duminică, 17 martie 2019

Maica Siluana Vlad - despre radiestezie si bioenergie (capcana ezoterismului)

Maica Siluana Vlad - despre pacatul radiesteziei si inselarea demonica a sectei conduse de Claudian Dimitriu, numit si "Comandorul"

Radiestezia, bioenergia, reiki etc., asemenea altor practici ale religiilor politeiste care amestecă creștinismul cu politeismul, este unul dintre cele mai ascunse si insesizabile pericole care duc la căderea spirituală a unui neam. Această involuție spirituală se accentuează odată cu recurgerea la practicile ezoterice și reciproc. Liderii grupărilor ezoterice iși prezintă rătăcirea ca pe un lucru pozitiv în fața adepților. Astfel, ceea ce în limbajul ezoteric se numește “evoluție spirituală”, în realitate este înșelare demonică. Așa se explică cum mulți dintre practicanții ezoterismului sfârșesc în centre de psihiatrie.

Despre acest subiect, vă prezentăm un dialog cu maica Siluana Vlad:


Reporter: - Aș vrea să abordăm această modă a radiesteziei care ... nu am înțeles foarte bine dar discutând cu persoane care practică așa ceva, cu toate că merg la Biserică, cred în Dumnezeu și nu văd nicio contradicție. Din câte știu, se bazează foarte mult pe teosofia lui Rudolf Steinner. O chestiune care sună foarte spiritual (poate am fost cu toții tentați)
M. Siluana: - Și este spirituală, nu este o spiritualitate creștină, nu este Duhul Sfânt, dar sunt niște spirite acolo... Tot ceea ce ține de spirit, este spiritual... și diavolul este spiritual. Dar din păcate acolo sunt oameni de foarte bună credință și de o bună calitate.

Reporter: - Și chiar instruiți și citiți.
M.Siluana: - Da, dar instruiți și citiți până la un punct. Nu au primit ascultarea smerită de la Sfânta Biserică care învață că diavolul se îmbracă chiar și-n haină de lumină, devenind înger de lumină, ba mai mult, poate lua și înfățișarea Lui Hristos, ca să te poată păcăli, să păcălească oamenii. El are strategiile lui de înșelare a omului, din toate categoriile sociale, de la cei mai iluminați până la cei mai simpli din punct de vedere intelectual sau cultural.

Reporter:  - Până la urmă, de ce este periculos să practicăm radiestezia?
M. Siluana: - Pentru că se bazează pe chemarea, apelarea la ajutorul și puterea unor spirite pe care nu le cunoaștem. Noi credem că sunt bune, pentru că noi suntem buni, dar nu sunt bune. Eu cunosc doi tineri, acum sunt călugări undeva departe, care au practicat radiestezia mulți ani. Erau foarte râvnitori... La un moment dat, acel spirit care îi ghida, nu-i mai părăsea, învățându-i numai lucruri bune. Dar odată, le-a spus:  „uite acum sunteți liberi și puteți să arătați lumii... intrați amândoi în rândul acesta de flori și dezbrăcați-vă în pielea goală iar lumea nu va vedea că sunteți dezbrăcați.” Iar ei, s-au uitat unul la altul, spunând: - Și ție ți-a zis la fel? Zice: - Hai repede să ne spovedim. Ei mergeau la Biserică pentru că comandorul lor îi trimitea la Biserică.
Aș vrea să-i rog pe cei care practică această formă de raportare la spirite, să se uite la viața comandorului. Dumnezeu să mă ierte, nu vreau să judec, să se uite la viața și calitatea lor și să se trezească, să se dumirească. După prăbușirea morală a comandorului, foarte mulți practicanți radiesteziști s-au trezit și au renunțat.
Deci măicuță, acolo se cheamă cineva! Când am aflat prima dată de ei, m-a chemat o doamnă care avea o fetiță bolnavă. M-a chemat pentru a sta de vorbă, pentru a face consiliere.  Și când am intrat în casă mi-a zis:  ʺ- Luați loc!... - Nu, nu acolo, ci aici, pe acest fotoliu, că acesta este verificat.ʺ  M-am așezat... m-am gândit că a fost verificat... (ieri a fost cineva, l-au verificat și nu are duhuri rele). Și l-am întrebat: - Cine l-a verificat?  ʺ- A, știți, un om care face tratamente radio, știți cum îi prinde pe draci? Vine cu ansa și imediat, zice: aici sunt patru! aici sunt cinci! După ce-i alungă, se poate sta liniștit!ʺ Femeia zice că se simte mult mai bine de când vine cu ansa și-i alungă pe draci. Și-i zic: - aoleu! Dar o sfeștanie nu ați făcut în casă?  - ʺPăi nu mai sunt! Acum nu știu dacă în fotoliul acesta, dar nu mai sunt! Dar să știți că vine și astăzi, dacă vreți să-l cunoașteți, puteți rămâne, că după dumneavoastră, vine el.ʺ  Am rămas... nu știam cine mă urmeză după tratament.  Și intră un domn binefăcut, sigur pe el... mă vede măicuță, are un zâmbet așa... și zice doamna: ʺmăicuța nu crede că alungați dracii cu ansa! ʺ  Zise el: - ʺE... mulți nu cred! Dar noi ne urmăm drumul nostru... și nici nu am nevoie de ansă ca să văd că maica are probleme la rinichi!ʺ  Eu aveam, într-adevăr probleme la un rinichi. Și încep să mă rog: ʺDoamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluiește-ne pe noi!ʺ  Dar zice el: - ʺdar duhurile nu pot să i le văd. Are un Duh, e înfășurată într-un Duh, pe care nu-L cunosc.ʺ Râde maica și spune: - râdem dar nu-i de râs, pentru că atât de departe merge înscenarea diavolească și păcatul... care este păcatul? Păcatul ăsta de a stăpâni lumea fără să te lași stăpânit de Dumnezeu, fără să fie Dumnezeu Stăpânul tău!

Reporterul: - Îl excluzi pe Dumnezeu din viață pentru că te descurci cu spiritele.
M. Siluana: - Da, și culmea este că este greu să-i spui omului acestuia că nu este Dumnezeu, prin această practică, odată ce el merge în Biserică și se încarcă.  Am văzut odată pe un om la peștera Sfântului Andrei și stătea cu mânuțele în sus și nu se mișca, pentru că  ʺtrebuia să se încarceʺ... și cred că se încărca și cu... da, Doamne iartă-mă, dar dacă el nu spune: ʺcum mă păzesc, cum mă apăr? De unde știu eu dacă e duh bun sau nu? Dacă altul care a făcut asta lângă mine, a înnebunit, dacă altul care face asta, s-a sinucis dacă altul duce o viață imorală și totuși el spune că are putere asupra duhurilor?  Ce spune Dumnezeu despre Sine?  Ce spune Dumnezeu despre credință? Ce spune Dumnezeu să fac eu ca să ajung sfânt și să stăpânesc lumea? ʺ Și e foarte simplu, fac poruncile pe care mi Le spune El, în cadrul în care m-a învățat El, și unde eu am dovezi că înaintașii mei nu s-au rătăcit. Cei care s-au rătăcit sunt scriși în calendar, în cărțile sfinte și păriții mă învață: s-a rătăcit pentru că... s-a întors și... s-a pocăit și... s-a vindecat! Acesta a mers în ascultare de porunci și este sfântul cutare, iată, poți să-l chemi în rugăciunile tale și te ajută, fără sârmuliță și fără ansă!

Reporterul: - Dar mulți spun că ei se simt foare bine și chiar se roagă, că ei merg la Biserică și că ei sunt protejați atâta vreme cât ei sunt în rugăciune...
M. Siluana: - Păi măicuță, sigur că se simt bine... noi și-n ʺTatăl nostruʺ: îl numim cel viclean decât cel rău, pe diavol, pentru că el este tatăl minciunii, întâi ne înșeală, întâi ne minte. Altfel cine s-ar duce? Cine ar risca? Și vai de care se simt bine până la sfârșit. Dar faptul că se spovedesc, faptul că merg la Biserică, am mare nădejde. Vedeți că mulți și dintre yoghinii care practică tot felul de practici ciudate sau periculoase, și radiesteziștii, mulți scapă pentru că noi avem Mirungerea, avem Duhul Sfânt și omul zice rugăciunea, are în familie pe cineva care se roagă și cât de cât... dar tot e periculos. Nu știi cum...

Reporterul: -  Nu știi cu ce spirite comunici, aici este problema...
M. Siluana: -  Nu știi ce-ți fac în clipa trecerii. Pentru că această trecere de la viața aceasta la viața cealaltă este foarte complicată și noi avem mare răspundere în fața morții noastre. Este nașterea noastră în veșnicie. Sigur că depinde de felul în care am trăit dar putem să ne salvăm chiar și atunci, dacă suntem antrenați, dacă suntem pregătiți, dacă Îl avem pe Dumnezeu în noi și dacă avem un pic de smerenie. Măicuță... dracul lucrează cu mândrie. Toți aceștia, majoritatea care umblă cu practici parapsihologice, sunt mândrii, că ei sunt dotați, că ei sunt dăruiți, că sunt altfel decât ceilalți.

Reporterul: - Da, dar am înțeles că se testează niște parametrii, cât ești de evoluat spiritual... știu că sunt 7 grade și e foarte bine când ți se spune că tu ești la al 6-lea, se măsoară aura...  Dar pe de altă parte, spunea o doamnă doctor care practica radiestezia, că ajunsese la un nivel foarte avansat și la nivelul acela avea ca test să creeze o entitate. Și-n momentul acela s-a speriat!
M. Siluana: - Păi da!

Reporterul: - Și și-a pus întrebarea: stai puțin... eu sunt?
M. Siluana:  om sau ce sunt...? Sau făcătoare de draci?... Aceasta duce la o dedublare a personalității, la schizofrenie, altfel, mai rafinate decât cele care vin din accidentele psihice obișnuite la care omul este sub paza Lui Dumnezeu, în majoritatea suferințelor psihice, el este ocrotit de Dumnezeu pentru că este victima unor accidente psihice, sufletești făcute de familie, de societate, și nu provocate de om. Dar cel care merge pe practici oculte, pe practici paranormale, acela singur cheamă duhurile, spiritele și-și face rău singur.

Reporterul: - Dar legat de bioenergie, de ce acesta, am înțeles că nu e recomandată de Biserică?
M. Siluana: - Nu e recomandată tot din cauza lipsei de control. Nu știi cine se bagă în energia ta. Avem cu toții experiența că dacă te mângâi, dacă-ți pui mâna pe cap, când te doare, dacă-ți fac o frecție, când ești bolnav, acestea îți fac bine. De ce? Pentru că eu îți dau din puterea mea. Când această putere este sub controlul iubirii, al smereniei, al spovedaniei. Dar în clipa în care ea nu este sub control, când omul este pătimaș, cu pofte trupești, se poate tranforma în viol, în incest... Dacă omul este pătimaș, cu patima mândriei, devi vindecător?  Unii au o posibilitate mai mare de a vedea sau de a simți neputința celuilalt și de a-i oferi din puterea lui. Dar diavolul intră prin aceste posibilități și prin aceste exerciții. Și sunt oameni care au fost la tratament cu bioenergie, s-au vindecat de boala pe care s-a concentrat bioenergeticianul dar s-au îmbolnăvit de psoriazis că avea cel care trata. Plus că, măicuță, un om care primește un tratament de la o entitate pe care el n-o cunoaște, care primește o energie pe care el n-o pune sub controlul Lui Dumnezeu, este... și-a pierdut fecioria spirituală. Au intrat acolo niște duhuri, pe care nu le cunoști, dar care sub un fel sau altul, vor răbufni la suprafață... ceva ciudat se va întâmpla în viața ta. Și-atunci primele semne: să te duci repede să te cureți, și să te ierte Dumnezeu și să te pui la adăpost, altfel va fi cam târziu.

Reporterul: - Înțeleg că Biserica nu se opune dorinței omului de a cunoaște, de a face lucruri extraordinare, doar vrea să ne protejeze de a nu ne face rău nouă înșine și celor din jur.
M. Siluana: - Dacă noi, ascultăm poruncile Bisericii și ne sfințim și ne îmbunătățim duhovnicește, noi vom avea puteri mai mari decât toate puterile acestea paranormale. Dumnezeu Însuși ne-a spus: ʺacestea și mai mari decât acestea veți face!ʺ Și sunt atâția părinți care vindecă, dar sunt sub controlul Bisericii și al Duhului Sfânt. Acolo nu scapă... chiar dacă la început era la un moment dat Petrache Lupu sau alții care au avut ʺîntâlnireʺ cu Dumnezeu, după aceea au luat-o razna. Și cunoști imediat că au luat-o razna, păi dacă vine sau trece pe lângă un om și-i spune păcatul pe care îl știe, aceasta nu este de la Dumnezeu. Dumnezeu, niciodată nu a demascat un om, să-i spună păcatele în public. Această jignire, această umilire a persoanelor, nu este smerenie, nu este smerire. Dumnezeu spune fariseilor: ʺVai vouă fariseilor fățarniciʺ, dar nu le spune ce făceau aceia în fățărnicia lor pentru că era taina persoanei respective, pentru care, el singur trebuia să se căiască pentru ea și să i-o spună Lui Dumnezeu sau public dacă vrea. Nu trebuie demascat. Deci, toate sunt extrem de periculoase. Dar dacă noi respectăm întocmai Poruncile, suntem sub controlul Duhului Sfânt. Făcând Poruncile, spovedindu-ne și împărtășindu-ne și neascunzând nimic din tot ce facem, atunci suntem în siguranță. Și neapelând la altceva decât are Biserica. Biserica are mijloacele ei, de 2000 de ani, neschimbate, prin care cei care le-au folosit, au ajuns la sfințenie, la Bucurie Sfântă !
Orice modernism, orice intervenție, o mică sârmă, un gest ciudat, un gest nou, o altă poziție de rugăciune, toate acestea trebuiesc respinse, nu pentru că suntem conservatori, ci pentru că avem dovezi că în felul acesta noi suntem cuminți și ascultători și vine Duhul Sfânt la smeritul care ascultă.

Reporterul: - Deci este o prudență, o precauție...
M. Siluana: - Este ascultare! Este faimoasa ascultare care înseamnă încrederea totală în Dumnezeu și-n Sfinții Lui! Dacă n-ar exista Sfinții, eu n-aș fi convinsă că Dumnezeu lucrează cu omul. Atunci, când îi văd, i-am văzut și i-am cunoscut... Asta este!... Asta este minunea minunilor că făcând lucruri atât de mici cum sunt împlinirea Poruncilor și ascultarea de Sfânta Biserică, poți să ajungi atât de mare!

Reporterul: - dar a face autoenergizare este un păcat?  Știți, este acea metodă Reiki prin care pui mâinile, când te doare gâtul sau capul și te autoenergizezi.
M. Siluana: - Măicuță, nu știu, pe asta n-o mai știu, dar dacă te gândești la Dumnezeu în timpul acela, cred că și eu, când mă dor picioarele, mai îmi frecționez picioarele, mi le mai ridic dintr-o parte în alta, nu?  Dacă mă doare măseaua, pun mâna la măsea și probabil că toate acestea pot fi făcute după o anumită știință. Pentru că omul are o anumită inteligență. Energiile lui...

Reporterul: - Cred că este important să cunoști că nu ne vindecăm noi singuri! 
M. Siluana: - Sigur!

Reporterul: - Că prin mâinile noastre lucrează tot Harul Lui Dumnezeu.
M. Siluana: - Nu, nu... poate lucrez chiar eu dacă cunosc... dar eu când lucrez, dacă nu sunt ocrotită de Puterea Lui Dumnezeu, năvălește o putere drăcească și în gestul meu bun, intră o putere rea, care poate să facă rău. Mai ales dacă mi se indică anumite formule, anumite silabe, anumite propoziții, anumite invocări, atunci, Doamne ferește! Nu, nu este bine! Eu cunosc două forme de energizare fantastică, una mare și una mică. Metaniile și închinăciunile, acestea te energizează venind Dumnezeu acolo! Cum te dai jos din pat, fă niște metanii, să vezi!

Reporterul: - Da, de fapt oamenii de știință au și constatat faptul că starea de sănătate a oamenilor care se roagă, este mult mai bună decât a celor care nu se roagă.
M. Siluana: - Și intră măicuță, prin rugăciune, energia Harului Lui Dumnezeu, intră și-n măduva oaselor, și-n celula osului și-n tot trupul nostru și-n tot sufletul nostru. Dar dacă noi vrem minuni... aici este...

Reporterul: - Aici este problema, știți, că mă gândeam la Faust. Omul are mereu tentația aceasta de a căuta ceva nou, ceva modern, interesant, ceva ieșit din comun...
M. Siluana: - Minunea că eu mă ridic în picioare, minunea că eu pot să iert pe cineva care m-a supărat, Minunea că eu pot să-L mănânc pe Dumnezeu și că El poate locui în mine și eu în El, fiind un mădular în Biserică, asta nu mai simte nimeni. Avem nevoie de minuni? De ce? Pentru că nu cunoaștem Adevărata Minune, trăim numai la suprafață! Și acum este epoca aparițiilor, a vedeniilor, a clipurilor. Dacă e un clip care te convinge, faci și tu. Dar dacă îți spune să ții post, să faci metanii, e prea complicat. Asta e omul! Asta e omul și căderea o repetă fiecare de la începutul lumii până acum. Dumnezeu l-a făcut pe om pentru ca el să devină Dumnezeu, cu Har și calea era trasată de Dumnezeu, diavolul a venit și-a spus: e prea grea, e prea lungă, Te urăște, are ceva cu tine, ia mănâncă tu asta și te faci Dumnezeu și omul, de atunci vrea să facă ceva scurt, câteva exerciții, și-n orice caz să facă ce-i place lui, nu ce-i zice Dumnezeu.


sursa:
https://doxologia.ro/audio/parinti-duhovnicesti/maica-siluana-vlad-despre-radiestezie-bioenergie-autoenergizare  (transcriere de Laura N.)

2 comentarii:

  1. Așa este. Toate practicile neortodoxe sunt de la diavol. Ortodoxia este singura Adevărată. Doar în Ea lucrează Adevăratul Dumnezeu - Iisus Hristos.

    RăspundețiȘtergere
  2. Când te substitui lui Dumnezeu, orice nume ai purta, ești în mare înșelare!

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.