sâmbătă, 15 februarie 2020

Ezoterismul - evoluție sau decădere spirituală? Un fals preot se pretinde a fi un mentor spiritual.


Adrian Singurov
Misionar New Age în haină preoțească sau, cum demonul poartă chip de sfânt?

Unul dintre personajele care pregătește tranziția către Noua Eră este falsul preot Adrian Singurov, întâlnit la televiziunile ezoterice din România. Acesta, ca și restul ezoteriștilor, se pretind a fi promotori al "evoluției spirituale". Ceea ce ei consideră evoluție, în realitate este o depărtare de la adevărata viață spirituală creștină.


Acesta a fost preot canonic, dar în 2011 a fost caterisit pentru abateri grave de la credința ortodoxă. După caterisire s-a gândit să-și facă propria biserică, pe care a intitulat-o "cuantică". Conform canoanelor Bisericii Ortodoxe, acesta nu are dreptul să poarte haine preoțești.

Singurov nu este recunoscut de către nici o Biserică Ortodoxă canonică fiind totodată și rupt de Biserica lui Hristos. Până în prezent nu a dovedit că face parte din una dintre Bisericile Locale ale Rusiei, Greciei, României, Constantinopolului etc. Activează clandestin răspândind învățături străine de cele ortodoxe și de înaintașii poporului român. Acesta spune că face parte din Biserica Rusă din afara Rusiei, fiind sub ascultarea unui ierarh cu numele Damaschin din Moscova. Menționăm că pseudoierarhul Damaschin de care pomenește Andrei Singurov, nu este canonic, și nu este recunoscut de către nici o Biserică Ortodoxă canonică. Deci iata cercul vicios în spatele căruia se ascund persoane dubioase care ni se prezintă a fi mentori și promotori ai unei spiritualități înalte. Falsitatea acestuia este evidentă.
Detalii vedeți aici:

Falsul preot spune despre sine că ține calendarul pe stil vechi. Nu este recunoscut nici de cei pe stil vechi de la Slătioara și nici de una dintre patriarhiile de stil vechi canonice. Menționăm că în România există o sectă lui Gherasim Bratu (care se autodenumește a fi de stil vechi), dar care, la rândul ei, nu este recunoscută de către nici o Biserică Locală. Secta lui Gherasim fiind în strânsă legătură cu o grupare similară din Italia condusă de schismaticul Onufrie de Bergamo. Despre această sectă există o anchetă jurnalistică publicată de ASTRADROM, în urmă cu câțiva ani. Membrii acestei secte au fost caterisiți de BOR pentru abateri disciplinare grave, unii și pentru homosexualitate. Astfel au ajuns să-și facă biserici private având suport juridic în câteva asociații create cu acest scop.

Falsul preot spune că învățătura ortodoxă este incompletă, motiv pentru care a fost nevoit să întemeieze o nouă credință numită "Ortodoxia cuantică". Deci, după opinia sa, domnul Adrian Singurov este îndreptățit să-L "completeze" pe Iisus Hristos acolo unde e cazul. Astfel, face o nouă credință ortodoxă, dar amestecată cu concepții hinduiste și budiste. Acest sincretism religios de tip New Age este promovat în toată lumea de către organizațiile masonice. Ezoterismul, în public spune că este dușmanul masoneriei, dar în realitate promovează concepțiile religioase ale acestei organizații. Una dintre aceste înșelări este și asa-zisa "Ortodoxie cuantică".

Este propulsat în mediile neopăgâne propovăduind credința în zei, în reîncarnare și într-un dumnezeu impersonal, ceea ce este străin de învățătura Bibliei.

Scopul său este de a discredita BOR, încercând să scoată cât mai mulți oameni din Biserica Ortodoxă folosindu-se abuziv și ilegal de uniforma BOR (atâta timp cât nu este recunoscut ca preot al BOR). Pe credulii care îi urmează învățăturile, îi îndreaptă spre politeism, spre o formă religioasă străină neamului românesc.

În opinia sa Biserica a fost necesară în Evul Mediu, iar acum nu mai e nevoie să meargă omul la Biserică. În schimb, falsul preot, îndrumă lumea la cabinetele private de parapsihologie si psihoterapie. El însuși se autodenumește un bun psihoterapeut. Din câte știu, taxa pentru o consultație la un psihoterapeut ezoteric este între 100 și 300 de lei. E necesar de menționat că parapsihologia și psihoterapia alternativă practicate de ezoteriști, nu sunt recunoscute de către Ministerul Sănătății ca fiind științe medicale. Unii dintre aceștia fac câte o școală de psihologie, unde diplomele se dau cu ușurință, pentru a avea o acoperire legală.
Detalii vezi aici:

Asemenea multor lideri ezoterici, acesta lansează multe mesaje subliminale cu scopul schimbării mentalității creștinului necunoscător învățăturilor ortodoxe. Prin aceste mesaje subliminale se manipulează mințile pervertind conștiințele celor care îl ascultă crezând că este preot.

Dintre aceste mesaje subliminale (cu scopul de a manipula) amintim:

-Apostolul Pavel a fost mare magician si cabalist al vremurilor sale.
-Noi evităm cuvântul magician.
-Atunci era la ordinea zilei să leviteze, să zboare, să facă minuni.
-Biserica gnostică nu este în contradicție cu învățătura lui Hristos.
-Constantin cel Mare a fost un criminal care și-a omorât mama, copii și sora... și s-a folosit de Biserica Ortodoxă să manipuleze imperiul.
-Constantin cel Mare avea consilieri cu clarviziuni pe care îi folosea să suprime poporul. Acești consilieri erau oamenii Bisericii.
-Crucile de pe scuturile soldaților lui Constantin nu erau ca în creștinism. Semănau cu litera "tau" care există pe tăblițele sumeriene. Era un simbol magic.
-La Sinoadele Ecumenice s-a stabilit istoria omenirii. Niște oameni care au schimbat paradigme, modul de a gândi, de comportament. Astfel s-a schimbat vibrația, omul s-a deviat organic. La Sinoade s-a schimbat creștinismul original apostolic.
-Poate e mai bine că nu se spun aceste adevăruri pentru că nu toți oamenii sunt pregătiți să le primească.
-Ortodoxia este una, iar Biserica Răsăriteană este cu totul altceva.
-Cele opt căi ale lui Buda sunt ortodoxe.
-Budismul a influențat doctrina creștină.
-Sunt multe asemănări între Buda si Hristos.
-Buda a fost mai ortodox decât se știe.
-BOR nu a avut succesiune apostolică de multe ori în istorie, dar apoi se contrazice spunând că BOR are har.
-12 pustnici hirotonesc un preot, 12 preoti hirotonesc un episcop.
-Harul în România este de la pustnici, nu de la Constantinopol. E bine așa pentru că Constantinopolul nu a mai avut har de când a primit anatema de la Roma.
-Constantinopolul și Balcanii au pierdut puterea harului.
-Harul în Balcani a venit prin Nil Dorobanțu.
-Omenirea se raportează la Hristos.
-Noi suntem în gândirea lui Dumnezeu. Potențial suntem mântuiti.
-Bolile țin de un echilibru al universului.
-Lucrurile se schimbă prin educație.
-Nu vobește despre homosexualitate că nu vrea să facă politică.

Acestea sunt doar câteva din inepțiile cu care falsul preot înșeală pe cine poate cu scopul de a atrage adepți răspândind haosul în mintea omului. În cazul terapeuților ezoterici, haosul este un mediu favorabil deoarece, din acest haos se racolează cu ușurință viitorii adepți la cabinetele lor private de psihoterapie. Nu doar atât, ci haosul spiritual din interiorul acestora îl răspândesc celor care le acceptă teoriile. În ce-l privește pe Singurov, nu trebuie să spunem multe despre acestea deoarece chipul său lipsit de seninătate îl trădează. Comparând chipul duhovnicilor noștri din Biserica Ortodoxă, cu chipul lui Singurov, vedem o foarte mare contradicție (mă refer la seninătatea chipului, a ochilor – care arată trăirea lăuntrică a preotului). Pentru a vedea acestea nu e nevoie să fi psiholog, ci doar să fi ancorat cât de cât în credința lăsată de Iisus Hristos.

Cine cunoaște învățătura de credință ortodoxă își dă seama de rătăcirea acestuia. Azi, omul încovoiat de grijile și problemele cotidiene, nu are timpul necesar pentru studiu, ceea ce îl poate face o pradă ușoară în capcanele misionarilor religiilor asiatice, întâlniți în mediile ezoterice.


Obs.
În una dintre imagini, falsul preot Singurov este alături de "evoluatul" spiritual Oreste Teodorescu.
Într-o altă imagine este un afiș cu ocazia Noului An 2020.
Pe acest afiș apar persoane din lumea "evoluției spirituale"
-          Lângă Singurov este fostul candidat la președinția României, care nu a avut nici 10 voturi în toată țara, Aurel Rădulescu. Acesta este cercetat pentru înșelăciune. Printre altele, se prezenta a fi preot, dar asemenea lui Singurov, nu este recunoscut de nici o Biserică Ortodoxă canonică.
-          Lângă Aurel Rădulescu, pe afiș, îl vedem pe un alt șarlatan: ezoteristul ucrainean Albert Von Kloss care pretinde că aduce fericirea veșnică doar cu puterea gândului. Bine înțeles că doar contra cost.
-          Atenția ni s-a atras și asupra unui așa-zis preot Daniel, dar al cărui nume nu apare complet (astfel o verificare asupra sa este mai greoaie)
-          Pe același afiș mai apar și "medium", "numerolog", "coach" – formator (antrenor spiritual) etc...

 


ierom. Eftimie Mitra

Sursa: Eftimie Mitra, pagina personală de facebook, în data de 14.02.2020.
Vezi aici:

20 de comentarii:

  1. Asa da mentor religios, terapeut sau cum se mai numeste pe sine.
    Un vulpoi intre gaini.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Binecuvântarea lui Dumnezeu să fie cu noi cu toții...
      Cu scuzele de rigoare pentru toată lumea....întreb și eu...dacă ce a ce face IPS IRINEU ESTE CANONIC...FACE ACEASTA.VA

      Ștergere
    2. Din interiorul BOR pornește prigoana..
      Este bine ce face Mitropolitul Irineu..? ?...în ce direcție se îndreaptă...Ortodoxia României..

      Ștergere
    3. Ce treaba are IPS Irineu cu aberatiile acestui impostor?

      Ștergere
  2. Cu adevărat, fals e ăsta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Trist ca poate duce de nas neștiutorii cu acordul masă mediei

    RăspundețiȘtergere
  4. De ce hulesti Masoneria, frate?

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunteți papagali și niște gargaragii de troli,punct.

    RăspundețiȘtergere
  6. E duhovnicul lui Diana Sosoaca. O alta ezoterista. Deci e clar ce hram poarta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Irineu se mai poate numi...IPS....nu cumva îl putem numi Înalt Rătăcit...

      Ștergere
    2. Ce treaba are IPS Irineu cu caderea spirituala a acestui impostor?

      Ștergere
  7. Dati cu piatra,ca de piatra veti pieri! Unde ati fost voi "Sfinti Parinti" in timpul pandemiei? Ati tinut capul in nisip ca strutul si acum iesiti sa dati cu parul.Cautati bine in adancul sufletului vostru negru si rugati-va asa: *Doamne, Duhul Tau cel Sfant, nu-l lua de la mine* !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce treabă are pandemia cu nebuniile acestui impostor ? Nu vezi ce gândire de om prost are?
      Vezi la mutra lui de pierdut în spațiu… ce ochi tulburi are…

      Ștergere
    2. Osa ajungeți în iad cu toți care spun asta la un preot adevărat și ortodox creștin

      Ștergere
  8. Cine se aseamănă se adună: Șoșoacă, Singurov, Berenghi, Coruț și Funar, patrioți sub protecția masoneriei

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. lily-of-the-valley3 februarie 2023 la 22:47

      ...si Puric.

      Ștergere
    2. Puric e patriot antiamerican ßi antirus !

      Ștergere
    3. Dar tu de unde știi ? Faci și tu parte din gașca ?

      Ștergere
  9. Masonul Singurov ar trebui sa nu aiba neobrazarea de a se numi ortodox.

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.