luni, 27 aprilie 2020

USR si Digi24 au raspândit Fake News la adresa BOR. Totul se mușamalizează, iar făptașii refuză să își repare greșala.


Cazul IPS Pimen demască diversiunile USR si Digi24 care incriminau BOR ca fiind răspânditori ai infecției COVID 19.
Ce spun rezultatele testărilor si ancheta DSP?

Recent, televiziunile anti-ortodoxe (cel mai vehement fiind Digi24, g4media etc…), precum si formatori de opinie ai formațiunii politice USR au răspândit cu multă vehemență informații în mediul on-line prin care aducea acuze Bisericii Naționale că a contribuit la răspândirea virusului COVID 19 prin împărtășania credincioșior cu aceeași linguriță. Aceste știri false au fost răspândite cu mare viteză pe siteurile de socializare ale multor protestanți, catolici, adepți LGBT, dar si a susținătorilor USR.

În cele ce urmează vom prezenta detalii privind cazul IPS Pimen de la Suceava si cel de la Cluj-Napoca:


La 14 zile după împărtășania credincioșilor de la Cluj (care a făcut înconjurul lumii), autoritățile oficiale au constatat că nici unul dintre cei împărtășiți cu aceeași linguriță în fața catedralei mitropolitane din Cluj nu au avut simptome și nu au fost depistați ca fiind pozitivi cu COVID 19. Știrea nu a fost transmisă de către Digi24 și nici nu a fost raspândită pe site-urile de socializare a USR-istilor, LGBT-istilor, protestanților, catolicilor și alții care au instigat la revoltă împotriva BOR. Menționăm că la Cluj nu s-a făcut nici o ilegalitate, deoarece slujbele în aer liber erau permise de lege la acea dată.
Vezi aici: https://media9.ro/impartasania-cu-o-singura-lingurita-azi-s-au-implinit-14-zile/

Asemenea si situația de la Suceava. Deși infecția cu COVID 19 a început masiv în adunările protestante din județul Suceava, continuînd prin spitalul județean, iar mai apoi in toata zona Bucovinei, nimeni nu a zis nimic pentru că nici BOR si nici presa locala nu avea interesul să defaime sau să acuze pe nimeni. Cu toate acestea, pe Site-urile de socializare sus amintite s-a dus o campanie de mediatizare a cazului îmbolnăvirii arhiepiscopului sucevean în contextul acuzator (direct sau indirect). Rezultatele testărilor si anchetele epidemiologice spun că cei infectati cu COVID 19 au fost din contactul cu ierarhul în afara slujbelor. Nici unul dintre cei care s-au împărtășit cu IPS Pimen din același potir și cu aceeași linguriță nu au fost infectați. Acest lucru nu l-au mai distribuit cei care cu puțin înainte răspândeau diversiunile denigratoare la adresa BOR.

Iată ce relatează presa suceveană:

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților s-a împărtășit din același potir cu ceilalți părinți călugări de la Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, în două rânduri, iar călugării nu au fost infectați cu COVID-19, titrează avereabisericii.ro. Pimen Suceveanul s-ar fi împărtășit în Noaptea de Înviere dar și luni dimineață – ziua când a ajuns la spital cu coronavirus. Cu toate acestea, cei care s-au împărtășit cu el din același potir au ieșit negativi la testele efectuate de medici. Singurul preot care a ieșit pozitiv, culmea, nu s-a împărtășit pentru că el a fost cel care s-a îngrijit de derularea slujbelor.

Mesajul preoților este următorul: „Vreau să aveți în vedere faptul ca ierarhul nostru IPS Pimen a slujit în noaptea de Paști precum și luni, alături de toți părinții de la mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou. Cu toții s-au împărtășit dintr-un potir, afară de unul singur, părintele diacon, care a facut paracliserie si s-a îngrijit de buna randuială a slujbei. Acum, după atât de multă vorbărie și indignare pe la televizor, au ajuns testele părinților și ale muncitorilor de la Sfântul Ioan. Din toti cei testați, unul singur a ieșit pozitiv, și acesta este tocmai părintele care NU s-a împărtășit din potirul ținut de ÎPS Pimen. Aceasta a rânduit Dumnezeu pentru cei căldicei care se apropie de Sfântul Potir și de „infama linguriță” cu frica de contaminare cu viruși și pentru cei care nu vor să priceapă odată că este Sfântul Trup și Sfântul Sânge ale Domnului, izvorul vieții și a tot harul în acel potir.
Să luăm aminte! Mesaj de la părinții slujitori la m-rea Sfântul Ioan cel Nou, Suceava”, se arată într-un aticol de pe site-ul avereabisericii.ro.

Sursa: https://www.informatiata.ro/pimen-imparasit-din-acelasi-potir-calugari/

2 comentarii:

  1. Pai cum sa-si repare gresala. Asta ar insemna sa recunoasca adevarul.
    Nu au avut acest interes nici cei care au fost sursa fake news, dar nici sectarii si catolicii care au raspandit-o pe facebook si instagram...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ciudat este că n-a ieșit nimeni de la Patriarhie nici să-l apere pe ÎPS Pimen, nici să apere Sfânta Taină a Euharistiei !

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.