joi, 8 aprilie 2021

Iohannis implică România în războiul dintre SUA si Rusia semnând un document de cooperare militară cu Ucraina.

De când au început conflictele, soldații ucraineni de etnie română sunt băgați în linia întâi.

Președintele și Guvernul de la București refuză să discute despre problemele românilor din Ucraina, și nu asigură nici o protecție etnicilor români din țara vecină. Ținând seama că SUA dorește război cu orice preț, ne întrebăm ce se va întâmpla cu România în caz că totuși războiul se va declanșa…

Un lucru foarte trist despre care autoritățile de la București refuză să vorbească este înrolarea românilor din Ucraina într-un război care nu este al lor. Etnicii români sunt trimiși în zonele cele mai grele și li se spune că prin acest război vor apăra și teritoriile românești din Bucovina căci: "Dacă rușii vor ajunge la Cernăuți vor lua și nordul Bucovinei". Astfel, mulți dintre românii bucovineni acceptă să fie înrolați în armata ucraineană pentru a participa într-un război pentru interesele celor care le îngrădesc dreptul de a vorbi și învăța în limba română.

Deși Ucraina a interzis prin lege învățământul în limba română prin folosirea limbii materne în zonele unde sunt minoritari ale altor etnii (și în zonele românești) Klaus Iohannis, președintele României, a semnat un accord de cooperare în plan militar cu statul vecin. În regiunile unde locuiesc români (Cernăuți, Transcarpatia și Odesa) statul ucrainean restricționează limba și cultura română prin acte șovine clare anti-românești, iar Guvernul de la București refuză să discute despre acest subiect, promițându-le românilor din afara granițelor că problemele lor vor fi rezolvate. Realitatea este că românii din Ucraina au fost de multe ori recrutați pentru a participa în linia întâi pe frontul de luptă cu Rusia.

De asemenea, nu trebuie să uităm că Ucraina este datoare, în fața istoriei, să retrocedeze teritoriile românești confiscate de la România, prin tratate politice. Amintim și că Statul Român, fără conșimțământul populației, a cedat Insula Șerpilor din Marea Neagră la presiunile și interesele marilor puteri mondiale. 


Este firesc și normal, că dacă SUA dorește război cu Rusia (folosindu-se de Ucraina) să nu implice România. Dar se pare că puterea politică actuală din România rămâne slugarnică celor care i-au ajutat să ocupe funcțiile pe care le dețin în prezent.

Prezentăm în cele ce urmează, câteva detalii despre cooperarea militară încheiată între România și Ucraina, conform sursei R3media.ro:

"Pe 31 martie, Guvernul României a prezentat un proiect de lege pentru ratificarea Acordului între Guvernul României și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind cooperarea în domeniul tehnico-militar, semnat la București, pe data de 5 septembrie 2020. Decizia Cabinetului condus de Florin Cîțu vine într-un context extrem de tensionat, cu Rusia concentrând forțe semnificative la frontierele Ucrainei." Mai multe detalii, vezi aici:

https://r3media.ro/guvernul-romaniei-a-aprobat-acordul-de-cooperare-in-domeniul-tehnico-militar-intre-romania-si-ucraina/

 *       *       *       *       *

Se pare că războiul ruso-american pornește de la o chestiune politică internă a SUA deoarece Vladimir Putin l-ar fi susținut pe Donald Tramp în campania electorală. La puțin timp după instalarea lui Joe Biden au început conflictele. Menționăm că în perioada președinției lui Tramp, SUA nu a fost implicată în războaie, iar acum noul președinte al Americii a pornit noi războaie în care implică și alte state. Detalii despre conflictul politic dintre Biden și Putin (iscate cu puțin timp înainte de a reapărea vizibil tensiunile dintre Rusia și Ucraina) se pot vedea aici:

https://www.digi24.ro/stiri/externe/joe-biden-vladimir-putin-e-un-killer-care-va-plati-pentru-implicarea-in-alegerile-din-sua-moscova-il-ataci-pe-putin-ataci-rusia-1469691

 

Războiul ruso-american a pornit în urmă cu câțiva ani. Românii din Ucraina au fost implicați până acum în acest război fiind trimiși în cele mai periculoase locuri deoarece Statul Ucrainean își protejează soldații de etnie ucraineană. Despre implicarea românilor din Ucraina în războiul ruso-american din țara vecină, vedeți și:

https://www.digi24.ro/special/reportaje/reportaj/dininterior-romani-din-ucraina-soldati-in-razboiul-altora-370784

https://www.youtube.com/watch?v=J11dPIR-fCM

https://www.dailymotion.com/video/x2gyvyv

https://www.dailymotion.com/video/x2jj7bl

https://ro.sputnik.md/International/20161020/9526466/romani-ucraina-razboi.html

https://www.zf.ro/business-international/strainii-lupta-in-ucraina-pentru-bani-ideologie-si-razbunare-romanii-ar-putea-fi-fortati-sa-intre-in-lupta-pentru-un-stat-care-nu-i-vrea-romani-13193087

https://romaniabreakingnews.ro/apel-tinerii-romani-din-ucraina-nu-vor-sa-moara-in-razboiul-altora-deschideti-granitele-romaniei-si-republicii-moldova-pentru-a-primi-acesti-tineri/?print=print

 

Concluzia noastră este una simplă.

1. România să nu intervină în acest scandal politic care riscă să devină curând și militar. Neutralitatea este cea mai bună soluție pentru România, în acest moment istoric.

2. Guvernul de la București să ia măsurile necesare pentru a proteja cetățenii ucraineni de naționalitate română deoarece aceștia pot deveni "carne de tun" într-un război care nu e al lor.

prof. Cristian Marc

 


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.