miercuri, 17 martie 2021

Mai mulți demnitari din R Moldova cer serviciilor de informații să clarifice dacă interdicția lui George Simion are și alte motive decât faptul că a militat pentru unirea Basarabiei cu România.

Surse de informare progresiste din Moldova și România susțin că George Simion reprezintă un pericol pentru siguranța statului moldovean.

În urma situației create de blocarea în vamă a deputatului George Simion, mai mulți parlamentari din Republica Moldova au intervenit pentru susținerea acestuia. Demnitarii moldoveni au cerut serviciilor de informații ale Moldovei și României să dovedească dacă înafară de faptul că deputatul român a militat pentru unirea dintre cele două state ar mai fi și alte motive pentru care George Nicolae Simion are interdicție de a trece Prutul.

Menționăm că interdicția a fost pusă în perioada fostului președinte Dodon care a dus o politică de fidelitate față de interesele Rusiei respingând orice idee de unitate a românilor. Sursele de informare progresiste din România si Moldova susțin că George Simion este un pericol pentru statul vecin.

Deputatul Dinu Plîngău (în foto) a postat pe profilul său de facebook următorul text:


La inițiativa Mariei Ciobanu am semnat demersurile necesare către instituțiile statului nostru în legătură cu interdicția aplicată parlamentarului român, George Simion. Am făcut-o dezinteresat politic, din respect față de Parlamentul României ca instituție. Cum spune doamna Ciobanu: ..bine că dăm voie să se plimbe cu pază și girofare lui Krasnoselschii prin Moldova, dar când e vorba de statul vecin care ne donează vaccin, repară grădinițe și ne ajută mereu, noi găsim tertipuri.”

 

Lui George Simion i s-a aplicat interdicția de a intra pe teritoriul Republicii Moldova în rezultatul unui marș unionist organizat la Chișinău pe timpul când acesta nu era parlamentar, ci activist civic. Din moment ce unionismul în Republica Moldova nu-i interzis, ba mai mult, avem partide unioniste, iar acest curent este în permanentă creștere, consider plauzibil ca SIS, MAI și Guvernul Republicii Moldova să manifeste respect față de Parlamentul României și față de opțiunea a cel puțin 35% din cetățenii Republicii Moldova. SIS, MAI și Guvernul Republicii Moldova să prezinte informații care ar confirma pericolul pentru securitatea Republicii Moldova, altele decât promovarea unionismului, sau să-și prezinte scuze de la parlamentarul român și să-i permită intrarea pe teritoriul Republicii Moldova.

 

Sursa: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1867149100125134&id=1198477586992292&sfnsn=mo

 

Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, ramane neutr[ ]n cazul situatiei. Vedeti aici:

https://r3media.ro/maia-sandu-nu-intervine-pentru-a-ridica-interdictia-lui-george-simion-aur-anunta-ca-pe-27-martie-ziua-unirii-basarabiei-cu-romania-se-va-lansa-oficial-la-chisinau/

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.