miercuri, 22 martie 2017

Ne delimităm de tendinţele extremiste ale monahului Sava Lavriotul şi de acţiunile sale calomniatoare la adresa părintelui Arsenie Boca


Părintele Sava, încotro?

    Ţinând seama de atitudinea părintelui Sava Lavriotul prin care îl denigrează pe părintele Arsenie Boca, ASTRADROM se dezice de afirmaţiile acestuia prin care aduce calomnii unui duhovnic din România, cu atât mai mult că unele dintre afirmaţiile monahului aghiorit nu sunt reale, iar altele sunt interpretate în mod eronat. 


    Deoarece nepomenitorii din România au demarat o acţiune de denigrare a părintelui Arsenie Boca (pe lângă acesta şi a părintelui Nil Dorobanţu) şi pentru că au început să aibă tendinţe schismatice, ASTRADROM nu mai susţine acţiunile acestora până nu îşi vor revizui poziţia public, în grup sau individual.
     
    Menţionăm că ASTRADROM nu se dezice de afirmaţiile părintelui Sava făcute la conferinţele organizate de asociaţia noastră, când încă avea o poziţie echilibrată.

   Nu ne asumăm responsabilitatea pentru de afirmaţiile sale contradictorii din conferinţa de la Rădeni sau cu alte ocazii, unele având tendinţe extremiste, prin care se induce idea că doar nepomenitorii sunt în adevăr, iar Împărtăşania la preoţii pomenitori nu ar fi validă. Poziţia sa despre lucrarea Harului şi sfinţirea Sfintelor Taine, în Biserica României, este o părere personală şi nu are valoare universală.

Asupra acestor aspecte vom reveni.

Redacţia ASTRADROM
responsabil redacţie, Marius Pop

10 comentarii:

  1. Nu mai generaliza. Nu toti "nepomenitorii" sunt anti-pr.Boca si nu toti anti-pr.Boca sunt "nepomenitori"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Marius Pop - ASTRADROM23 martie 2017 la 09:01

      Deocamdata nici un nepomenitor nu s-a dezis public de calomniile pr. Sava la adresa pr. Boca.
      Stim doar ca pr. Macarie Banu si-a exprimat o pozitie clara in care se delimiteaza de extremele nepomenitorilor.
      Nu a zis nimeni ca toti care nu-l cinstesc pe pr. Arsenie sunt si nepomenitori.

      Ștergere
    2. "Nepomenitorii" nu au zis nici ca se dezic, dar nici ca sunt de acord. "Pomenitorii" la fel. Cati preoti pomenitori avem in Romania. Au dat toti marturie personala ca Parintele Arsenie Boca ar fi sau nu ar fi sfant?
      Majoritatea incearca sa se tina departe de aceasta manipulare in care ati cazut si dumneavoastra.

      Razboiul nostru duhovnicesc trebuie sa fie acum impotriva celor care aduc erezii si fac dezbinari in Biserica, impotriva minciuno-patriarhilor si minciuno-episcopilor care de o suta ani sapa la temelia Bisericii Ortodoxe, incercand sa o surpe.
      Cine crede ca parintele Arsenie Boca e sfant, e treaba lui. La fel si pentru cine crede ca parintele Arsenie Boca nu e sfant.

      Daca ati putea trece peste aceasta disputa, pastrand tacere si nemaianvolburand apele, poate am putea sa fim uniti cu totii si sa luptam pentru ceea ce este cel mai important acum: pastrarea dreptei credinte.

      Ștergere
    3. Si eu cred la fel, ca ar trebui sa luptam impotriva ecumenismului. Nu inteleg de ce pr. Pamvo de la Radeni si pr. Sava au deschis acest subiect al sfinteniei pr. Arsenie. Oare chiar era cazul sa inceapa ei o noua lupta?

      Ștergere
    4. Liderii nepomenitorilor au inceput lupta impotriva pr. Arsenie. Nepomenitorii, prin tacere, accepta ce au spus liderii lor.
      Asa cum cei care tac sunt considerati ecumenisti, tradatori si apostati de catre nepomenitori, tot asa si nepomenitorii care tac in cazul pr.Arsenie accepta prin tacerea lor opiniile liderilor lor Sava si Pamvo.

      Ștergere
  2. Valentin Grigoriu23 martie 2017 la 23:19

    Manipularea in care au cazut nepomenitorii e dirijata de sus de catre ecumenisti. Ii deranjeaza ca pr. Arsenie era antiecumenist. Am impresia ca nepomenitorii vor sa loveasca la temelia Bisericii, lovind in marii ei duhovnici. Cei care s-au pornit impotriva pr. Arsenie au facut-o cu scopul de a-i sminti pe oameni pentru a-i departa de duhovnicii Bisericii. In felul acesta se incearca o rupere de BOR si o atragere spre o noua "biserica" ce se va infiinta in 4 aprilie la Sinaxa din Grecia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din start dai [si tu] cu paru' ... orbit de idolatrie:
      "Manipularea in care au cazut nepomenitorii e dirijata de sus de catre ecumenisti."
      ... pomenitorii ecumenistilor, ca tine si ca ceilalti "suparati" nu sint[eti] dirijati "de sus de catre ecumenisti" ci:
      - de jos (?) ... ori
      - de ne-ecumenisti - ca cei pe care ii ataci... fiind ne-simtitor manipulat....
      - sau de Sf. [lor?] Duh
      sa ii pomeniti/pomeneasca pe eretici si pe chiar hulitorii ... Sf. Duh, a-toata-ierarhia episcopala.
      Am inteles logica ta: e alba-neagra.
      (gheorghi din cinstita Moldova ingradit de erezia idolatra si de pan-erezia ecumenista)

      Ștergere
  3. Andreia Atodiresei24 martie 2017 la 14:00

    Da, se vede clar ca acesti nepomenitori au început sa o ia razna. Important e sa nu cădem si noi in capcana in care au căzut ei.
    Am observat la ei că încearcă să ne manipuleze. Aş propune să veniţi cu detalii despre acest subiect. E bina ca lumea să ştie aceste pericole. Mulţi sunt de bună credinţă, poate chiar şi ei, dar vedeţi şi voi... capcanele sunt mari.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bacosca Antoanela Iustina25 martie 2017 la 21:12

    Astradrom a luat-o razna. Astradrom, incotro? Ati muscat momeala si acum produceti dezbinare si dati apa la moara tuturor celor care sunt caldicei, nehotarati, influentabili si dornici de galceava. Da, ati muscat vartos aceasta momeala. Asa a vrut Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce creti tu ca ASTRADROM a luat-o razna? Doar pentru ca nu este de acord cu schisma si extemismul?
      Uite cum vad eu pozitia celor e la ASTRADROM, conform acestui comunicat:
      1. Raman impotriva sinodului din Creta si a ereziei ecumeniste.
      2. Accepta oprirea pomenirii cu conditia sa nu se ajunga la idei cum ca impartasania la nepomenitori n-ar fi valida.
      3. Oprirea pomenirii sa fie ca semn de ingradire fata de erezie si de protest.
      4. Accepta marturiile pr Sava din conf Beius si Oradea, dar nu si pe cele de la Radeni, unde pr. Sava clasifica pogorarea harului la impartasanie dupa bunul sau plac.
      5. Negarea validitatii impartasaniei este primul pas spre schisma.

      Cam asta inteleg eu din ce am vazut postat in articolele de pe ASTRADROM. Mi se pare normala atitudinea lor.
      Antoanela, oare nu esti si tu din gruparea celor care considera ca nu mai exista impartasanie valida in BOR?

      Ștergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.