luni, 6 aprilie 2020

De ce ni se inoculeaza ignorarea Apocalipsei?


Parintele Nicolae Strizu,
Emisiunea Universul credintei

Sfantul Apostol Pavel in urmă cu aproape 2000 de ani scria tesalonicenilor in a doua sa epistola că:

Va fi o vreme cand Domnul nostru Iisus Hristos va veni din nou pe pamant dar sa nu se clinteasca cu mintea cum ca ziua Domnului a si sosit, caci ziua Domnului nu va sosi pana ce mai intai nu va veni lepadarea de credinta si nu se va da pe fata omul nelegiuirii, fiul pierzarii.

Mai spune Sfantul Apostol Pavel ca taina faradelegii se si lucreaza, inca de pe atunci, si in final se va arata cel faradelege, pe care Domnul Iisus il va ucide cu suflarea gurii Sale si il va nimici cu stralucirea venirii Sale. Incepand cu Iuda Iscarioteanul, taina faradelegii si-a deschis drum cu multa inversunare impotriva zidirii omenesti. Biserica lui Hristos a fost lovita fara crutare din afara si dinauntru de toti vrajmasii ei, cunoscand adversitatile cele mai perfide de subminare a credintei din partea stapanitorului lumii acesteia iar la sorocirea vremurilor de apoi asa dupa cum sta prezis in Sfanta Scriptura, in apropiere de sfarsitul lumii si mai inainte de venirea lui Hristos ca Judecator se va descoperi omul nelegiuirii, fiul pierzarii, Potrivnicul, care se inalta mai presus de tot ce se numeste Dumnezeu, sau se cinsteste cu inchinare, asa incat sa se aseze el in templul lui Dumnezeu, dandu-se pe sine drept dumnezeu.

Iar venirea aceluia va fi prin lucrarea lui satan insotita de tot feluri de puteri si de semne si de minuni mincinoase, si de amagiri nelegiuite, pentru fiii pierzarii, fiindca n-au primit iubirea adevarului ca ei sa se mantuiască. (2 Tesaloniceni cap. 2 versetele 3 si 4 si 9 pana la 10)

Mai gasim scris in psalmul 2 versetul 2 si 3 ca:
S-au ridicat imparatii pamantului si capeteniile s-au adunat impreuna impotriva Domnului si a Unsului Sau, zicand «Sa rupem legaturile lor si sa lepadam de la noi jugul lor».

Dupa cum se arata in starea sociala, morala si politica in aceasta lume trăim in acele zile despre care sfantul Ioan Damaschin scria in Dogmatica sa: Sa se stie ca trebuie sa vina Antihrist. Este antihrist, mai spune el, tot cel care nu marturiseste ca Fiul lui Dumnezeu a venit in trup, ca este Dumnezeu desavarsit si ca s-a facut Om desavarsit fiind in acelasi timp si Dumnezeu. Dar in sens propriu si special, antihrist se numeste acela care vine la sfarsitul veacului.

Asadar avem o definitie clara a antihristului data de Sfantul Ioan Damaschin, iar parintele Rafail Noica precizeaza intr-o cuvantare a sa, ca lumea este din punct de vedere tehnic mai pregatita ca oricand pentru a se implini toate cele prezise in Sfanta Scriptura despre eshatologie, despre A Doua Venire a Domnului. Am arătat aceste cateva argumente dintr-o sumedenie de argumente pentru a intari afirmatiile acelor parinti ai Bisericii, teologi si credinciosi, luminati de Duhul Sfant, că vremea de acum este a muceniciei. Că un val primejdios s-a ridicat sa inghita toata suflarea omeneasca, ca lumea intreaga si mai ales crestinii traiesc evenimente si fapte nemaintalnite in istoria omenirii.

A sosit ceasul sa-L preaslavim pe Fiul Lui Dumnezeu, Iisus Hristos, Singurul Dumnezeu Adevarat!

Ce strigat, ce glas de trambita ar putea destepta constiinta adormita a milioane de oameni ce traiesc in marea confuzie creata de diavolul si de oamenii lui? Ne lipseste probabil bobul de credinta pentru a vedea ca taina faradelegii este in pârgă. Dar sa nu cădem nici in extrema credulă  a propagandei mediatice, precum sfarsitul lumii dupa calendarul mayaș, ar fi prin alinierea planetelor, prin schimbarea polilor magnetici, sau prin ciocnirea cu planeta Nibiru.

Aceasta propagandă are menirea de a discredita ideea de apocalipsă și de a ne îndeparta de adevarata față a apocalipsei ce se implinește prin necredința noastră, prin îndepartarea noastră de Dumnezeu, și recunoașterea treptata a diavolului ca stăpân al lumii. Si văzând oamenii că aceste profeții au fost mincinoase, vor răsufla ușurați, văzându-și de păcatele lor, și netezind calea diavolului spre cârma lumii uitând avertismentele Scripturii care ne zic că  Ziua Domnului va veni ca un fur. Parinții din Sfântul Munte, ne avertizează că evenimentele se desfășoară cu repeziciune si datorită trândăviei si comoditatii noastre ne vor lua prin surprindere și nu vom mai avea vreme nici să ne gândim ce se  întâmplă cu noi. In aceste conditii de lepădare de credință și de confuzie planificată vin pregătirile pentru instaurarea unui guvern mondial cuun conducător unic, antihrist, la care va trebui să se supună necondiționat toată populația globului.

Ce e de facut in aceasta situatie? Să nu ne vindem sufletul diavolului si sa nu ne lasam insemnati cu cipuri  666 ca pe vite. Sa ne intoarcem la Hristos si sa ne simplificam viata si sa ne multumim cu putin, sa ne apropiem mai mult de Biserică si de Tainele Ei. Să ne caim de pacate, să ne spovedim si sa ne impartasim cat mai des.

Pr Iustin, ii indeamnă pe credinciosi să fie vigilenti si daca e nevoie, chiar jertfelnici. Sa spunem neincetat rugaciunea inimii si sa avem dragoste fata de aproapele nostru si sa-L marturisim pe Hristos cu curajul mucenicilor. Data celei de-a Doua Veniri nu o stim, nici Fiul nu o stie ci numai Tatal, dar ni s-au dat semnele ei caci smochinul a inverzit si secerișul nu este departe. Împarația lui Dumnezeu este aproape și Domnul vine. Vino Doamne Iisuse, Amin!


Transcriere după înregistrarea audio.
Înregistrarea este la sediul ASTRADROM, putând fi pusă la dispoziția celor interesați.

Un comentariu:

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.