vineri, 9 octombrie 2020

Cum a decurs prima zi de la Iași, după ce statul ateu a adus noi restricții tocmai la sărbătorile ortodoxe.

Statul ateu a obstrucționat pelerinajul ortodox de la Iași pe motivul pericolului infectării cu COVID 19, la câteva zile după ce a îndemnat populația să iasă la vot.

Statul admite aglomerațiile la metrou, admite aglomerațiile electorale sau post alegeri unde sute de persoane fară mască s-au adunat să petreacă victoriile din alegeri, dar nu admite aglomerațiile din biserici.

Azi, în curtea catedralei din Iași erau mai mulți jandarmi decât pelerini. Aceștia executau ordinele impuse de guvernul liberal de a lasa în curtea mitropoliei doar pe cei cu bulletin de Iași. Mai mulți intelectuali creștini au luat atitudine publică, mii de pelerini au protestat nemulțumiți de îngrădirea libertății religioase prevăzute de Constituția României, în timp ce adepții ateismului iși trimiteau mesaje satisfăcuți de cele impuse de stat.

Mitropolia Moldovei a oferit o variantă igienică pentru ca pelerinii să poată intra în curtea catedralei. Statul ateu încă nu a dat nici un răspuns, până în momentul publicării acestei știri .

Vedeti imaginile foto si video de mai jos :

 http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/protest-la-catedrala-din-iasi-sute-de-credinciosi-si-au-exprimat-indignarea-fata-deanularea-pelerinajului-la-sfanta-parascheva-video-si-foto/

https://www.youtube.com/watch?v=9nw9-2O1AJY

 https://www.youtube.com/watch?v=6tnPCmGdeLg

 

 Reacția Patriarhiei Române:

http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/patriarhul-daniel-ia-pozitie-fata-de-interzicerea-pelerinajului-la-sfanta-parascheva-o-masura-disproportionata-si-discriminatorie-intaistatatorul-bor-cere-revenirea-asupra-deciziei/

 

 Reacția Mitropoliei Moldovei:

http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/mitropolia-moldovei-a-cerut-autoritatilor-sa-abroge-interdictia-accesului-pelerinilor-din-alte-localitati-in-catedrala-de-la-iasi-precum-si-cea-a-atingerii-raclei-sfintei-parascheva/

 

Așa au stat jandarmii azi la intrarea în curtea catedralei:


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.