marți, 7 iunie 2016

Situatie fara precedent in istoria Tarii Beiusului. Un primar figurant pentru viitorul Municipiului Beius.Cine a castigat alegerile, beiusenii sau bogatasii?
Dupa o campanie zbuciumata, chiar in forţă, si cu rasturnari de situatii, beiusenii au decis ca puterea in primarie sa o aiba aceiasi oameni, dar "sub acoperire". Daca au castigat beiusenii sau patronii firmei European Drinks, pentru unii, nu mai conteaza. Important e ca ambitiile si lupta pentru ciolan continua. Beiusenii au fost chemati la vot sa aleaga intre doi oameni care asculta de acelasi stapan: European Drinks.

La Beius, alegerile locale s-au definitivat. Beiusenii au avut de ales intre doi oameni de nadejde ai fratilor Micula, patronii firmei European Drinks, unul fiind Adrian Domocos (PNL), mana dreapta a lui Cornel Popa, iar celalalt fiind Gheorghe Bogdan (PSD).

La alegerile pentru Primaria Beius, datorita unor fapte de coruptie in care a fost implicat, Adrian Domocos a candidat fictiv ca independent, dar in toata campania electorala a fost sustinut de omul de curte al fratilor Micula, Cornel Popa, si de staful PNL Beius.

Contracandidatul sau, Gheorghe Bogdan, se spune ca, la randul sau, ar fi si el omul acelorasi patroni care, dupa cum sustin opozantii, ar fi avut interesul sa elimine concurenta fortei de munca din zona.

Se stie ca de cand PNL-ul conduce primaria Beius, in zona, salariile sunt foarte mici, pentru ca oamenii fratilor Ion si Viorel Micula nu au “acceptat” ca in sfera lor de influenta sa vina firme care sa ofere salarii mai mari. Acest lucru, Adrian Domocos si Cornel Popa l-au indeplinit cu sfintenie in zona Beiusului. De asemenea, in activitatile decizionale din cadrul primariei primariile PNL-iste din Bihor dau semne ca ar avea ceva de ascuns: http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-1/studiu-primaria-oradea-sta-prost-iar-cea-din-beius-dezastruos-cu-transparenta-decizionala-126849.html

In urma stabilirii vinovatiei fostului primar beiusean, Adrian Domocos, in actele de coruptie de la nivel local, i-a fost suspendat dreptul de a alege sau a fi ales. PNL stia ca liderul lor are antecedente penale, dar pentru ca multi patroni din Beius sunt membrii PNL, au preferat sa-l sustina mai departe, pentru avantajele avute in plan economic in ultima perioada. Pentru ca PNL sa aiba totusi un figurant pe listele de alegatori, l-a desemnat pe Mlendea Petru, ca reprezentant la alegerile locale pentru functia de primar. Mlendea a acceptat participarea ca figurant pe listele de candidati, stiind ca partidul il va vota pe Domocos.

Dupa ce s-a aflat sentinta primita de Adrian Domocos, PNL si Cornel Popa au decis sa dea voturile candidatului oficial al partidului, Petru Mlendea. Desi Mlendea nu s-a gandit vreodata ca va fi primar, patronii din PNL Beius l-au indemnat sa nu renunte pentru a salva onoarea partidului si interesele firmelor acestora. Mlendea e constient de abilitatile sale si e convins ca nu e capabil pentru functia pe care o detine, dar asta nu mai conteaza cand oamenii care vor conduce din umbra primaria il asigura ca “totul va fi bine”. Astfel fratii Micula au reusit sa-si infiltreze oamenii in umbra, ascunsi dupa un primar “cuminte” care va acoperi multe. Speram ca nu va fi atat de orb sa nu vada ce il asteapta. Ar fi pacat de el, ca e un om linistit, iar daca va trebui sa dea cu subsemnatul la DNA, pentru ceea ce trebuie sa acopere, sa stie ca s-a jertfit pentru “binele orasului” si nu al unor persoane care l-au manevrat ca pe o jucarie.

In urma alegerilor de la Beius, au castigat o parte dintre bogatasii zonei, dar in mod special patronii firmei European Drinks, care aveau doi contracandidati la bataie reprezentand filialele locale concurente ale PNL si PSD.

Vedeti si atitudinea lui Cornel Popa, copilul de curte al fratilor Micula:

4 comentarii:

 1. Simona
  referitor la transparenta decizionala as mentiona doar un exemplu: nu s-au scos la concurs posturi pentru perioada deteminata(in caz de concediu) nici daca erau pentru un an. O fi legal asa? doar sub conducerea lui Domocos. In alte institutii de stat se organizeaza concurs si pentru contracte pe perioada determinata de 3 luni.

  Domocos pune in functii de decizie(la inaintarea) oameni usor de manevrat, iar pe cei cu potential material si intelectual ii foloseste pentru a-i sustine interesele.

  RăspundețiȘtergere
 2. Domocos are puterea sa adune toate religile orasului sub egida PNL. Care dintre primari au reusit sa faca aceasta fapta minunata? In aceasta campanie preotii ortodocsi Dorel Varga, Tripon si cei doi protopopi ai orasului (ortodox si greco-catolic) au sustinut PNL. Suntem alaturi de fetele religioase ale orasului si e normal sa fim toti alaturi de cei care ne calauzesc.

  RăspundețiȘtergere
 3. Halal ecumenism, pe bani.
  Domocos le-a bagat bani la toti liderii religiosi in buzunare si asa au facut front comun, ca altfel se contrazic intre ei. Cati bani a bagat Domocos la Biserica lui preotul Varga sau la fratele Pustan etc. crezi ca simpatiile astea sunt asa pe gratis?
  Nu ai vazut ce firme stau in spatele lui Domocos? Ce lideri religiosi? Ce interese? etc...
  Pe astia nu-i uneste dreapta socoteala ci fanatismul si banul...

  RăspundețiȘtergere
 4. Fratii Micula au creat locuri de munca, dar s-a folosit de PNL prin Cornel Popa si filiala din Beius pentru a controla salariile. Este perfect adevarat caci daca nu ar fi asa de cand e PNL la conducerea Beiusului s-ar fi infiintat si alte firme care sa faca concurenta la salarii. Ridicand salariile multi ar fi mers la acele firme, in timp ce la ciuriburi nu ar mai fi mers decat fraierii care nu-s capabili.

  RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.