marți, 20 februarie 2024

Șoșoacă a mințit când s-a folosit de numele părintelui Ioanichie Popescu pentru a câștiga credibilitatea ortodocșilor. Minciuna senatoarei afectează credința ortodoxă favorizând prozelitismul New Age în România.

Senatoarea Diana Șoșoacă a mințit când a spus că are binecuvântarea pr. Ioanichie să participe la Holistic Fest, unde s-a folosit de numele duhovnicului pentru a câștiga credibilitate în fața ortodocșilor. De asemenea, duhovnicul Ioanichie nu i-a dat doamnei senator niciun accept să se folosească de numele său pentru a atrage voturile ortodocșilor. ASTRADROM a efectuat o anchetă prin care să verifice afirmațiile senatoarei.

În dimineața de 27 decembrie 2023, împreună cu colega mea Andreea Vulcan, am pornit la drum spre mănăstirea Surpatele să vorbim cu maicile din mănăstire despre relația părintelui Ioanichie cu senatoarea Diana Șoșoacă. Le-am arătat câteva filmulețe apărute pe internet despre afirmațiile senatoarei făcute la Holistic Fest și la o biserică ortodoxă din Viena, în care aceasta se prezenta a fi ucenica părintelui Ioanichie Popescu, susținând totodată și întrunirile de tip New Age. Am mai prezentat și câteva dintre aparițiile senatoarei la emisiunile lui Lazarus pe canalul ezoteric „Zeus Tv”Obștea mănăstirii nu știa de multe dintre afirmațiile senatoarei.

Senatoarea pretinde că este protejată de rugăciunile preoților și monahilor care se roagă pentru ea, dar în mod special ale părintelui Ioanichie, care o urmărește pe live. Tot ea pretinde că pr. Ioanichie i-ar fi încredințat misiunea de a lupta pentru țară. Aceste informații sunt diversiuni care se transmit prin mesaje subliminale lansate în discursuri patriotice și religioase în medii ortodoxe și neortodoxe de tip New Age, creând un amestec religios de tip sincretist.

Am aflat de la maici că doamna Șoșoacă a fost o singură dată la Surpatele, împreună cu soțul ei și câteva persoane care o fotografiau și o filmau. Una dintre maici a exclamat la auzul numelui Diana Șoșoacă spunând: Vă rugăm frumos să nu-i mai pomeniți numele în mănăstirea noastră, numai rușine ne-a adus! A fost o singură dată mai demult, dar în ultima perioadă nu am mai văzut-o pe aici. Vorbiți cu părintele, vă spune el mai multe.”

Din discuțiile cu părintele Ioanichie Popescu, am aflat că acesta nu a dat nicio binecuvântare senatoarei pentru ca dânsa să îi folosească numele la diferite întruniri politice și religioase. Mai mult, sfinția sa a recomandat credincioșilor ortodocși să nu participle la Holistic Fest și la alte întruniri ezoterice, spunând că acolo mulți își pierd sufletul și mințile”.

Am discutat și depre implicarea senatoarei (alături de Singurov și Lazarus) în scandalurile de la biserica din vale, satul Muereasca. De asemenea, pr. Ioanichie nu a încuviințat niciodată participarea și implicarea acestora la divergențele legate de biserica din Muereasca, obștea mănăstirii Frăsinei fiind total nemulțumită de implicarea în problemele Bisericii a falsului preot Adrian Singurov, unul dintre propagandiștii New Age din România. Menționăm că Adrian Singurov nu este recunoscut ca preot de către nici o patriarhie ortodoxă din lume și nu este acceptat la slujbe în bisericile ortodoxe canonice. De asemenea, slujbele făcute de acesta nu sunt valide.

Întotdeauna când este vădită cu minciuna, senatoarea Șoșoacă se victimizează și folosește aceleași fraze: „Să nu credeți nimic”, „Toate sunt minciuni”, „Securiștii creează diversiuni”, „Eu lupt pentru binele poporului român” etc.

În acest context, ASTRADROM a trimis și un memoriu Arhiepiscopiei de Râmnicu Vâlcea, care a făcut o anchetă internă în acest sens. În cele ce urmează, vă prezentăm memoriul trimis de ASTRADROM și răspunsul primit de la Arhiepiscopie în urma anchetei.

 

*        *        *        *        *        *        *        *

 

 

Către

          Arhiepiscopia de Râmnicu Vâlcea

        În atenția ÎPS Varsanufie

 

În perioada 24–26 noiembrie 2023, a avut loc Conferința Internațională de Terapii Holistice și Metafizice din România – Holistic Fest – Sibiu 2023, eveniment organizat de Asociația Națională de Terapii Holistice și Metafizice din România. Manifestarea a șocat opinia publică prin propovăduirea ereziilor de tip New Age: meditație în comun, yoga, mindfulness, reîncarnare, „ridicarea vibrațiilor”, o credință deasupra religiilor, „greșelile” Bisericii Ortodoxe și „adevărul” budist etc..., simpozion susținut și de senatoarea Diana Șoșoacă care se declară a fi ucenica părintelui Ioanichie Popescu.

Deosebit de gravă ni se pare referirea senatoarei Șoșoacă la pr. Ioanichie Popescu, pe care-l prezintă ca fiind duhovnicul său și de numele căruia se folosește în mod curent pentru a-și atrage adepți din rândul credincioșilor români.

Astfel, la conferința de la Sibiu, Diana Șoșoacă a afirmat că este ucenica pr. Ioanichie, care i-ar da din oficiu binecuvântare pentru absolut toate acțiunile ei, inclusiv pentru participarea la astfel de evenimente păgubitoare pentru suflet:

„Vorba părintelui Ioanichie. Zic: «Părinte, mai păcătuiesc și eu». «Las’ că ți se iartă, dă-i mai departe, rupe-i!» Sunt foarte simpatici, să știți, preoții aceștia cu har, călugării noștri cu har. Și mă duc mereu. «De ce mai vii?» «Să mă spovedesc!» «Las’ că te-am văzut pe live.» Zic: «Părinte, aia nu-i spovedanie!» «Tu te spovedești în fiecare zi, că la tine ce-i în gușă-i și-n căpușă! Ai vreun secret?» «Am.» «Bine, ține-l acolo, înseamnă că-i important. Să nu mi-l spui nici la spovedanie.» Deci cam așa se întâmplă, credeți-mă!” [1]

Totodată, într-un interviu acordat organizatorului Holistic Fest Sibiu, Johann-Muller Dragoman, Diana Șoșoacă spune că susține simpozionul și amestecă patriotismul, ortodoxia și practicile ezoterice, propovăduind necesitatea unificării imediate a tuturor religiilor, pe motiv că toate au în centrul lor același Dumnezeu: „Poporul român trăiește cu o vibrație foarte joasă. Pentru că suntem aici, vorbim de vibrație. Vibrația trebuie să fie înălțată. Așa că cumva va trebui să fie o unificare a tuturor spiritelor pure... Indiferent din ce religie ești, dumnezeul în care cred majoritatea religiilor, dacă ne întoarcem în spate cu religiile, cum au ajuns o groază de religii, dacă te uiți la esența lor toate înseamnă iubire, pace, un dumnezeu, tatăl tuturor văzutelor și nevăzutelor, făcutelor și nefăcutelor...”[2] .

În interviul acordat domnului Müller Dragoman, organizatorul conferinței New Age de la Sibiu, doamna senatoare afirmă că susține evenimentul holistic, în calitate de apărătoare a ortodoxiei. Din păcate, reîncarnarea și alte învățături din religiile asiatice au fost asociate ca fiind ortodoxe.[3]

Tot în același context, senatoarea Șoșoacă susține că părintele Ioanichie Popescu a îndrumat-o să apere neamul românesc și ortodoxia, în urma unor rugăciuni la icoana Maicii Domnului de la Biserica Muiereasca, din vale de la Frăsinei.[4]

De asemenea, doamna senator nu scapă prilejul de a se prezenta, în cadrul aparițiilor sale publice, drept ucenica de încredere a părintelui Ioanichie, folosindu-l pe acesta drept garant de imagine, cu scopul de a câștiga capital politic. Un exemplu recent în acest sens îl constituie discursul susținut la Biserica Ortodoxă din Viena, în cadrul căruia senatoarea a făcut din nou trimitere la „binecuvântările” primite din partea pr. Ioanichie pentru acțiunile sale „Vorba părintelui Ioanichie, de câte ori mă duc la Sfinția Sa: «Hai, lasă că te iartă Dumnezeu! Fă-le ce le faci, să ne răzbuni pe toți!» Și mă mai liniștește.[5]:

Pentru susținerea acestor afirmații, pe rețelele personale de socializare și ale partidului SOS România sunt postate imagini ale Dianei Șoșoacă, alături de actualul duhovnic de la Surpatele[6].

Tot doamna senator acuză pe ucenicii părintelui Ioanichie care nu au participat la mitingurile împotriva Mitropolitului Irineu, afirmând că aceștia sunt niște lași și fricoși. Din afirmațiile senatoarei din data de 27 decembrie 2023, din cadrul emisiunii lui Luis Lazarus, s-ar putea deduce că dânsa, împreună cu 50 de persoane care „și-au făcut datoria”[7], ar fi avut binecuvântare din partea părintelui duhovnic Ioanichie să apere” Mănăstirea Frăsinei, împreună cu falsul preot Adrian Singurov, liderul sectei Ortodoxia Cuantică”: „Îi rog pe toți credincioșii, care atunci când părintele Ioanichie de la Frăsinei a avut nevoie de ei, i-a durut fix în dos și în cot (50 de oameni s-au luptat), poate că e cazul – pentru că văd că sunteți cu miile la coadă la părintele Ioanichie la Surpatele, deși are omul aproape 90 de ani și îl chinuiți, de zici că are vreo obligație să stea 24 din 24 să vă slujească pe voi, niște nenorociți, în fond și la urma urmei, niște mizerabili care atunci când trebuia să îl apărați, v-a durut fix în cot, dar acu vă duceți să vă dea dezlegare sau să vă spovedească. Marș de-aici! Ca să vă ierte Dumnezeu pentru mizeria de comportament pe care o aveți și care n-are nicio legătură cu credința, părerea mea este că ar trebui să vă adunați, să vă duceți mâine și să faceți miting în fața Mitropoliei Olteniei.(...) Cred că Biserica asta, dacă nu vrea să-și facă ordine, o forțăm noi!”     

E greu de crezut că părintele Ioanichie ar fi de acord cu „mitingul” din fața Mitropoliei Olteniei, pus la cale de Diana Șoșoacă, așa cum pare la fel de greu de crezut că duhovnicul de la Surpatele ar binecuvânta „slujbele” de dezlegare de blesteme oficiate la Frăsinei de ezoteristul Adrian Singurov, dar mulți dintre credincioși rămân contrariați, ținând seamă ca aceste acțiuni vin din partea unei ucenice a părintelui Ioanichie:

„Să știți că s-au făcut acolo – și nu numai de el (Adrian Singurov -n.n.) slujbe de dezlegare de blestem.(...) N-am avut voie să filmez această slujbă, am înțeles-o, dar toți cei de-acolo am fost cuprinși de o anumită stare. (...) Uite că părintele Adrian Singurov a dezlegat acel blestem. Vreau să vă spun că este o slujbă fantastică. A durat foarte mult, aproximativ o oră și ceva. Apoi ne-a mutat la troiță (...) și acolo e o masă. Vreau să vă spun că părintele Singurov a venit cu câteva geamantane, în care a pus tot ce trebuie să aibă un preot în altar și a făcut un altar acolo, în mijlocul pădurii, lângă Frăsinei. A făcut proscomidia, adică când s-a sfințit pâinea, când s-a sfințit împărtășania. Am fost spovediți, am fost împărtășiți acolo, în mijlocul naturii și s-a făcut o slujbă fantastică. Toate aceste activități au început la 12 noaptea. Știi că părintele Ioanichie spunea și spune mereu că între 0 și 3 noaptea sunt cele mai puternice rugăciuni. Ei, asta am făcut noi, ultima s-a terminat în jur de 4 dimineața.”[8]

Precizăm că Adrian Singurov a fost preot canonic, dar în 2011 a fost caterisit pentru abateri grave de la credința ortodoxă. După caterisire s-a gândit să-și facă propria „biserică”, pe care a intitulat-o „cuantică”. Conform canoanelor Bisericii Ortodoxe, acesta nu are dreptul să poarte haine preoțești. Singurov nu este recunoscut de către nicio Biserică Ortodoxă canonică, fiind totodată și rupt de Biserica lui Hristos. Falsul preot spune că învățătura ortodoxă este incompletă, motiv pentru care a fost nevoit să întemeieze o nouă credință numită „Ortodoxia cuantică”[9], un amestec de ortodoxie, concepții hinduiste și budiste, asezonat cu credința în clone, extratereștri și reptilieni (!). Este propulsat în mediile neopăgâne propovăduind credința în zei, în reîncarnare și într-un dumnezeu impersonal, ceea ce este străin de învățătura Bibliei.[10] Menționăm că Adrian Singurov a fost promovat inclusiv la „Zeus Tv” administrat de Luis Lazarus, un canal care atacă mereu conducerea Bisericii Ortodoxe Române și promovează concepții religioase ezoterice de tip New Age, pe mulți dintre români depărtându-i de BOR, ca mai apoi să îmbrățișeze concepțiile New Age.

În concluzie, având în vedere gravitatea afirmațiilor senatoarei Șoșoacă, vă rugăm să clarificați public legătura dintre aceasta și pr. Ioanichie Popescu, recunoscut în spațiul ortodox din România ca un etalon duhovnicesc și un luptător pentru apărarea Dreptei Credințe.

De asemenea, vă rugăm să ne spuneți care este opinia părintelui Ioanichie despre Holistic Fest, ezoterism și curentul religios New Age.

 

Comitetul de Conducere al Asociației ASTRADROM

Purtător de cuvânt și responsabil cu mass-media,

Marius Pop

 

 


Nota redacției:

Despre această vizită la Surpatele, am decis să facem public rezultatul discuțiilor după ce vom primi și un răspuns oficial din partea autorităților bisericești. Astfel, la data de 6 februarie am primit pe email răspunsul Arhiepiscopiei de Râmnic, iar azi îl prezentăm pe blogul ASTRADROM, care este organul nostru de presă.



[1] https://www.youtube.com/watch?v=8mnMvt7XOeg (min. 0,36 și următoarele)

[3] Interviul integral prin care “ucenica” părintelui Ioanichie susține evenimentul Holistic Fest https://www.youtube.com/watch?v=fxa58dIAgD4&t=392s

[7] https://www.youtube.com/watch?v=KPwSbaVnt-w  (începând cu min 1:20:30)

[8]https://www.youtube.com/live/VLC1qhhXU10?si=Yo1hpMxYXTaWolux  (începând cu min. 18.48 și de la min. 32.27)

[10] http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2020/02/ezoterismul-evolutie-sau-decadere.html

Un comentariu:

  1. În aceste zile aspre, îi dorim domnului Silvestru să țină fruntea sus și să nu se lase doborât de răutatea cea femeiască. În altă ordine de idei, am remarcat că în vederea apropierii viitoarelor pământești alegeri, tanti Diana a început să marșeze pe cartea feminismului, cu un discurs virulent care NU se încadrează bine în categoria „Urăște păcatul, dar iubește-l pe păcătos”. Să ne ferească Domnul Iisus Hristos de răutatea unei femei!

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.