vineri, 2 octombrie 2015

Sunt tari din UE care refuza construirea de moschei. Iata ca daca iti iubesti tara si neamul este posibil si astfel de hotarari.Musulmanii au cerut sa li se faca moschei in unele state unde au refugiati. Unii lideri politici au refuzat categoric aceasta intentie. Romania nu are refugiati musulmani dar totusi se construieste o moscheie. De ce? doar din interes politic si financiar? sau care ar fi motivul?
Vedeti mai jos cazul din Lituania:

Primarul orașului Vilnius, Remigijus Simasius, nu vrea să audă de construcția unei moschei pentru eventualii refugiați musulmani care vor ajunge în Lituania, ca urmare a deciziei Bruxelles-ului privind cotele de refugiați, scrie portalul de știri Delfi. "Sunt două moschei deja în Lituania și niciuna din ele nu e în Vilnius. Și nu avem intenția să schimbăm acest lucru. Nu vom construi nimic de acest fel, Vilnius-ul are multe alte probleme”, a spus edilul, membru al partidului Mișcarea Liberală, de centru-dreapta.

Declarațiile sale sunt susținute și de premierul Lituaniei, Аlgirdas Butkevicius, care crede că se pot amenaja lăcașuri de cult ad-hoc și că nu este nevoie să se înalțe o clădire specială.

Muftiul comunității musulmane din Lituania are însă altă părere. El a făcut apel la bunăvoința autorităților de la Vilnius, afirmând că va fi nevoie de o moschee pentru miile de credincioși din Lituania. "Nu e normal ca ritualurile să se țină într-un apartament, ca acum”, a spus muftiul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.