miercuri, 22 iunie 2016

Trinitas TV promoveaza misionari New Age -isti. Ezoteristul Dumitru Constantin Dulcan, medic si profesor, propovaduieste un sincretism religios de tip New Age -ist rastalmacind invataturile parintelui Arsenie Boca.

 Ezoteristul Constantin Dulcan este tot mai mult promovat in mijloacele de informare ale sistemului. Acesta sustine ca Dumnezeu este "o fiinta de lumina", adica un dumnezeu impersonal, conform invataturilor budiste si hinduse si contrara invataturii crestine care Il are in centru pe Dumnezeul care a creat Cerul si Pamantul, pe Iisus Hristos.

Profesorul Dulcan considera ca cei ajunsi in moarte clinica au cunoscut un alt Dumnezeu decat cel pe care il cunoastem noi. In ce priveste invatatura despre Judecata de Apoi isi face propria sa parere, dar care nu si-o afirma ca pe un crez al sau ci doar ca pe o parere si atat: "Este filmul vieţii pe care îl văd cei ajunşi în faţa Fiinţei de Lumină, un film panoramic cu amă­nun­te în detaliu. Aceasta este, cred, expresia Judecăţii De Pe Urmă, cu care ne-au obişnuit religiile." In opinia sa Dumnezeu este impersonal: "O fiinta de lumina"

In ce priveste raportarea la Dumnezeu, nu vorbeste niciodata despre dumnezeul personal Iisus Hristos ca fiind Calea, Adevarul si Viata. In opinia sa Hristos este una dintre caile spirituale, dar nu singura - ceea ce arata sincretismul religios de tip New Age, pe care il marturiseste: "Dincolo de tunel, toţi martorii acestor experienţe văd o lumină vie, de o strălucire foarte intensă, care nu orbeşte totuşi. E o lumină feerică, învăluitoare şi cal­dă, ce oferă mângâiere şi bucurie. Cei care au trăit aceste experienţe spun că e Fiinţa Supremă, Iisus, Buddha sau Allah, în funcţie de apartenenţa religioasă a fiecăruia. O fiinţă pe care o descriu mai degrabă ca pe o impresie trăită, decât ca pe o figură concretă. Se şi spune că Dumnezeu este aşa cum şi-l imaginează fiecare dintre noi, dar în realitate nu este ca în niciuna din închipuirile noastre. Aşa cum mărturisesc cei care au experimentat moartea clinică, Dumnezeu îi întâm­pină cu o iubire copleşitoare, o pace profundă şi o stare de beatitudine despre care toţi spun că nu au mai trăit-o niciodată. Nici urmă de Dumnezeul dur, ameninţător şi acuzator, cum e descris tradiţional". 

In filmarea de mai jos ezoteristul Constantin Dulcan vorbeste despre Parintele Arsenie Boca, karma, Zalmoxis energii etc. raportandu-le la Noua Era (New Age). In filmare apare domn (Vasile danci Morosanu) care sustine ca poporul roman este credincios indiferent de religie dar care menționează ca are un decodor, totusi limitat. In gandirea multor ezoteristi exista tendinta spre paranormal "decodorul meu" mandria ca am niste daruri de la Dumnezeu.  

Ezoteristul Dulcan sustine ca "toti cei care pleaca pe noua frecventa a sistemului solar vor reveni pe o structura modelata pe Noua Era, noua gandire" (min 3,12)

In elanul sau fals patriotic, ezoteristul Dulcan sustine ca marile initieri ar fi plecat de la Zalmoxis (min 4,45), idee adusa in Romania de un alt ezoterist din Anglia, de profesie neurolog.Nirvana nu are nimic cu invataturile parintelui Arsenie Boca, ci chiar dimpotriva duhovnicul din Ardeal marturisea credinta in Inviere si combatea reincarnarea. Felul incorect prin care liderii ezoteristi se folosesc de numele parintelui Arsenie arata ca acestia nu il cinstesc pe duhovnicul de la Prislop ci doar se folosesc de renumele sau rastalmacindu-i cuvintele in mod eronat. Astfel are loc inselarea prin manipulare a ezoteristilor din Romania, falsi cinstitori ai dacilor si falsi romani in spatele carora se ascund invataturi masonice de tip New Age. Parintele Arsenie Boca marturisea crezul in Iisus Hristos ca Dumnezeu Adevarat, un Dumnezeu personal si nu impersonal asa cum cred ezoteristii din Europa. Iata cateva invataturi de credinta pe care parintele Arsenie Boca le are in contradictie cu ale ezoteristilor. Asupra acestui aspect vom revenii curand.

Desi invataturile sale sunt in contradictie, in multe situatii, cu cele ale Bisericii Ortodoxe, acest "initiator" al noii religii mondiale a fost promovat si pe TRINITAS TV:  https://www.youtube.com/watch?v=Ha-2TvfSgNk

Despre rătăcirile lui Constantin Dulcan vedeți și aici: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2021/12/despre-inselarile-medicului-ezoterist.html

  Mioara Marina Cudelcu

Vedeti si

Parintele Arsenie Boca - maestru oriental sau duhovnic ortodox?
http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2014/06/parintele-arsenie-boca-maestru.html

Sarmizegetusa Regia in fata pericolului de ai fi falsificata istoria. Capcana ezoterismului.
http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2016/06/sermizegetusa-regia-in-fata-pericolului.html

Un comentariu:

  1. Incurcate si complicat de inteles sint caile Domnului. Doamne, destupa-ne mintea si ne mintuieste pe noi

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.