miercuri, 10 aprilie 2019

VIDEO: Catolicismul, prin liderul de la Vatican susține că trebuie făcută educație sexuală în școli.

Papa Francisc spune că educația sexuală trebuie oferită în școli. Sexul nu este un ”bau-bau”, este un dar de la Dumnezeu

 “Eu cred că școlile ar trebui să ofere educație sexuală. Sexul este un dar de la Dumnezeu, nu este un ‚baubau’, este darul lui Dumnezeu de a iubi.” Asta a declarat Papa Francisc într-un răspuns dat unui jurnalist în avion, în zborul de întoarcere din Panama. 

Mesajul este foarte important mai ales în contextul în care, în România, Biserica Ortodoxă Română se opune educației sexuale în școli.

Menționăm că papa Francisc nu susține casătoriile homosexuale, dar are unele îngăduințe față de sodomie și sodomiți: https://www.digi24.ro/stiri/externe/papa-francisc-catre-un-barbat-gay-dumnezeu-te-a-facut-asa-si-te-iubeste-asa-933044

Mesajul Papei Francisc poate fi ascultat în VIDEO de mai jos.


    Eu cred că școlile ar trebui să ofere educație sexuală. Sexul este un dar de la Dumnezeu, nu este un ‚baubau’, este darul lui Dumnezeu de a iubi. Că unii îl folosesc pentru a câștiga bani, sau pentru a-i exploata pe alții, asta este o altă problemă. Trebuie să se predea o educație sexuală obiectivă, așa cum e, fără colonizări ideologice.
    Dacă în școli se predă o educație sexuală îmbibată de colonizări ideologice, distrugi persoana. Sexul ca dar al lui Dumnezeu trebuie educat, fără rigiditate, a educa vine de la verbul ‚e-duccere’, a obține ce e mai bun din persoană și a o însoți pe drum. Problema este la educatori, fie la nivel național, fie local sau de unitate școlară, ce profesori sunt aleși și după ce manuale
    Eu am văzut până acum tot felul de abordări. Sunt abordări care maturizează, altele care dăunează. Cred că… nu știu dacă este sau nu obiectiv, nu există educație sexuală în Panama, și spun asta fără să intru în problemele politice din Panama.
    Trebuie să existe educație sexuală pentru copii. Ideal ar fi să înceapă acasa, cu părinții. Nu este întotdeauna posibil, datorită atâtor situații în familii, sau pentru că nu știu cum să o facă. Școala ajută în acest sens, și trebuie să o facă, altfel rămâne un gol care este umplut de orice ideologie.

Sursa: https://www.edupedu.ro/video-papa-francisc-educatia-sexuala-trebuie-oferita-in-scoli-sexul-nu-este-un-bau-bau-este-un-dar-de-la-dumnezeu/


9 comentarii:

  1. Da,înainte de a arunca cu pietre e bine sa vedem si in ce context o spune,zice deci fără ideologie,în orice caz educația este la limita bunului simt,ceea ce zice despre acel bărbat care zice ca papa il sustine sigur e fakenews,si asa digi24 de multe ori sa dovedit ca au stiri false si in special mass media,deci sa nu ne grăbim sa fim farisei

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonimule,
      Nici usturoi n-ai mâncat, nici gura nu-ți miroase.

      Ștergere
  2. Papa este proorocul mincinos al satanei. Se vede asta după ce scoate pe gură și după ce face. Cine-l primește pe satanistul de Papă îl primește de fapt pe satan. Papa este înaintemergătorul lui Antihrist. Vai de el și de cei care-l urmează! Se vor duce în focul veșnic al iadului! Scapă-ne, Doamne Iisuse de acest încornorat, de acest mesager al diavolului, care vine în România! Ducă-se pe pustii!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu ai de unde sa stii,la i controlat,macar te spovedesti,ghici ciuperca cine va fii prorocul mincinos, nu știm,nu mai mila Domnului ne mai tine,trebuie sa ne vedem de păcatele noastre sa aibe mila Domnul Iisus de noi draga "sfântule "

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lucian de data asta a vorbit mai temperat. Motiv pentru care il apreciez, dar sa nu mai fie acid in exprimarile sale nici in viitor.

      @Anonim
      Faptele sunt foarte clare

      Ștergere
    2. Da cine v-a pus pe voi ,,judecători”, măi ,,trăitorilor”? Sunteți voi cumva în locul Domnului Iisus și nu știu eu? Vai de voi și de ,,judecata” voastră!

      Ștergere
  4. Imi cer iertare dragilor,incerc sa fiu mai temperat daca vreodata voi mai spune ceva din inima mea asta plină de stricăciuni,in care ar trebui să salasluiasca Hristos Domnul,daca am lasa internetul acesta si sa incercam sa mai si postim,citim din Viețile Sfinților,Sf Scriptură,na ne vedem si sa cercetăm lăuntrul nostru sa mai lăsăm toată informațiile asta ce curg,ne depărtează de la ceea ce ar trebui să facem. Doar stim sa arătăm cu degetul,Sfinții nu au avut timp pentru asa ceva,își pierdeau pacea lăuntrică daca încontinuu judeca,spuneau ceea ce trebuia spus si inapoi la asceză,restul mila Domnului! Iertați.

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonimule,
    Unde te găsesc ca să mă pot ,,spovedi” la tine. Căci văd că ,,le știi pe toate”. Trebuie să fii cel puțin un guru de preot, asemenea ieromonahului Teodot, care tot încurcă borcanele. Ba este pro-mitropolit Teofan, ba este contra. Deci, unde te pot găsi măi ,,isihastule”?

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu nu am zis ca le stiu pe toate,departe acest gând judecător vad ca tu esti,le judeci pe toate si tot stii,esti foarte activ pe internet,mai tempereazati cuvintele

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.