miercuri, 6 mai 2015

VIDEO Un agricultor din Nebraska le-a închis gura lobbyiștilor fracturării hidraulice:Bea cineva din această apă?

VIDEO Un agricultor din Nebraska le-a închis gura lobbyiștilor fracturării hidraulice:Bea cineva din această apă?


În timpul unei audieri in fața unei Comisii a Conservării Petrolului și Gazelor din Nebraska, unul dintre localnici i-a lăsat fără replică pe cei care participau la discuții. În fața membrilor comisiei, susținători ai fracturării hidraulice, agricultorul american i-a invitat politicos să bea apă contaminată prin fracking, controversata metodă de extragere petrolieră a gazelor de șist, informează sit-ul Raw Story.

Întreg episodul a fost publicat pe YouTube. Agricultorul James Osborne și-a folosit cele trei minute pe care le avea alocate pentru a-și susține cauza în fața comisiei, pentru a arăta reziduurile rămase în urma folosirii substanțelor chimice din fluidele utilizate pentru fracking. Bărbatul le-a pus lobbyiștilor apă in pahare, în care a turnat amestecul de substanțe chimice utilizate la fracturarea hidraulică.
Bea cineva din această apă”, s-a adresat Osborne membrilor comisiei, arătându-le apa contaminată. ”Da sau nu?”, a continuat americanul, în liniștea așternută în sală, printre adepții fracturării hidraulice.
Nu vreți să răspundeți la nicio intrebare? E, atunci răspunsul meu ar fi NU. Nu vreau ca o asfel de apă să fie în statul nostru în zilele următoare. Nu mai există dubii că apele noastre vor fi contaminate”, a spus agricultorul american.
După ani de polemici și tergiversări, în SUA Oficiul pentru administrarea terenurilor a stabilit că firmele care explorează sau extrag gaze si petrol de șist trebuie sa declare ce substanțe utilizează, să îndeplinească toate standardele de profil și să asigure eliminarea în siguranță a apelor contaminate folosite in fracturarea hidraulică.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.