sâmbătă, 18 iunie 2016

Parintele Iustin Parvu indeamna fii duhovnicesti sa asculte de mai marii lor, dar si acestia la randul lor sa asculte de Dumnezeu

Sfintii Parinti ai Bisericii Ortodoxe indeamna ca ascultarea de ierarhi sa se faca pana la pacat. Daca ierarhii incalca invataturile Sfintilor Parinti, noi nu mai avem obligatia sa le fim supusi. Sa vedem ce vor face mai marii nostri in Creta. 

Ingrijorarile ce cuprind pe tot mai multi credinciosi ortodocsi din Romania sunt legate de anumite persoane care au fost desemnate sa mearga in Creta pentru a reprezenta Biserica Romana. Printre acestia gasim pe PS Ioachim Bacauanul, care nu demult a facut o declaratie publica de marturisire ecumenista, pe PS Siluan Manaila de la Gyula (Ungaria) care a slujit impreuna cu catolicii si pe PS Sofronie Drincec de la Oradea care a slujit de Boboteaza cu episcopul eretic Virgil Bercea (greco-catolic) de la Oradea etc. (lista ar mai putea continua)...


Intrunirea din Creta a esuat dinainte de a-si incepe lucrarile. Nu il mai putem numi sinod, ci doar o adunare de ierarhi ecumenisti care "executa" cu "cumintenie" ordinele puternicilor zilei. Nu se poate numi "sinod" din moment ce nu participa toata ortodoxia. Ce ar fi zis Sfantul Fotie cel Mare sau Marcu Eugenicul sa fi trait in vremurile noastre? Pentru ce au murit Sfintii Visarion Sarai, Oprea Miclaus, Sofronie de la Cioara, Moise Macinic, Ioan Gales si miile de martiri din Ardeal care au luat calea muceniciei cand li s-a impus greco-catolicismul de catre habsburgi? Pentru ce au murit atatia romani in Ardeal preasfintiilor voastre? Pentru ca voi sa va prezentati la un astfel de "sinod" pe care voi il autodenumiti "sfant".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.