sâmbătă, 11 aprilie 2020

La Suceava si Deva cine va da socoteala pentru vietile pierdute prin neglijenta si incompetenta?


De ce la Timisoara si Oradea se poate, iar la Suceava si Deva nu se poate?

Coruptia din spitale, aroganta unor cadre medicale, dar si lacunele tehnice si administrative care pornesc de la conducerea judeteana si a managerilor spitalelor din unele localitati importante de la noi din tara duc la amplificarea numarului de decese. 

O intrebare fireasca ne punem si noi. Va da cineva socoteala pentru vietile pierdude din neglijenta si incompetenta?

Este cunoscuta situatia de la Suceava, cand mai multe persoane venite din zonele rosii au mintit la vama si nu au stat in carantina. Astfel, in zona Sucevei, infestarea a inceput cu casele de adunare protestante (frecventate de catre acestia) si a continuat cu medicii din spitale care au intrat in contact cu aceste persoane. De aici a inceput infestarea masiva a zonei.

Personalul medical nefiind pregatit pentru noul razboi biologic a fost depasit de situatie, inca din primele zile. Nici Consiliul Judetean condus de Gheorghe Flutur nu a sustinut spitalele pentru a avea dotarea corespunzatoare. 

Situatia de la Deva nu e departe de a sucevenilor. Banii s-au dus, nu stim pe unde, aparatele nu sunt suficiente, conducatorii administrativi ai judetului nu au raspunsuri la problemele existente, medicii sunt priviti cu neincredere si depasiti de situatie etc…

Medicii din Suceava si Deva, in loc de incurajari din partea superiorilor administrativi sunt amenintati si fortati sa ascunda unele informatii pe care cetatenii ar trebui sa le stie, in timp ce ei fac declaratii de presa "linistitoare" lipsite de realitate. Testele la Suceava si Deva au fost consumate pentru vipurile locale, iar medicilor si pacientilor, doar ce au mai ramas… 

Avem in tara orase ca Timisoara sau Oradea unde lucrurile stau bine. Aparatura necesara exista, teste se fac la toate cadrele medicale si la pacienti (nu doar la personalitati), echipamentele sunt pregatite din timp, medicii nu sunt panicati etc… Deci iata ca se poate. De ce la Suceava si Deva nu s-a putut?

 O mica remarca merita facuta. Din pacate, unii medici sau asistenti, care sunt devotati cauzei lor, sunt umiliti si criticati pe nedrept… datorita unor colegi de ail or la care face referire acest material. Vrem sa se inteleaga: AVEM TOT RESPECTUL PENTRU ACELE CADRE MEDICALE CARE SUNT PE BARICADE.

Mai multe detalii puteti vedea aici:

Un comentariu:

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.