marți, 26 martie 2019

Patriarhia de Constantinopol continuă să întrețină scandalul în Ucraina. Noi agresiuni ale schismaticilor asupra Bisericii canonice.


Cui a oferit «autocefalie» patriarhul Bartolomeu de la Constantinopol?

PS Varsanufie de Vinnița si Bar
În curând BOR va trebui să ia o decizie în privința schismei din Ucraina. După acordarea tomusului necanonic de către SS Bartolomeu al Constantinopolului, violențele și agresiunile din partea schismaticilor se înmulțesc, în timp ce unele Biserici Locale privesc cu indiferență la sinistrul spectacol din Ucraina unde Biserica soră canonică trece prin grele încercări. Presa ucraineană mușamalizează astfel de cazuri, iar Patriarhia de Constantinopol refuză orice dialog pan-ortodox pe această temă.

Un caz elocvent este cel al atacului asupra episcopului Varsanufie de Vinnița si Bar (în foto), care a fost agresat fizic de către schismatici la intrarea în biserică.

Mai multe detalii, vedeți în cele ce urmează:

Atac violent al schismaticilor naționaliști ucraineni
asupra unui episcop canonic.

Clerul și credincioșii bisericii Schimbarea La Față din satul Vinnitsa, Luka-Meleshkovskaya, fiind închiși în biserică de către schismaticii naționaliști, au fost forțați să blocheze ușa bisericii lor, pentru a-și apăra episcopul care fusese agresat fizic în curtea bisericii.

Sfânta Liturghie urma să înceapă sâmbăta dimineață la ora 8.30, dar naționaliștii schismatici au umplut zăvoarele de pe ușă cu rășina, cu o noapte înainte, pentru a împiedica credincioșii să intre în biserică. Cu toate acestea, enoriașii au tăiat încuietorile ușii și au păzit biserica peste noapte. Dimineața au fost blocați înăuntru.

Mass-media locală a difuzat rapoarte false că întâmplător, vandali necunoscuți au spart ferestrele și ușile bisericii, dar de fapt, credincioșii locali, care păziseră peste noapte biserica lor, au încercat să iasă afară, relatează serviciul de presă al Vinnitsa, Eparhia Bisericii Ortodoxe a Ucrainei.

„Toate mass-media din Vinnitsa au relatat despre modul în care au fost sparte ușile și ferestrele din Luka-Meleshkovskaya. Dar totul a început cu blocarea Părintelui Vasili, Parohul bisericii, și folosirea forței fizică împotriva mea, ierarhul de guvernământ”, a scris Episcopul Varsanufie de la Vinnița și Bar, pe pagina sa de Facebook.

Episcopul a spus că s-a dus să se întâlnească cu „activiștii”, să-i asculte, dar ei nu au fost interesați să-l asculte și pe el.

Când a sosit Chirkun, preotul din partea Vladicăi Simeon [fostul ierarh canonic din Vinntisa-O.C.], el a dat ordinul să mă arunce peste gardul bisericii. Iată cum rezolvă ei în mod pașnic problemele”, a scris Episcopul Varsanufie.

Când au început să folosească forța fizică împotriva episcopului, Părintele Vasili și enoriașii văzând aceasta din interiorul bisericii, au decis să forțeze ușile de urgență pentru a ieși, provocând o serie de daune,  pentru a ajunge la Episcopul Varsanufie, să-l protejeze împotriva atacatorilor.

Principalele momente ale confruntării au fost înregistrate pe video. Credincioșii au fost în cele din urmă capabili să intre din nou în biserică, împreună cu Episcopul Varsanufie, si să oficieze Sfânta Liturghie.

Parohia Schimbării la Față a Domnului, a votat în favoarea rămânerii în Biserica Ucraineană Canonică sub conducerea Preafericitului Mitropolit Onufrie al Kievului și toată Ucraina, pe 26 ianuarie, deși comunitatea teritorială s-a întâlnit în aceeași zi în clubul local, votând să transfere biserica, schismaticilor. Comunitatea religioasă s-a reunit apoi în biserică și a declarat votul din club, drept nevalid.

Luka-Meleshkovskaya, Ucraina, 18 martie 2019

Dupa: http://orthochristian.com/119982.html (aici se pot gasi si imagini video)

Detalii pot fi gasite si pe profilul de facebook al ierarhului Varsanufie: https://www.facebook.com/varsonofii/videos_by

Un comentariu:

  1. Dracul de Bartolomeu cu asta se ocupă, cu dezbinarea. Asta-i specialitatea lui. Diavol înseamnă în grecește dezbinător. Iadul îl așteaptă fierbinte!

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.