miercuri, 28 noiembrie 2018

Biserica Neamului – o poticnire pentru planul globalist


Catedrala Mântuirii Neamului 
Un simbol al legăturii dintre ortodoxie și românism

Construcția Catedralei Mântuirii Neamului a stârnit reacții în viața cotidiană românească. Pe de o parte cei care mereu sunt împotriva Bisericii Ortodoxe și a învățăturii acesteia, cei care se simt „deranjați” de existența unei astfel de capodopere, iar pe de altă parte alții care sunt din interiorul Bisericii Ortodoxe, dar care sunt mereu potrivnici ierarhiei, cu sau fără rost.

Mă voi referi în cele ce urmează la cei din prima categorie, care nu concep ca Biserica Ortodoxă Română să fie considerată Biserică Națională. Îi întâlnim în toate emisiunile TV aducând argumente mai mult sau mai puțin puerile, militând pentru scoaterea icoanelor din instituțiile publice, pentru scoaterea religiei din școli, pentru promovarea homosexualității, pentru orice este în contradicție cu simțămintele românești atât morale cât și spirituale.

Aceștia pretind că luptă împotriva corupției, dar ei sunt cei care pentru bani primiți de la masonul George Șoroș ar vinde nu doar biserica și neamul, ci chiar propriul suflet. Îi auzim scandând lozinci anti catedrală sub pretextul că nu sunt școli sau spitale, dar nu pun la socoteală câte cârciumi sau discoteci (de unde tinerii ies bătuți, turmentați sau drogați) se construiesc în ultima perioadă.

Aceștia susțin că datorită catedralei ar sărăcii bugetul statului, dar nu spun ce sume imense pierde România prin vânzarea terenurilor la străini, a fabricilor etc., și nici despre actele de corupție care au dus economia României în pragul falimentului. Ce să mai spunem despre investițiile în educația LGBT și datoriile la Banca Mondială de care Biserica nu este deloc vinovată... Nu doar atât...

Ei nu mai simt românește, simțămintele lor se bazează pe criterii carnale și financiare. Sunt oamenii la care credința și dragostea de neam trece prin stomac și prin buzunar. De aceea cuvântul lor e gol, sec și agresiv, pentru că nu mai au viață în inimile lor.

Aceștia n-au decât să urle din pustiul lor că noi nu trebuie să-i auzim și nici să ne poticnim de ei. Urletele lor arată falsitatea din ei, slugărnicia față de străinii care jegmănesc această țară, imoralitatea și lipsa de orice simțământ românesc. Ei sunt urmașii celor care de-a lungul istoriei au trădat adevărații români, pe adevărații domnitori care luptau pentru neatârnarea țării.

Nu ne rămâne decât să-i ignorăm și să ne ferim de cârdășia cu ei.

Aceștia au strigat cu disperare în aceste zile împotriva sfințirii acestei Catedrale. De ce? Stim destul de bine!

E drept că unii ierarhi au abateri de la principiile demnității scaunelor pe care le ocupă. Aceasta este o chestiune a lor personală, sunt trecători, dar Catedrala va rămâne pentru vecie. Cine se folosește de păcatele personale ale acestor fețe bisericești sunt la fel de mici ca ei. În nimicnicia lor nu văd mai departe decât viciile și răfuielile momentului. Catedrala aceasta va rămâne generațiilor viitoare ca o Catedrală care dovedește că Biserica Ortodoxă este Biserica Națională a românilor. Asta doare pe cei ce vor să divizeze acest neam, pentru că românii au fost uniți mereu în jurul Bisericii Ortodoxe. Nu trebuie să o spună cineva, o arată istoria, sinaxarul, descoperirile arheologice, literatura română, tradiția, cultura etc.

„Sfinții români” sunt dovada incontestabilă a continuității noastre în acest spațiu geografic, de la formarea acestui popor și până în prezent. Apostolii și ucenicii acestora, care au propovăduit pe teritoriul Daciei au hirotonit aici primii episcopi și preoți asigurând astfel continuitatea prin succesiune a clericilor Bisericii Ortodoxe. Pe teritoriul României de azi avem mucenici, cuvioși, martiri, scriitori, mărturisitori, din rândul clericilor și mirenilor, de la geto-dacii care au trăit aici și până în prezent. Aceștia au îmbogățit sinaxarul nostru cu sfinți ai poporului român.

La sfârșitul veacurilor popoarele se vor înfățișa în fața scaunului de Judecată al Mântuitorului Hristos. Poporul Român va merge și el la această Judecată, ca popor român, nu ca o națiune a sistemului globalist. Să fie clar. Acești sfinți români vor veghea pentru ca acest popor să dea un răspuns bun în fața acestei Judecăți. Catedrala este un simbol care arată că noi suntem “poporul român ortodox”, este cea care simbolizează unitatea acestui neam în jurul Bisericii Ortodoxe; aceasta fiind o piedică în calea globalizării. Înverșunarea celor care se tem de unitatea neamului este de înțeles, dar nu și de urmat. Miza e mare.

Pentru cei care au fost și pentru cei care vor fi, această Catedrală este un semn al prețuirii în eternitate.

ierom. Eftimie Mitra

Sursa: Pagina personala de facebook, 26.11.2018

22 de comentarii:

  1. Ieromonah Eftimie Mitra, m-ai dezamăgit total. De ce amesteci lucrurile? De ce ,,amesteci Lumina cu întunericul”? De ce folosești un limbaj dualist - diplomatic - ecumenist - satanist? Din nepomenitor, ai devenit pomenitor, de frică să nu fi caterisit? Dar unde este locul fricoșilor, nu în iad cumva? (,,Apocalipsa sfântului Ioan teologul
    Capitolul 11
    8 Iar partea celor fricoşi şi necredincioşi şi spurcaţi şi ucigaşi şi desfrânaţi şi fermecători şi închinători de idoli şi a tuturor celor mincinoşi este în iezerul care arde, cu foc şi cu pucioasă, care este moartea a doua.†”
    Spui că sunt unii portivnici ierarhiei. Dar nu pe bună dreptate fac aceasta? Spui că ,,unii ierarhi au abateri de la principiile demnității scaunelor pe care le ocupă”. Omule, dar toată ierarhia este apostată! De ce te joci cu vorbele? De ce umbli cu jumătăți de măsură în Ortodoxie? De aceea s-au Jertfit Iisus Hristos-Dumnezeu cu toți mucenicii pentru Ortodoxie, ca să vii tu acum și să îndulcești gravitatea apostaziei ierarhiei cu limbaj dulceag ecumenist? De ce confunzi ierarhia cu Biserica? Rușine, ieromonahule!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Numele dumneavoastra nu nimi spune nimic. Daca e numele real sau va ascundeti sub un pseudonium nu am de unde sa stiu si nu imi foloseste. Aveti dreptul la opinie. Va felicit.
      Eu am opinia mea, mi-o exprim fara sa calomniez pe nimeni. Daca asa vedeti dumneavoastra ortodoxia, e o problema care nu ma priveste pe mine.
      In ce ma priveste pot sa va spun ca asta este opinia mea si mi-o pastrez.
      Opinia dumneavoastra ramane a dumneavoastra,
      In rest va doresc bucurii duhovnicesti si sa va mantuiti.
      Cu drag, Efrtimie.

      Ștergere
    2. Sarut mana Parinte. Andrei ma numesc. As vrea sa va pun o intrebare. Daca maine ati avea de ales intre Romania si Hristos, ce-ati alege?

      Ștergere
    3. Doamne ajuta Andrei,
      La judecata finala Hristos va judeca neamurile. Asa invata dogmatica. Deci neamul va fi judecat in intregime. In Apocalipsa spune "Vor judeca neamurile".
      Presupun ca ceea ce spui va fi posibil. In situatia asta Hristos este mai presus ca orice.

      Ștergere
  2. D.le "Pop Lucian"..iertați mă .. cred că NU ați înțeles nimik din frumoasele vorbe ale Pr Eftimie despre Catedrala Mântuirii Neamului românesc, care va rămâne ceva unic pt ortodoxia noastra. D.ta se poate că faci parte ori din prima categorie ori din a doua dar cu siguranță nu ai dreptate pt că îl jignești pe părinte... poate pentru că nu îl cunoști.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum îți permiți sa vorbești așa de ieromonahul Eftimie. Mai Lucian vezi că mergi pe o cărare greșită, nu cumva ești din aia care se cred că numa la ei mai exista adevar? Apoi sa fi tu sanatos dar noi avem Biserica Ortodoxă in care trebuie sa luptam și să mărturisim pe Hristos mai draga.

    RăspundețiȘtergere
  4. Luciane,
    Din cuvintele tale te osandesti.
    O minte ingusta nu poate pricepe mai mult decat ai priceput tu.
    Iarta-ma, dar cuvintele te vadesc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pt acest așa zis Pop: Rușinos lucru din partea ta că vorbești așa urat la adresa Părintelui Eftimie. Daca nu il cunoști pe părinte cu adevărat sa ști că tu faci o mare greșeală, îmi pare RAU de tine si cred că ar trebui sa mai citesti o data ce a scris despre Catedrala noastră a românilor ortodocși poate reușești să pricepi și sa-ti ceri iertare la parintele Eftimie. Îți doresc succes să înțelegi.

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga Pop Lucian,te rog sa termini cu calomniile,pe bune,cine te plătește să comentezi jignitor de parcă la cei că ține este adevarata Ortodoxie,mai terminați cu nepomenitorii,nu vreți să pomeniti va priveste dat nu asta este Ortodoxia,nu ii înțelegeți pe Sf Pari ți,faceți exact ce au făcut sectarii și așa că ei sfârșiți,ca grupare perisabilă,va doresc sa mai citiți la Sf Părinți,nu vă luați după oricine,spui că toată ierarhia este apostata,te rog sa vii cu dovezi clare despre Toată Ierarhia cu nume cu tot și mai stam de vorba,până atunci,spor la canonul de Pocăință. Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  7. Florin Savulet - Germania30 noiembrie 2018 la 06:59

    Luciane, Nu esti cumva vreun nepomenitor dintre aceia ingusti la minte?

    RăspundețiȘtergere
  8. Așa, ,,vă felicit” ,,urmași ai Romei”, ,,daci și aplaudaci”, ,,retori și râmători”, ,,aiuriți deosebiți”, ,,vegani liliputani”, ,,miopi cu ochi”, ,,curechi cu urechi”, etc.!
    Cu ,,fetele” de aici, care și-au întrerupt munca la cratiță, și cu cei plecați peste hotare, care și-au părăsit și trădat Țara pentru un materialism iluzoriu și utopic, nu discut.
    Pentru ceilalți: nu v-ați săturat încă de stat capră pentru a linge picioarele stăpânilor? Nu v-ați îndoit încă de spate? Da cine vă dă dreptul vouă, puțin credincioșilor, să ,,judecați” voi cine se ,,Mântuiește” și cine nu? Sunteți cumva în locul lui Dumnezeu? Este cumva ,,ierarhia Bisericii” în locul lui Dumnezeu? Idolatrilor!
    V-a căzut cumva ,,cașul de la gură” în ale Credinței?
    Sunteți voi cumva precum prietenii lui Iov, ,,sfătuitori” în ale Credinței?
    Acest ieromonah Eftimie Mitra este cumva ,,infailibil” ,,precum Papa, Bartolomeu, Daniel, Andreicuț, Teofan, Teodosie, Streza, etc.? Nu suportă critici, ca nu cumva să se șifoneze? Dacă este atât de Ortodox precum se ține, de ce nu s-a sesizat când cei 2 ereziarhi, Bartolomeu și Daniel, au semnat amândoi pe Sfântul Antimis din Catedrala Mântuirii Neamului, ceea ce este o gravă abatere de la Canoanele Bisericii? Dar voi, cor al lăudătorilor, de ce nu v-ați sesizat? E acest ieromonah cumva un ,,guru” al Bisericii și eu nu știu?
    Rușine vouă!

    RăspundețiȘtergere
  9. Toata ierarhia - Episcopii - in frunte cu patriarhul au apostaziat.
    Cu toate doctoratele date de eretici si cu toate scolile lor, cand spun "lumina" - "intunericului" si "alb" - "negrului", nu mai e de gluma: in Creta s-a terminat cu Ortodoxia propovaduita - "drept invatand" mirenii - "vax albina!", s-a terminat cu "taina", cu "misticismul" si s-a cazut in culturalizare, adica profanare - desfiintarea transcendentei ca posibilite, cale si solutie ajungandu-se la o reducere criminala, ca si cum credinta este o chestiune ocupationala, culturala a individului, pentru satisfacere ego-ului sau - fie si impotriva "sine"-lui, adica a firii date de Dumnezeu.
    Ca asta a fost... mintea omului a calcat cu ne-simtitoare aroganta legea Domnului.
    Nu e "interpretare" ceea ce au descris acolo drept "hotarari sinodale" ci falsa realitate prin limbaj duplicitar, folosirea confuza a termenilor, sfidarea invataturilor de aparare contra ereticilor si a ereziilor... aratandu-se public drept ratacitori in marasmele propriilor fantezii, calcatori de canoane prin desconsiderarea atat a tuturor lucrarilor si hotararilor Sinoadelor anterioare cat si a teologiei ortodoxe inlocuite cu sectarismul protestant... au si "lucrat" dupa modelul papistas.
    Nu merge cu interpretari ratacite, de-a dreptul eretice pentru o pretinsa unitate sparta, inexistenta (asta inseamna ne-completa...)- cica, datorita slabiciunilor omenesti si nu schismei papale!, ... cu viziunea (lor) de Biserica despartita in mai multe biserici, de parca Hristos se putea rupe sau "spargerea" s-a facut precum fractalii... si intr-un ciob "vezi" (matematic) intregul.
    Nu merge nici cu eliminarea majoritatii covarsitoare a Episcopilor de la pronuntare si votare - asta nu e sobornicie nici adunare frateasca - cum a fost la Creta ci conspiratia "elitei", desigur administrative si nicidecum duhovnicesti prin ce si cum au facut!
    Nu merge nici cu "provocarile contemporane" care sint vechi de cand lumea - inselarea satanica si degenerarea morala, adancirea in pacat.
    Nu merge nici cu subordonarea fata de trecatoarele si demonicile reguli lumesti facute de politicienii - majoritatea - lepadati de Hristos ori potrivnici: cum sa binecuvantezi o legare documentara de pseudo-drepturi si obligatii dintre degenerati sexuali - cica "casatorie"???
    FIindca spre asa ceva se "merge" si asa ceva rezulta din "angajamentele" cretane!???
    -----------------------
    E bine ca a fost facuta Catedrala.
    Era bine spus - a "mantuirii neamului" - si e prost schimbat in "nationala".
    "Neam" nu inseamna "natiune", care cuprinde si ratacitii papistasi cu sectantii lor..., paganii, ateii, musulmani, mozaici si alti anti-crestini: astia nu se mantuiesc, asa ca nu e pentru ei si de asta fac si panarama ca posedatii!
    Sa fii calugar si sa-l vezi pe Papa frate de credinta este deja mare jale, orict de frumos ar vorbi, rastalmacind serpeste conceptele, principiile, ideile.
    Cat de prosti ne-o fi crezand pe noi, mirenii... om fi prosti da' nu tampiti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa este, frate Anonim, și le mai spun ceva, referitor la exemple de ierarhi apostați:
      ,,George H.W. Bush, Papa Ioan Paul al II-lea si Mihail Gorbaciov sunt considerati printre principalele intrumente ale Noii Ordini Mondiale de acum trei decenii. Cu binecuvantarea IPS Andrei au fost pictati in Biserica infratirii din Petresti:

      PAPA, BUSH si GORBACIOV (principale instrumente ale NOII ORDINI MONDIALE) pictati in Biserica infratirii din Petresti. IPS Andrei nu vede nici un lucru rau …”
      Sursa: https://ortodoxinfo.ro/2018/12/01/a-murit-george-h-w-bush-94-ani-fost-presedinte-sua-si-fost-director-cia-unul-dintre-principalele-instrumente-ale-noii-ordini-mondiale-si-cateva-detalii-despre-familia-bush-au-finantat-nazismul/

      Ștergere
  10. Mai Pop ..cred că ești un om care nu isi dorește liniște în jurul lui..vrei sa ieși în evidență cu răutatea ta?

    RăspundețiȘtergere
  11. Sunteți de-a dreptul sectanți,căci sectarii dezbina,falsificând Dreapta Credință,păcat că tot arătați cu degetul și judecați în loc să învățați dreapta credință,in loc sa sa st să pierdeți vremea pe internet mai bine citiți din Sfinți Părinți,nu va lepadati de Ortodoxie și nu răstălmăciți,că ereticii,și protestanții au protestat,și vedeți unde au ajuns,Hristos învață să nu ne judecăm și să nu aducem vorbe jignitoare,încă mai este timp de pocăință,mai este Har.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Claudia Nistorescu2 decembrie 2018 la 14:29

      Acest Lucian Pop este implicat in secta stilista, sustine oprirea pomenirii ierarhilor din BOR si indeamna spre schisma. E chiar asa de greu sa observe cineva asta?

      Ștergere
  12. Mihaela Gavra (Cluj-Napoca)3 decembrie 2018 la 10:28

    Acest schismatic care semneaza cu Lucian Pop, are scopul clar sa racoleze oameni instigand impotriva BOR.

    RăspundețiȘtergere
  13. Măi, ,,Dragi tovarăși și prietini”, ia învățați-mă voi câte ceva din Dreapta Credință. Ia să vă văd cât de învățați și de trăitori sunteți. Poate nu cunosc îndeajuns despre Ortodoxie și trebuie să mă învățați voi. Nu mai faceți ,,afirmații gratuite”! Veniți cu argumente. ,,Fetele”, înapoi la cratiță!
    Da, de unde mă cunoașteți voi pe mine? De unde știți că sunt stilist? La care dintre stiliști vă referiți? Să vedem ce ,,cultură” aveți. Veniți cu date concrete! Dacă nu, tăceți, căci ,,tăcerea e de aur”.

    RăspundețiȘtergere
  14. @ Lucian traitorule,
    Cand ai tu timp sa te rogi, intre pauzele de comentarii de pe internet.
    Asta da traitor! Hi, hi, hi, hi...

    RăspundețiȘtergere
  15. Măi, Dinică ,,puștiulică”, de ce trebuie să-ți arăți aici ura împotriva celor care gândesc și luptă împotriva minciunii și apostaziei, a necredinței. De ce nu poți să taci, dacă nu poți să faci ceva util? Coboară-te din copac și revino cu picioarele pe pământ! Când am timp să mă rog? Când nu vorbesc cu tine.

    RăspundețiȘtergere
  16. @ Pop Lucian
    Va rugam sa comentati la subiect. Acveti cele mai multe comentarii care nu sunt strict legate de subiect, ci mai degraba rafuieli cu diferiti comentatori. Nu vrem sa incurajam astfel de situatii, motiv pentru care va rugam sa va limitati la numarul de comentarii strict necesar, iar continutul sa fie doar la subiectul postarii.
    Multumim pentru intelegere.
    Marius Pop - responsabil redactie.

    RăspundețiȘtergere
  17. Onorată Redacție,
    Nu știți ce spune Domnul?
    Sfânta Evanghelie după Matei
    Cap. 5
    ,,17. Să nu socotiţi că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc.
    Cap. 9
    13. Dar mergând, învăţaţi ce înseamnă: Milă voiesc, iar nu jertfă; că n-am venit să chem pe drepţi, ci pe păcătoşi la pocăinţă.
    Cap. 10
    34. Nu socotiţi că am venit să aduc pace pe pământ; n-am venit să aduc pace, ci sabie.”
    Nu știți că ,,din contradicție iese progresul”?
    Deci și prin urmare, jos cenzura, că mă supăr rău.

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.