vineri, 7 septembrie 2018

PS Sofronie Drincec se simte bucuros printre urmașii celor care l-au răstignit pe Iisus Hristos.


PS Sofronie al Oradiei - din nou printre ai săi
ierarhul bihorean din „lumea bună“

    Episcopul Sofronie Drincec al Oradiei este primul ierarh bihorean care dorește să facă parte din „valorile“ lumii acesteia. În urmă cu câțiva ani se lăuda că, prin intermediul lui Radu Țârle, a fost invitat la masă alături de președintele SUA, iar acum se laudă că a fost invitat de către rabinul șef din Oradea la un eveniment important în viața comunității iudaice. 

După ce l-a înlăturat din scaunul episcopal al Oradiei pe PS Ioan Mihălțan, începând din anul 2007, PS Sofronie Drincec, vrea să dea un suflu nou, mai lumesc, credincioșilor pe care îi păstorește. Acest suflu nu este unul conform învățăturii Bisericii Ortodoxe și a viețuirii în evlavie și sfințenie, ci unul al demagogiei si al slugărniciei față de puternicii zilei.
Când vine vorba de construirea unor lăcașuri de cult ortodoxe, ONG-urile șoroșiste și presa românească urlă în gura mare scandând lozinca “Vrem spitale, nu catedrale”. Acum că a fost vorba de “sfințirea” unui lăcaș de cult evreiesc, presa laudă evenimentul întărind că a fost de față toată “lumea bună”. Detalii  vezi aici: https://m.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-20-48/sinagoga-ortodoxa-a-fost-reinaugurata-oradea-are-din-nou-prim-rabin-143826.html

Această “lume bună” este alcătuită din reprezentanți ai religiei mozaice și politicieni care intră în bisericile ortodoxe doar când se apropie alegerile electorale. Din această “lume” face parte și episcopul nostru Sofronie Drincec, care până acum s-a remarcat în cadrul clerului bihorean ca fiind cel mai smintitor dintre episcopii pe care i-a avut eparhia orădeană până în prezent. Omul care nu a adus cinste ortodocșilor bihoreni, ci doar rușine, chiar și între reprezentanții acestei “lumi bune” spre care tânjește.

PS Sofronie a participat la eveniment, lăudându-se între apropiați cu “importanța” care i s-a acordat prin invitația făcută. Aceasta dovedeste modul de gândire “ortodox” al ierarhului bihorean, dar și mediile în care dorește să fie evidențiat. Amintim că printre “lumea bună” care a luat parte la eveniment a fost și deputatul Silviu Vexler, cel care a inițiat, în Parlamentul României, „Legea antisemitismului“. Amintim că la întrunirile inter religioase (între "Biserici"), la propunerea rabinilor prezenți, s-a discutat și despre scoaterea din Biblie a pasajelor în care este relatat că evreii l-au răstignit pe Iisus Hristos. Unele comisii mixte creștine au adoptat astfel de falsificări a Sfintei Scripturi, rămânând să fie puse în aplicare treptat, în timp. La Catedrala ortodoxă din Oradea, în Vinerea Mare se cântă varianta prohodului modernizată, în care sunt modificate pasajele care amintesc despre iudeii care l-au răstignit pe Hristos.

Pentru ierarhul Sofronie al Oradiei, canoanele nu mai contează, fiind considerate învechite. În schimb, dacă trebuie găsit unui subaltern motive pentru a fi degradat, caută prin toate canoanele pentru a-i găsi vină.

Canoanele Bisericii Ortodoxe interzic cu desăvârșire intrarea în sinagogi. Dintre aceste canoane amintim două:

Canonul 64 apostolic (oprirea comuniunii cu necrestinii şi ereticii):
Dacă vreun cleric sau laic ar intra în sinagogă (adunarea iudeilor sau a ereticilor) spre a se ruga, să se şi caterisească şi să se şi afurisească.

Canonul 71 apostolic (oprirea comuniunii cultice cu păgânii şi iudeii):
Dacă vreun creştin ar duce untdelemn sau ar aprinde lumânări la tem­plul păgânilor sau la sinagoga iudeilor, în sărbătorile lor, să se afurisească.

Episcopul Sofronie (al Oradiei) ignoră aceste canoane, nu doar în acest caz, ci de fiecare dată când vrea să se integreze în “lumea bună”, o lume în care Hristos este ignorant sau blasfemiat.

prof. Ioan Moldovan

Obs.

    Acest material a fost primit pe adresa de email a redacíei din partea domnului Ioan Moldovan. Redacía ASTRADROM a mai sesizat nereguli canonice și doctrinare ale episcopului Sofronie și ale apropiaílor săi din conducerea eparhiei, considerând ca fiind necesare deoarece enoriașii să nu urmeze exemplele negative ale ierarhului lor. Pentru noi bihorenii, adevăratele modele de ierarhi au rămas: Valerian Zaharia, Ioan Mihălțan, Roman Ciorogariu, dar mai ales Nicolae Popovici.

    Publicăm acest articol și subscriem la toate cele menționate de colaboratorul nostru Ioan Moldovan.

5 comentarii:

  1. Nu va mai pierdeti timpul cu acest individ.
    Sa ne rugam sa scapam de el.
    E pus aici de masoni sa ne distruga eparhia.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici acum parintii nu vor lua atitudine macar prin cuvant? Prin predici, scrisori, brosuri? Tacerea si indiferenta inseamna trădare si incurajeaza planurile ecumenistilor. Uitati-va cum a iesit Georgia din CMB. Ar trebui macar jumatate din preotii din Bihor sa scrie scrisori de marturisire si mirenii sa fie catehizati ortodox, deoarece in multe zone se ignora cele ce tin de marturisire. Inteleg ca putini au curaj sa recurga si la masura mai drastica si totodata canonica, adica intreruperea pomenirii (dar nu se rupe comuniunea cu intreaga Biserica, deoarece aceea ar fi schisma), masura care fara dubii ar fi justificata. Insa daca si acum majoritatea vor tacea si nu vor lua atitudine... mare-i rabdarea Lui Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cât mai vor să aștepte preoții din Bihor oprirea pomenirii de la sfintele slujbe a acestui minciuno-episcop ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Bihorenii isi merita soarta. Cand IPS Bartolomeu Anania a cerut depunerea din treapta a episcopului Sofronie, preotii bihoreni au semnat o hartie prin care cereau sa nu fie destituit. Sa il pastreze pentru ei l-au vrut.

    RăspundețiȘtergere
  5. Subscriu cu cei de mai sus. Acest episcop este omul masoneriei și al evreilor, infiltrat în Biserică pentru a o distruge din interior. Vai lui și celor care îl urmează! Că nu se vor putea Mântui în Vecii Vecilor!

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.