentru iertare de pacate, asa cum voi vreti sa dati impresia...

      Ștergere
  4. N-ar avea nimeni nimic cu voi dacă:
    1. Nu ați cerșii bani publici;
    2. Ați plati taxe și impozite;
    3. Nu ați fi plătiți din bani publici; 4. Nu ați încerca îndoctrinarea copiiilor in scoli;
    5. Nu ați abuza sexual copii;
    6. Ați arată smerenie, nu sfidare prin mașini de lux, vile, hoteluri și alte afaceri dubioase.
    7. Ați respecta liniștea publică, prea multe biserici între blocuri, cu boxele afară.
    Mai pot adăuga și altele, cum ar fi discriminări, încetinirea progresului, sau ajutarea propagării virușilor, vezi scandalul cu lingurița, asta e doar vârful iceberg-ului și a nesimțirii arătate de BOR.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule Marius, ce ai scris in comentariu sunt minciuni:

      1. Nu a cersit nimeni banii publici. Banii care se cuvin de la stat pentru culte, la fel ca in toate tarile Europene, nu sunt ale unor persoane, ci a unor institutii religioase, crestine sau necrestine...
      2.Persoanele (clerici, preoti episcopi, pastori etc...) platesc impozite ca orice cetatean al tarii, iar cultul, institutia religioasa, este scutita de impozite, asa cum e in orice tara europeana...
      3. Statul, cand a confiscat averile Bisericii primite de la domnitorii tarii, sau de la diferite persoane, s-a angajat ca in schimbul acestor averi confiscate, sa ofere salarii clericilor. Salariul unui preot de la stat este jumatate decat al unui angajat la o institutie laica, iar cealalta jumatate trebuie sa o primeasca de la credinciosii din sat/parohie in urma taxelor parohiale (botez, cununie, inmormantare etc...) conform legilor Statului Roman.
      Nu indoctrineaza nimeni copii in scoli. Orele de religie nu sunt obligatorii. La fel cum nici orele de sexologie si indoctrinare LGBT, pe care le sustin ateii, nu trebuiesc sa fie obligatorii.
      5. Biserica nu abuzeaza copii sexual. Daca un angajat al Bisericii face acest lucru, dupa ce este dovedit, este exclus.
      6. Lectii de smerenie nu puteti sa dati tocmai dumneavoastra, cei care prigoniti Biserica. Masinile de lux, vile si ce mai enumerati dumneavoastra, sunt exceptii, foarte rare, si nu incalca legile statului. In comparatie cu politicienii care conduc tara, acestea sunt f minore (putine si valori mici).
      7. Boxele de la slujbe (care s-au inmultit in perioada pandemiei) nu sunt in perioada orelor de liniste prevazute legal.

      Nu s-a dovedit pana in prezent, de catre nici o ancheta epidemiologica, cum ca ar exista vre-un caz de infectare cu virusul COVID, prin impartasania cu lingurita. Pana in prezent au fost doar acuze nedovedite ale ateilor...
      Biserica nu a contribuit cu nimic la incetinirea progresului, nu a discriminat pe nimeni, etc... Dovediti, ca in comunicatele sau actiunile oficiale ale BOR ar putea exista astfel de situatii.
      Dovezi dimnilor atei, nu minciuni, barfe si calomnii, asa cum faceti mereu...
      Ati folosit expresia: "nesimțirii arătate de BOR". Oa re prin aceasta nu ati jignit pe toti membrii BOR, printre care si pe mine?
      Va iert, domnule Marius Daniel, si cu siguranta si alti ortodocsi o sa va ierte pentru aceasta jignire.

      Cu respect,
      prof. Cristian Marc

      Ștergere
    2. 1 mda Parinte, acei bani nu vin de la persoane anume, ploua asa din cer, lin si mocanestede nu se mai gata ploaia asta... eu nu am inteles niciodata, biserica nuefiind institutie de stat, de ce ar trebui sa fie finantata de stat, de ce preotii prmesc salariu de la stat ?
      2 de ce ma rog vi se pare normal ca institutiile religioase sa fie scutite de impozite ? cu ce sunt institutiile bisericesti, mai presus de restul institutiilor de stat sau private ? o singura biserica, poate sa adune intr-o duminica pe cel putin 1000 de euro, depinzand cati enoriasi are, bani care sunt neimpozitabili si nimeni nu trebuie sa zica nimanui cati bani se adunara...
      3 iarasi, de ce ar trebui institutia bisericii sa aiba averi? da stiu ca Biblia zice sa dai zeciuiala bisericii dar nu am inteles niciodata, de ce ? care e explicatia ? si da! mi se pare corect ca averile bisricilor sa intre in posesia statului. Oh da! Preotii au salarii mici de la stat si ce daca ? platesc taxe pe salariul acela mic, mai apoi iau o groaza de bani de la comunitatea in care slujesc (nici nu incercati sa negati asta! stiu cat s-a dat mita pt postul de preot in Telci judetul Bistrita).
      4 nu indoctrineaza nimeni pe copii in scoli... pai cum ati numi faptul ca ii zici unui copil de 3-4 ani ca "tu esti ortodox si crezi asta... si daca nu crezi asta vei arde in iad" ? eu i-as zice abuz de copii, stiu dumneavoastra ii ziceti educatie spirituala,dar in fond este indoctrinare! Mda orele de religie nu sunt obligatorii si e pacat ca nu sunt! orele de religie ar trebui sa existe in scoli! dar ore de religie, nu lecturi de catecheza ortodoxa,catolica,reformata,unitariana etc. ci ore de religie in care sa fie prezentate religiile vechi, de la egipteni pana la persi, de unde se trage si monoteismul iudaic de unde si crestinismu, sa li se prezinte copiilor si islamul ca sa stie tot prostul ca Allah este acelas zeu cu Yahve, sa fie trecute in revista si videle si religia hindusa, istoria crestinismului, cum s-a scris Biblia etc ... repet ! sa ii zici unui copil ca tu esti ortodox si crezi asta este imoral si abuziv ! Si educatia sexuala, NU este o indoctrinare LGBT... tinerii trebuie sa stie ce se intampla cu al lor corp si cum sa se protejeze de anumite boli si nu in ultimul rand sa stie ca pot ramane insarcinate daca fac sex !
      5 si ce face biserica sa impiedice aceste lucruri de a se intapla ? ma doare in cur ca este "raspopit" ! de ce a lasat biserica sa se intample asta in primul rand ? Nu ati stiut ce apucaturi are Pomohaci sau Ionascu ? Pai de Ionascu stie un sat intreg de 6 mii de locuitori! si nu stia biserica ?
      6 si nici e de datoria ateilor de a da lectii de smerenie! ateii nu au o carte in care un invatator, un eu incarnat, sa zica de saracie pe pamant si bogatii in rai! Masinile de lux si vilele snt o exceptie ? A da daca preotul slujeste in ceva catun uitat de lume !
      7 Dar clopotele care se trag seara ? sunt in perioada orelor de liniste ? si chair daca nu sunt ! de ce ar trebui eu sa asist nevoit la slujba de duminica ? de ce sa obligati oameni sa asculte slujba ? cu ce drpet faceti asta ? eu, daca imi pun pe casa niste boxe, si incep a difuza muzica si mai chem si niste prieteni sa steie in curte, voi fi amendat ! Dar in tara asta oamenii au privilegii deorece au o anumita religie, cea ce e discriminare... Da stiu ! o sa explodati spre mine cu libertatea religioasa! libertatea religioasa inseamna si posibilitatea de a nu fi religios nu ? cum zoce Aron Ra "freedom of religion shuld include freedom from religion".

      Da biserica nu a contribuit cu nimic la incetinirea progresului, dar nici viceversa ! Nici de ajutat nu a ajutat la accelerea progresului... Am scris mai sus, cum statutul special al unor religiosi, este discriminare, paote ca nu ati discriminat dumneavoastra sau biserica la care atentati sau soborul de acolo pe nimeni, dar chiar si impartirea Luminii Sfinte a fost un act discriminator...

      Cu stima
      Ion Ilie Ion

      Ștergere
    3. 1. Care parinte?
      Biserica trebuie sa fie finantata de stat pentru ca statul a confiscat abuziv averile bisericii.
      2. Sunt biserici de la sate, foarte multe, care nu aduna bani nici macar pentru salariul preotului. Chestia asta cu 1000 euro e o poveste de filme, basme pentru naivi sau inventii rautacioase...
      3. Daca cineva doreste sa doneze ceva la Biserica, de ce te deranjeaza? Sa inteleg ca preotii trebuie sa fie muritori de foame? Da, doar asa nu vor mai fi preoti, ceea ce ateii incearca de mult timp sa faca..
      4. Tu vezi in functie de orientarile tale religioase, atee, sau de care or fi. Nu imi dau seama din moment ce iti ascunzi identitatea.
      Stiu doar ca bunicii mei au fost foarte sanatosi, au avut o viata frumoasa, cu multi copii, fara sa faca educatie sexuala in scoli. Acum se doreste indoctrinarea cu conceptii LGBT, chiar si in scoli.
      5. Asa cum nu poti verifica 100% un politist cand e angajat la postul de politie, iar apoi este descoperit cu abateri de la lege, tot asa si un cleric nu poate verificat 100%. Argumentul dumneavoastra e copilaresc, ca sa nu spun rautacios.
      6. Ateii mereu au fost impotriva credintei. Nu au o invatatura, de aceea sunt impotriva celor care au o randuiala.
      7. Nu cred ca se trag colopotele noaptea cand dorm oamenii. E o exagerare. Nu aveti dreptul sa interziceci o manifestare religioasa, doar pentru ca voi nu sunteti de acord cu ea.

      Daca e dupa voi ateii totul e un act discriminator, si faptul ca unii cred in Dumnezeu. Ce sa va fac. Nu poate omul sa nenunte la credinta lui, doar pentru a va face pe plac.
      De Pasti, Lumina nu a dat-o cu forta nimanui...

      cu respect,
      Cristian Marc

      Ștergere
    4. Interesant cum noi ar trebui sa plătim pentru case pentru prietenii imaginari ai oamenilor. Faptul ca înșelătoria religiei a funcționat atât de mult și încă funcționează și a permis bisericilor sa acumuleze acele averi în primul rand, nu înseamnă că înșelătoria asta trebuie susținută de stat. Dar în stilul clasic al oricărui borfaș prins, încerci mai întâi cu scandal și gura mare sa declari ca punga furata era a ta.

      Ștergere
  5. Nu inteleg de ce ateii sunt asa de inversunati inpotriva Bisericii.
    Vor sa ne faca pe toti atei.
    De ce noi crestinii, "habotnici" si "inapoiati", nu avem dreptul sa traim cum vrem noi.
    Nici noi nu le-am impus ateilor sa creada in Dumnezeu...
    Mi se pare absurd.
    Daca nu crezi in Dumnezeu trebuie sa fi pus la zid si injurat sau batjocorit de catre cei ce nu cred.
    Este o dictatura ateista pe care o vedem la nivel mai mare in tara, in lume, peste tot.
    Doar asa putem sa ne mantuim, suferind prigoanele din partea ateilor...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru ca este o înșelătorie organizata la scara mare. Pentru ca i-a convins pe oameni ca trebuie sa urmeze ca oile doctrina șefului. Ca trebuie sa fie scutiti de impozite pentru ca au acces la prietenul imaginar din ceruri fără sa trebuiască vreodată sa dovedească asta, și orice dubiu privind ce cred ei ca spune ființă imaginara din ceruri este erezie și imoral. Pentru ca prezintă o carte imorala și perversa ca fiind Sfânta și demna de respect. Pentru că prezintă credința oarbă și fără dovezi ca fiind o virtute și se opune gândirii raționale și logice și încearcă să indoctrineze copiii in această mentalitate.
      Pentru că declară lucruri care nu au legătură cu moralitatea ca fiind imorale doar pentru ca asa crede prietenul lor imaginar din ceruri. Și nu pentru ca nu aveți dreptul sa trăiți cum vreți, ci pentru ca deciziile fiecărui individ îi afectează pe cei din jur, și dacă capacitatea de gândire logica și raționalizarea a oamenilor din jurul meu este atât de corupta încât nu poate diferenția ficțiunea de realitate... Eu și cei dragi mie ar putea fi puși în pericol de cineva care nu poate diferenția între cele doua.
      Nu sunt Anti-Dumnezeu ci sunt pentru adevăr. Dacă un Dumnezeu este real, vreau sa știu din tot sufletul. Dar sa presupunem ca Dumnezeu, sau orice altceva, exista fără nici o dovada este irațional și eu pledez pentru o lume cu oameni raționali.

      Ștergere
    2. @ Unknown
      Voi ateii nu veti suferii preotii niciodata. De aceea ei au fost si vor fi mereu victimele voastre. Daca era dupa voi, ar trebuyi ca preotii sa moara de foame sau sa poata fi la cheremul vostru... Poftim cultura...

      Ștergere
  6. Ateii mereu jignesc si batjocoresc preotii

    RăspundețiȘtergere
  7. Reamintim:
    Comentariile indecente și injuriile sunt puse în spam...

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.