vineri, 29 martie 2019

Dezbinarea creată de PF Bartolomeu în Athos continuă cu impunerea unor noi compromisuri. Ce vor face stareții athoniți?

Stareții athoniți sunt puși încă o dată în fața faptului împlinit.
Dictatorul Bartolomeu, sau noul papă al ortodoxiei - după cum este numit, va pune încă o dată la încercare credința athoniților.

Doi schismatici: Bartolomeu si Epifanie
   Sfântul Munte Athos va fi pus în fața unui examen important de mărturisire a credinței. Deja câteva mănăstiri au cedat, acceptânt compromisuri (Vatoped, Pantocrator, Simonopetra, Iviru...), iar altele sunt hotărâte să reziste. Presiunile Fanarului cresc, neținând seama de sobornicitate și canoane. Canoanele au fost ignorate mai de mult, iar sobornicitatea a început să fie ign orată începând cu pseudosinodul din Creta (ex. Biserica Serbiei).

     Pentru a manipula credincioșii ortodocși din Ucraina, noul papă al Constantinopolului se va folosi de autoritatea de episcop al Muntelui Athos impunând stareților să accepte compromisurile sale. Prin aceasta, stareții athoniți vor fi supuși unui examen de credință. Urmează să vedem câți mărturisitori au mai rămas în Athos, și câți stareți își vor prețui păstrarea scaunului mai presus decât respectarea canoanelor și a rânduielilor Bisericii Ortodoxe.

Mai multe detalii, vedeți mai jos:
    
Patriarhul Bartolomeu și schismaticul Epifanie Dumenko au în plan o călătorie la Athos după Paști

Patriarhul de Constantinopol, Bartolomeu, și „Mitropolitul” Epifanie Dumenko, conducătorul bisericii ucrainene schismatice a Constantinopolului, organizează o călătorie în Muntele Athos, relatează site-ul grecesc vimaorthodoxias.gr.

Epifanie Dumenko va călători spre Sfântul Munte în timp ce participarea Patr. Bartolomeu așteaptă să fie confirmată, relatează sursa grecească.

Călătoria va fi precedată de o vizită din partea altei delegații a bisericii schismatice între 5 și 9 aprilie „pentru a pregăti terenul pentru vizita Întâistătătorului ei și, posibil, a Patriarhului Bartolomeu”.

Totuși atmosfera în Athos este foarte încărcată cu privire la chestiunea ucraineană și se pare că Sfânta Chinotită nu are nici cea mai mică înclinație să recunoască noua Biserică Ucraineană”, scrie vimaorthodoxias.gr.

Sfânta Chinotită a refuzat să trimită o delegație la întronizarea lui Epifanie Dumenko, deși câțiva athoniți au fost incluși în delegația Constantinopolului.

O delegație schismatică a vizitat mai înainte Muntele Athos între 7-10 februarie, unde au slujit Liturghia la două mănăstiri – Pantocrator și Vatopedi și s-au împărtășit la o a treia – Simonopetra și au slujit un parastas la o a patra – Iviru. În orice caz, alte Mănăstiri – Sf. Pantelimon, Dochiariu și Zografu – și-au închis porțile în fața schismaticilor. Alte Mănăstiri grecești, incluzând Filotheu și Karakalu, au spus mai devreme că își vor închide porțile față de Epifanie Dumenko dacă le vizitează.

Pr. Oleg Tocinschi, un preot din Biserica Ucraineană canonică din Luțk, a comentat pe marginea călătoriei planificate: „Scopul acestei acțiuni este clar. Patriarhul Bartolomeu vrea să aducă în sfârșit Athosul pa picioarele sale. Nu exclud ca să fie aplicate un fel de sancțiuni au chiar presiune directă împotriva mănăstirilor rebele, după cum s-a întâmplat cu Esfigmenu. Așa că… Athosul își așteaptă examenul său final”.

Potrivit Romfea, delegația de la începutul lui aprilie va fi condusă de „Mitropolitul” Mihail Zinchevici din Luțk și Volyn și intenționază să viziteze câteva mănăstiri athonite.

Mai mult, o delegație din partea bisericii schismatice vizitează în prezent insula Patmos, unde a primit Sf. Ioan Teologul descoperirea (apocalipsis) de la Dumnezeu, care a devenit cartea Apocalipsa, relatează biserica schismatică pe pagina ei de Facebook.

Traducere de ieromonah Lavrentie Carp

8 comentarii:

 1. Bartolomeu are misiunea sa de la diavol bine stabilită, aceea de-a distruge din interior Unitatea Bisericii lui Hristos. Oprește-l, Doamne!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Exceptand vocabularul veninos pe care il folosesti, iti dau dreptate, in acest caz.

   Ștergere
  2. Ai dreptate Horea. Si mie mi se pare cam rautacios acest Lucian Pop.
   Cu siguranta trebuie spus adevarul, dar nu cu duh de scandal asa cum face el.

   Ștergere
  3. Da voi de unde-ați mai apărut, măi literaților? Măi pacifiștilor? E plin pământul de pacifiști ca voi, care ,,înghițiți cămila și strecurați țânțarul”. Vai vouă, că nu știți pe ce lume trăiți! Vă cerne diavolul după cum vrea.

   Ștergere
  4. Toţi numesc Noua Biserica Ortodoxa Ucraineana dar nu rasfoesc sa vada daca canonic sa insusit catedra de Patriarhie a Moscovei..toti cei ce manipuleaza si posteaza sunt platiti de schizmaticii Moscoviti rupti canonic de la Ortodoxie pe 15.10.2018

   Ștergere
  5. Toţi numesc Noua Biserica Ortodoxa Ucraineana dar nu rasfoesc sa vada daca canonic sa insusit catedra de Patriarhie a Moscovei..toti cei ce manipuleaza si posteaza sunt platiti de schizmaticii Moscoviti rupti canonic de la Ortodoxie pe 15.10.2018

   Ștergere
 2. Trebuie spus adevărul cu duhul blandetii

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Măi, Tiberiu, dar oare cu duhul blândeții a procedat Domnul Dumnezeu Iisus Hristos când a răsturnat tarabele vânzătorilor din Templu? Dar când l-a mustrat pe Petru? dar când i-a mustrat pe farisei? Dar când a blestemat smochinul neroditor? Nu cred. Există și o Mânie Sfântă, cănd te revolți împotriva păcatului. Tiberiu, revino-ți!

   Ștergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.