luni, 21 decembrie 2020

Istoria si geografia scoase din programa scolara în România. Care este reactia opozitiei.

 AUR despre posibila desființare a Istoriei și Geografiei din școli: 

   O mutilare a programei școlare. 

George Simion: 

"Ar fi semnul clar că se dorește eliminarea identității noastre. Nu vom accepta așa ceva."

Partidul AUR a reacționat la informațiile conform cărora există posibilitatea ca din anul școlar 2020/2021 să se elimine din programa școlară materiile „Istoria” și „Geografia”, care ar urma să fie condensate în „Științe sociale”.

Gruparea condusă de George Simion consideră că acest pas ar fi o „multilare a programei școlare” și anunță că se va opune din răsputeri unei asemenea decizii.

„Partidul AUR condamnă orice încercare de mutilare a programei şcolare, prin eliminarea sau condensarea până la diluare a unor materii precum „Istoria Românilor”, „Geografia” sau „Limba latină”. În contextul în care în spaţiul public au apărut informaţii în sensul în care vremelnicii ocupanţi ai poziţiilor de decizie din Ministerul Educaţiei ar intenţiona să elimine sau să condenseze „Istoria” şi „Geografia” în nişte abstracte „Ştiinţe sociale”, partidul AUR anunţă că se va opune din răsputeri unei asemenea hotărâri catastrofale pentru şcoala românească, al cărei unic scop nu poate fi altul decât să şteargă elementele identităţii noastre naţionale din educaţie”, se arată în comunicat.

George Simion a declarat că Partidul AUR va schimba Legea Educației astfel încât obiectivul școlii să fie formarea tinerilor pentru viață și pentru a fi buni români, nu mână de lucru ieftină pentru alții.

„Posibila eliminare din programa anului şcolar 2021-2022 a istoriei şi geografiei este un atentat, nu numai la educaţie, dar şi la identitatea naţională şi ar fi semnul clar că se urmăreşte eliminarea identităţii noastre ca popor, precum avertiza şi preşedintele Academiei Române, prof. Ioan-Aurel Pop. O asemenea măsură iresponsabilă ar fi ultimul pas înspre îngroparea şcolii româneşti şi transformarea ei în fabrică de indivizi fără cultură şi fără conştiinţa apartenenţei la o comunitate de valori. De altfel, Partidul AUR anunţă că imediat ce va avea această posibilitate, va schimba Legea Educaţiei astfel încât aceasta să aibă ca obiectiv formarea tinerilor pentru viaţă şi pentru a fi buni români, cetăţeni ai patriei lor, România, şi nu în mână de lucru ieftină pentru alţii, fără identitate şi fără demnitate. Avertizăm guvernul şi autorităţile să nu înrăutăţească şi mai mult situaţia învăţământului românesc, pentru că părinţii şi profesorii de bună credinţă nu vor mai permite călcarea în picioare a valorilor naţionale, perene”, a declarat George Simion, copreşedinte AUR

Sursa: https://r3media.ro/aur-despre-posibila-desfiintare-a-istoriei-si-geografiei-din-scoli-o-mutilare-a-programei-scolare-george-simion-ar-fi-semnul-clar-ca-se-doreste-eliminarea-identitatii-noastre-nu-vom-accepta-asa-c/?fbclid=IwAR0zfhcMCdtiFOvbNuLDnn_h51DRe3rS8aRwoqmqRp2DZQCRahuGUWTPFA4

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.