joi, 2 aprilie 2020

Teolog catolic din România acuza preotii ortodocsi ca impartasesc credinciosii cu aceeasi lingurita


Teologul catolic dr. Adriana M. Macsut de la "Corbii albi" nu crede ca in Potirul Ortodox este Trupul si Sangele lui Iisus Hristos.

În ultimii 30 de ani Biserica Nationala din România este tot mai asaltată de atacuri din partea noilor curente politice si religioase occidentale. Deși catolicii si protestanții se declară în fața opiniei publice dornici de iubire interconfesionala, realitatea este cu totul alta. În țările ortodoxe se duce o luptă de laxism a conștiințelor religioase a credincioșilor ortodocși (la care participă si unele fețe bisericești ortodoxe) prin care se urmărește desacralizarea credinței.

Cel mai important în ortodoxie este credința în Înviere și împărtășirea cu Trupul si Sângele lui Iisus Hristos.


Recent, postul TV Digi24, a reusit să asmuțe asupra Bisericii câinii dresați în acest scop. La stirile acestui post de televiziune a apărut o filmare în cre câteva persoane se împărtășeau cu aceeași linguriță din Potirul în care se afla Trupul si Sângele lui Iisus Hristos. Jurnaliștii Digi24 susțineau că acest gest reprezintă un pericol pentru societatea românească, pentru că astfel se pot transmite viruși. Aceasta în contextul în care, în România apăruse deja câteva cazuri de persoane infectate cu COVID 19.

Știrea a fost preluată cu mare viteza pe grupurile de facebook ale românilor din diaspora, în mod special de către cei de religie catolică și protestanta dar și simpatizanți ai partidului USR care se stie ca promoveaza noul mod de gândire LGBT-ist. La rubricile de comentarii n-au lipsit nici insultele la adresa ortodoxiei. Astfel Digi24 si-a atins scopul în mare măsură.

Printre cei care au raspândit această "știre" este și Adriana Mihaela Macsuț, doctor în teologie catolică si membru activ al organizației "Corbii albi". Pe profilul personal de facebook, aceasta spunea: "Mă bucur că sunt catolică. Am stat cuminte acasa si am urmărit liturghia la TV. Eu nu condamn ortodoxia, ci niste preoti și credincioși iresponsabili într-o vreme in care igiena, prevenția si distanțarea socială poate salva vieți. Cine va fi vinovat dacă în zona aceea va avea loc o explozie de transmitere intracomunitară? Iisus spunea sa dăm Cezarului ce e a Cezarului si lui Dumnezeu ce e a lui Dumnezeu. Să nu il ispitim pe Dumnezeu. Până la urmă credința este în sufletul nostru."

În cele ce urmează, vom face o analiza a vorbelor aruncate provocator de către teologul catolic.

    Doamna Macsuț spunea ca nu condamnă ortodoxia. Dacă îi studiem profilul de facebook, observăm că de fiecare dată când Biserica Ortodoxă este denigrată în presa profană, dumneaei are câte un cuvânt de adăugat. Mereu lasă să se înțeleagă că ortodocșii sunt fanatici religioși, absurzi, inconștienți etc…
    Dumneaei pune un mare accent pe transmiterea bolii prin lingurița de la Împărtășanie. Probabil că doamna nu e convinsă că în Sfântul Potir se află cu adevărat Trupul și Sângele lui Hristos. Prin faptul că neagă existența lui Hristos în Împărtășania ortodocșilor denotă că, după opinia ei, în Potirul ortodox nu este Hristos. Ori ea crede că împărtășania la ortodocși e un simbol ca la catolici sau protestanți? Indiferent ce crede ea, considerăm că nu are nici un drept să se amestece în treburile interne ale Bisericii Ortodoxe. Ce ar fi sa-i amintim de cazurile de pedofilie sau proxenetism a cardinalilor catolici? Despre astea de ce nu scrie nimic, dacă e așa dornică de dreptate? In schimb o vedem foarte preocupată de "habotnicii" ortodocși. Îi amintim doamnei teolog că dacă va citi viața sfântului Ioan Maximovici va vedea că în potirul acestuia a fost pusă otravă pentru a-l ucide, dar otrava nu a avut efect, prin grija lui Dumnezeu. De asemenea în vremuri de ciumă și holeră, preoții și credincioșii se împărtășeau din același potir și cu aceeași linguriță și boala nu se extindea din acest motiv. Menționăm că nu există nici un caz al unui preot care a slujit la spitalele de TBC și care să se fi îmbolnăvit de tuberculoză deși a consumat Împărtășania din Potir cu lingurița cu care a Împărtășit credincioșii bolnavi. O rugăm să se documenteze în această privință.
    Doamna teolog catolic spunea să i se dea Cezarului ce e a Cezarului si lui Dumnezeu ce e a lui Dumnezeu. Îi aducem aminte că Preoții care au împărtășit acei câțiva credincioși cu aceeași linguriță nu au încălcat nici o lege. Slujba se ținea afară, așa cum era stabilit în lege, iar legea nu spunea nimic despre lingurița de împărtășanie. Defapt, nici nu are ce să zică deoarece aceasta e o chestiune de cult. Deci, cu ce au încălcat preotii ortodocși legea cezarului? Cu nimic. Dar doamna teolog catolic a ținut neapărat să arunce încă o dată cu noroi asupra preoților Bisericii Ortodoxe. Oare chiar preoții catolici sunt așa de curați? Nu găsim în postările ei nici un cuvânt de rău despre preoții catolici. De ce doar despre ortodocși, cu atât mai mult că doamna Macsut zice că o deranjează nedreptățile.
    Tot dumneaei amintea de condițiile de igienă. Oare? Nu am găsit nicăieri în postările dânsei nici cea mai mică obiecție despre aglomerația din autobuse sau despre neglijența autorităților din vămi. Nu zice nimic despre supermarketurile unor politicieni care nu se închid, fiind foarte aglomerate. Nu zice nimic despre piețele aglomerate unde nu există nici o regulă de igienă. Da, deci singurul focar de infecție, în opinia teologilor catolici, este: Biserica Ortodoxă și preoții ei. Tot după ipotezele dumneaei, pornind de la această linguriță, în acea zonă ar putea să apară un focar de răspândire a infecției. Situația de la fața locului arată că în acea zonă nu a apărut nici un caz printre credincioșii ortodocși care s-au împărtășit atunci la Liturghie.

Daca virușii au formele lor de răspândire, prin atingere, salivă etc…, acestia nu se pot răspândi prin lingurița de la Împărtășanie. Se poate transmite boala pe un obiect din biserică, în alt context, în timpul vieții preotului sau a credinciosului, dar nu prin Potir și lingurița de la Împărtășanie. Aceasta o arată studiul făcut de oamenii de știință americani în acest sens.

Doamna Veronica Ailoaiei din Botoșani ne-a trimis o scrisoare (în format electronic) în care explica detaliat mai multe aspecte ale ponegririi ortodoxiei și a neamului românesc de către acest teolog catolic. Extragem, în cele ce urmează câteva fragmente:
"Am scris la rubrica de comentarii la postarile doamnei Adriana Macsut câteva lucruri în care arătam răutatea ei ascunsă față de ortodoxie. După ce mi-a dat câteva răspunsuri i-am pus câteva întrebări la care nu a stiut să răspundă, iar apoi m-a blocat… Am mentionat că face parte din organizația Corbii Albi care, sub pretextul împăcării româno-maghiare, apară drepturile maghiarilor din România și încurajează iredentismul maghiar în Ardeal. Când au fost problemele de la cimitirul internațional din Valea Uzului, doamna, împreună cu cei de pe site-ul «Corbii albi» mereu aducea acuze românilor și îi ridica în slăvi pe maghiari. În mai multe dintre postările ei mereu denigrează fețe bisericești ortodoxe, în timp ce dă falsa impresie că vrea unitate și prietenie între religii. Tot dânsa încearcă să ne convingă pe profilul ei de facebook că Armata Română a făcut abuzuri în cele două războaie mondiale față de maghiari, iar în zilele noastre Statul Român nedreptățește maghiarii din Ardeal… E lesne de înțeles de ce această doamnă, doctor în teologie catolică, scrie mereu împotriva ortodocșilor și a neamului românesc. Acestea le are în cugetul ei. Toți care au scoli catolice au acest cuget, dar unii sunt mai ascunși în ceea ce gândesc. Ea spune că toate aceste le face pentru că îi place dreptatea. Care dreptae domnilor? Această atitudine dușmănoasă îndreptată și împotriva Bisericii neamului românesc nu se numește dreptate, ci defăimare… ca să nu spun trădare națională"

Menționăm că doamna Adriana Mihaela Macsut face parte din conducerea redacției "Corbii albi". Președintele acestei asociații, Szabo Csaba (in foto), este un militant al iredentismului maghiar. Despre această asociație, jurnalistul Dan Tănase menționează în mai multe articole, asupra cărora vom reveni publicându-le și pe blogul nostru. Digi24 si "Corbii albi" au o mare asemănare, în atitudine, când vine vorba de informații ce privesc Biserica Ortodoxă și principiile de gândire românească. Din informațiile pe care le deținem, patronul Digi24 este un maghiar din Bihor, unul dintre cei mai înverșunați propagandiști puși în slujba catolicismului și intereselor maghiare.

                                                                                     Valerian Grigore

6 comentarii:

  1. Iată o eretică, ce își dă cu părerea despre Ortodoxie (Adevăr). Bine ar fi dacă i s-ar închide gura!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu are rost sa iti bati capul cu ăștia,sa imi arate din atâtea sute de morți,cati au luat acest virus din Sf Împărtășanie...

    RăspundețiȘtergere
  3. Sorin Grigore - Cluj Napoca4 aprilie 2020 la 19:56

    Cine i-a mai dat si la asta diploma de teolog?
    Nu vedeti la ea ce moaca are?
    Zice de ortodocsi ca sunt fanatici... Ba da priceputa poate fi in toate.
    Cam asa se intampla cand femeile o iau razna!
    Muierile tot muieri raman orice diplome ar avea...
    Daca o intreb ceva din teologie parca vad ca habar n-are.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamna asta a fost candva ortodoxa si a devenit catolica , ea stie de ce. Se da cum bate vantul, in functie de relatiile interpersonale cu diversi, adica, daca prietenul ei e ortodox, e si ea la fel, daca e catolic, protestant sau musulman, devine si ea. Lupta pentru interesele maghiarilor, fiindca nici nu stie ce e. Se da priceputa in toate, dar e doar o diletanta.

      Ștergere
    2. @ Anonim care ai postat la 8 mai ora 07:15
      O cunosti pe doamna?
      Observam si noi ca mereu aduce denigrari ortodoxiei, desi in aparenta pare a fi adepta tolerantei interconfesionale.
      Sesizarea facuta de o colaboratoare din Botosani ne-a atras atentia asupra acestei persoane. Daca ne poti contacta, ar fi de folos pentru lamurirea unor lucruri.
      Poti sa ne contactezi pe emailul asociatiei?
      asociatia.astradrom@yahoo.com
      Multumim
      Marius Pop

      Ștergere
  4. Pai...
    Dacă e de la "Corbii albi" e de înțeles. Ăștia sunt mari prieteni româno-maghiari... Ha, ha, ha... Vedeți ce scrie Dan Tănase despre această organizație șovină. Apoi comparați cu ce publică pe site-ul lor si veți vedea ce se ascunde în spatele acestui ONG fantomă.
    Apropoo... citisem undeva ca acești corbi albi au finanțare de la Budapesta. Asta nu dă nimic de gândit?

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.