joi, 14 iunie 2018

Simona Halep - victima unor rafuieli politice


Opozantii PSD-ului au considerat ca huiduielile adresate doamnei Firea trebuiesc facute indiferent de loc sau eveniment.

Asistam la un spectacol politic de toata groaza: mitinguri, boicoturi, rafuieli, diversiuni, interese, amenintari, scandaluri, afirmatii, eroisme, huiduieli, articole, postari, emisiuni, poze, filmulete etc. Sambata 9 iunie la Arena Nationala, primaria Bucurestiului a organizat o festivitate de primire solemna a tenismenei Simona Halep. S-au gandit unii, care au opinii politice diferite decat al primaritei Gabriela Firea (PSD-ista), sa huiduiasca „in numele dreptatii” dintre multimea prezenta in tribune. Astfel, cand doamna Firea a luat cuvantul, opozanti PSD-ului au inceput sa strige cuvinte jignitoare la adresa acesteia, umbrind festivitatea in sine.


PSD-istii sustin ca mitingul pe care l-au organizat recent a fost un succes. Asta i-a infuriat pe cei din opozitie. Astfel au aparut rafuielile post miting. Unii, prin retelele de socializare (facebook), altii prin telefon, whatsapp, vieber sau sms-uri isi trimit pareri pro si contra. Drept e ca fiecare intr-un mod cat se poate de agresiv, vulgar sau scandalos. Se observa ca si unii si altii sunt patimasi, astfel incat, ii vede pe cei cu opinii diferite de ale lor, ca fiind dusmanii cei mai periculosi ai Romaniei. Fiecare zice ca celalalt este corupt si murdar iar cei pe care ii simpatizeaza sunt cei corecti. Realitatea e ca fiecare politician este corupt, toti au intrat in politica pentru a fura si pentru a realiza ceva in plan material doar pentru propria persoana. Aceasta indiferent de culoarea politica.

Rafuielile politice au ajuns sa fie mai presus decat dragostea de tara, si respectul fata de adevaratii romani. Astfel, cand primarul Bucurestiului, o PSD-ista a luat cuvantul in fata unui public numeros, felicitand-o pe campioana Simona Halep, opozantii PSD-ului au inceput sa huiduiasca fara jena si respect fata de cea care a adus prestigiu Romaniei in toata lumea.

Cu siguranta ca doamna Firea s-a folosit de prilej sa faca imagine partidului sau, dar cine a pus la cale acest boicot nu a fost cu nimic mai bun. Chiar dimpotriva. Se pare ca mizeria PSD-ista nu e singulara. Acesteia i se adauga o alta mizerie, a opozantilor care nu ved in fata ochilor decat orgolii si interese…, razbunari cu orice pret. Anti PSD-istii sustin ca totul a fost spontan, iar oamenii care au huiduit la acel eveniment au facut-o fara a fi instigati de cineva. Ha, ha, ha… o alta minciuna. Ca si cum ai spune ca romanii din diaspora s-au mobilizat fara sa ii organizeze cineva. Se pare ca si opozantii PSD-ului ne considera prosti sa credem gogoasele lor (la fel cum fac si PSD-istii).

Cine are interes sa duca tara in haos? Cu siguranta ca nu omul civilizat si cu bun simt. Sa credem noi ca romanii se ridica spontan impotriva unui partid politic? Sa credem ca cei care au strigat impotriva Bisericii Romane cand a fost mitingul Colectiv” au facut-o spontan. Sa credem ca cei care fac propaganda (pe siteuri-le de socializare) unor curente agitatoare sunt cei care vor binele tarii? Sa credem ca furia unora anti-Dragnea a venit spontan, tocmai dupa ce acesta a exprimat public ca sustine referendumul initiat de Biserica Romaniei? Etc. Marea majoritate a celor care strigau „Vrem spitale, nu catedrale” azi striga ca nu vor referendum in ce priveste casatoria intre barbat si femeie. Sunt cam aceeiasi, in mare parte: activistii lui George Soros. Lor li s-au adaugat si cei cu antipatii fata de PSD. Oricare care ar fi razboaiele dintre partidele politice, aceste rafuieli nu aveau voie sa se manifeste la evenimentul in care Simona Halep a fost felicitata de catre primarul capitalei –  indiferent din ce partid ar face parte.

Cei care au huiduit sunt cei care s-au lasat influientati de anumite postari pe facebook de curentul anti-PSD-ist care acum se promoveaza prin diferite conturi (reale sau fictive). Daca spune cineva ca cei din tribuna au facut-o spontan, nu il cred oricate argumente ar aduce.

Despre huiduielile comunitatii #rezist, adresate Gabrielei Firea la festivitatea Simonei Halep: Aurelia Osmanaj spunea:
     "E ca atunci când te căsătorești, ești fericit, iubești, te simți împlinit... doar că la nunta ta se bat două minute mesenii între ei." (Aurelia Osmanaj)

Cu toate acestea, huiduitorii si-au facut un baner mare pe care scria „#Simona Halep”. Vezi aici: https://www.g4media.ro/foto-comunitatea-rezist-a-intampinat-o-pe-halep-cu-un-banner-special-simona-halep.html

Nu condamn gestul huiduielii unor politicieni. Daca unii simt sa faca asa ceva, n-au decat sa huiduie cat au chef. Sa o faca, dar in alta parte. Contextul in care s-a facut arata ca faptasii nu au avut respect fata de Simona Halep, punand ambitiile politice mai presus decat cinstea fata de campioana lumii in tenis. Pentru ce au mers acolo? Daca opozantii PSD-ului ar fi avut curajul sa huiduiasca la mitingul organizat de PSD, sau la alte activitati ale acestui partid, poate i-as fi considerat eroi. Dar pentru ca au facut-o in contextul respectiv nu am cum sa ii aprob, ci doar sa le contest gestul.

Sorana Balan    
Text preluat de pe pagina personala de facebook (14 iunie 2018): 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.