marți, 11 mai 2021

IPS Teodosie - victima unei propagande anti crestine si a instigărilor realizate de reprezentanți ai USR

 

 IPS Teodosie a fost acuzat de reprezentanti ai USR pentru "discriminare" deoarece a afirmat că femeia nu poate primi Taina Hirotoniei. Astfel, parlamentarul USR-ist Iulian Bulai a adus atacuri și denigrări a Bisericii scoțând expresiile ierarhului din context.

 Ca răspuns, "Uniunea Națională pentru Drepturile Femeii din România" a emis un comunicat de presă cu scopul de a lămuri contextul real al afirmațiilor ierarhului:

Uniunea Națională pentru Drepturile Femeii din România

09.05.2021

COMUNICAT DE PRESĂ:

    Referitor la declarațiile Arhiepiscopului Tomisului, Înaltpreasfintitul Părinte TEODOSIE cu privire la rolul femeii în biserică și alte aspecte ce țin de tradiția și cultul ortodox, NU considerăm aceste declarații ca fiind discriminatorii, fiind doar aspecte ce țin de dogmele și doctrinele religioase, fiind întâlnite în mai multe religii și tradiții spirituale. În cazul de față, arhiereul face referire la cultul ortodox, pe care îl reprezintă și la care femeia are libertatea de a adera sau nu, libertatea religioasă fiind unul dintre drepturile fundamentale ale omului, cu respectarea regulilor și tradițiilor acestei organizații, fără a putea reclama ca fiind discriminatorie de exemplu imposibilitatea de a promova ca arhiereu sau de a păși în altar.

 Sursa: Uniunea Națională pentru Drepturile Femeii din România, 09.05.2021

 

 

 

Un comentariu:

  1. USR-istul ăsta e drac fără coarne! Își face lucrarea diavolească. Greșeala e a Ierarhului că se pierde în duscuții (detalii) cu îndrăciții! Explicația de ce femeia nu poate fi Preot în Biserica Ortodoxă este Una Singură: este Interzis de Biblie și Canoanele Bisericii! Punct! Restul e can-can! Femeia care vrea să fie preot să se ducă la ereticii care îi vor permite asta! Dar nu are ce căuta în Biserica Ortodoxă ca Preot!

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.