joi, 9 aprilie 2009

Comunicat A.M.A.S. Tehnologia RFID - un „dar” pentru infractori.

Adunarea generală a Asociaţiei Monah Atanasie Ştefănescu (A.M.A.S.) s-a întrunit azi, 20 martie 2009 ora 15 pentru întocmirea planului de activitate pentru anul în curs. Printre punctele puse în discuţie a fost şi problema documentelor cu cip biometric.
A.M.A.S. susţine iniţiativa ASTRADROM de a aduce la cunoştinţă opiniei publice detaliile morale, sociale, tehnice, religioase, juridice, etc., necunoscute de majoritatea cetăţenilor României.
Datorită vulnerabilităţii tehnologiei RFID de către hackeri şi a posibilităţii unor firme private de a pătrunde în baza de date a sistemului de stocare a informaţiilor cu caracter personal, această tehnologie nu poate servi luptei antiteroriste ci chiar dimpotrivă, oferă potenţialilor infractori posibilităţi mult mai mari de a se servi de orice informaţie ce le-ar fi utilă. Amintim că în Serbia documentele cu cip biometric se pot falsifica (de către hackeri) în schimbul sumei de 1.000 euro.
Cerem cu acest prilej politicienilor bihoreni să promoveze şi să susţină în Parlamentul României proiecte legislative prin care dreptul persoanei la intimitate şi siguranţa vieţii private să fie protejate.


Secretar A.M.A.S.
Ioan Ardelean

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.