miercuri, 11 noiembrie 2020

Papa Francisc rupe relațiile cu Donald Tramp.

 Vaticanul tolerează prigoana anti-creștină din China, dar nu renunțăla sume immense de euro pe care le manevrerază prin afaceri imobiliare.


Refuzul discuțiilor cu delegatul presedintelui creștin al SUA, D. Trump, vine în momentul în care rețelele șorosiste susțin pe J. Bilden, contracandidatul progresist la alegerile prezidențiale și la puțin timp după ce papa Francisc a declarat că este de acord cu parteneriatul între homosexuali.

Mai multe detalii, vezi aici:

Mike Pompeo a mers la Roma și la Vatican, într-o vizită de lucru, sperând că va obține sprijinul Sfântului Scaun în noul război rece pe care Statele Unite îl poartă împotirva Chinei. Socoteala de la Washington nu s-a potrivit cu cea de la Vatican. Suveranul Pontif, papa Francisc, i-a transmis lui Pompeo că nu-l poate primi.

Aceasta în condițiile în care președintele Donald Trump a solicitat Vaticanului să nu reînnoiască un pact bilateral de doi ani cu Beijingul cu privire la numirea episcopilor catolici în comunității din China, cu acordul Partidului Comunist Chinez. Secretarul american a cerut Suveranului Pontif să dea dovadă de curaj în combaterea persecuțiilor religioase, în special în China.

„Nicăieri libertatea religioasă nu este sub un asalt mai puternic, decât este în prezent în China“, a arătat el.

Mike Pompeo nu a fost primit de Papa Francisc în audiență, ca anul trecut, deoarece în general Suveranul pontif nu dorește să discute cu personalități politice aflate în campanii electorale în țările de proveniență. A fost primit, în schimb, de secretarul de stat al Vaticanului, Pietro Parolin, cel care a creionat acorul încheiat cu China.

Momentul ales pentru discuții a fost însă, apreciază specialișțtii, total nepotrivit, în contextul în care Vaticanul a fost implicat, de curând, într-un nou scandal legat de achiziția unui imobil în Londra.

Procurorii Sfântului Scaun au declanșat o anchetă asupra tranzacției respective care a avut loc în perioada în care cardinalul Angelo Becciu era adjunctul șefului secretariatului de stat, principalul minister al statului papal. Există suspiciuni că mai mulți intermediari au obținut sume nejustificate, posibil cu complicitatea unor subordonaţi ai cardinalului.

Suma care s-a cheltuit este de 454 de milioane de euro și, mai mult, s-a descoperit că lipsesc chiar și 20 de milioane de euro din contul personal al Suveranului Pontif

În cele două zile pe care le-a petrecut la Roma, liderul american s-a declarat îngrijorat, în discuțiile cu premierul Giuseppe Conte și cu ministrul de externe Luigi di Maio, de atitudinea Partidului Comunist Chinez care încearcă să folosească influența economică pentru a obține avantaje strategice în Italia.

„Atunci când investesc, nu o fac pentru a construi parteneriate sincere cu beneficiu reciproc”, a afirmat Pompeo despre intențiile Chinei, solicitând Guvernului italian să ia în considerare problemele de securitatea națională și confidențialitate a datelor cetățenilor săi.

Sursa: https://evz.ro/mike-pompeo-tinut-la-poarta-vaticanului-omul-lui-trump-n-a-avut-intrare-la-papa-francisc.html

 

Un comentariu:

  1. Vaticanul tolerează tot păcatul Este cetatea satanei. Cine se ia după ea în iad ajunge.

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.