joi, 22 iunie 2017

Părintele Eftimie Mitra consideră că politicienii care propun 15 martie ca zi naţională a României au sufletul bolnav şi mintea întunecată.



 Ziua de 15 martie. Ce legătură are cu România?

   Când am aflat de proiectul de lege propus în Parlament de către PSD mi-am amintit de fariseismul clasei politice din România. Miră aceasta pe cineva? Nu, pe nimeni. Cine crede că PSD este mai român decât PNL-ul lui Iohanis se înşeală. Pentru ei iubirea de ţară este doar pe afişele electorale, în emisiunile prin care se caută propaganda unui partid sau altul etc., nicidecum în inima şi în cugetul lor. Este o realitate care ne ajută să ne convingem că nu am greşit când nu am mers la vot. Personal nu am fost la alegerile parlamentare pentru că nu am avut încredere în nici unul dintre politicienii care au candidat. Cine le priveşte afişele observă chipul lor fără viaţă, pentru că „viaţa” lor este banul, puterea, minciuna, ipocrizia, trădarea etc. Acestea nu reprezintă viaţa în adevăratul sens al cuvântului, ci moartea sufletului. Un om cu sufletul înrobit de cele amintite mai sus nu va avea niciodată tăria de caracter şi puterea să apere o cauză dreaptă, chiar şi o cauză naţională (ţinând seama de poziţia pe care o au). Ei îi vor transforma pe adevăraţii români în martiri. Pentru ce? Pentru a-şi păstra poziţiile pe care le-au obţinut la rândul lor prin minciună şi compromis.

     A pomenit cineva ca în Ungaria, Ucraina, Bulgaria sau Serbia să fie decretată data de „1 decembrie” ca zi naţională a respectivelor ţări? Nu, cu siguranţă nu, pentru că aşa ceva este ilogic şi incorect. La fel de ilogic şi incorect este ca data de 15 martie să fie decretată ca zi naţională a unei ţări vecine a Statului Ungar. Nu spun aceasta din şovinism sau pentru că aş avea ceva cu poporul maghiar, ci pentru că e sfidător pentru naţia română să i se decreteze ca zi naţională o dată care nu aduce amintiri plăcute neamului nostru. Cine nu cunoaşte istoria Ardealului vorbeşte cu uşurinţă, iar cine o cunoaşte se simte deranjat.

    Am prieteni maghiari pe care îi respect, dar care şi ei mă respectă pe mine ca român. Niciodată nu i-a trecut prin cap unuia dintre ei că ar fi potrivit ca ziua naţională a Ungariei să fie considerată zi naţională şi de către Statul Român. La fel cum şi noi românii considerăm că nu e potrivit ca ziua de „1 decembrie” să fie decretată ca zi naţională pentru maghiarii din Ungaria. Chiar la aşa ceva nu s-a gândit nimeni decât unii cu mintea bolnavă care caută gâlceavă şi alţii mai bolnavi ca ei care acceptă orice compromis pentru a-şi păstra scaunele de pe care jecmănesc acest neam.

    Este de felicitat reacţia Academiei Române pentru intervenţia făcută: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2017/06/pactul-psd-cu-udmr-aduce-noi.html
Orice om de bună credinţă din această ţară, indiferent de naţionalitate sau religie, trebuie să susţină apelul Academiei Române.

    Ziua naţională reprezintă un act istoric important pentru un popor. Ne pot spune politicienii români ce importanţă istorică are ziua de 15 martie pentru neamul românesc?


7 comentarii:

  1. Georgeta Laurean22 iunie 2017 la 18:44

    Scurt si la obiect. Foarte bine spus.

    RăspundețiȘtergere
  2. E bine că măcar o faţă bisericească mai spune ceva, cât de cât.

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa este. Logic si corect. Ce treabă are 15 martie cu România?

    RăspundețiȘtergere
  4. Mă bucur că mai există ucenici adevărați ai Părintelui Justin Pârvu. Prin această atitudine se transmite si azi duhul Părintelui Justin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, dar unii acum tac cand vine vorba de marturisire, iar altii o iau pe extreme folosind necucviincios numele parintelui Iustin.
      Putini sunt cei echilibrati, dar care sa marturiseasca adevarul fara sovaiala.

      Ștergere
  5. Luminița Foghiu24 iunie 2017 la 13:40

    Politicienii nu au ce face decât să vândă țara. Pentru așa ceva i-am votat. Nu? Ar trebui să le punem o dinamită pe fiecare scaun din parlament. Poate vom scăpa țara de trădători.

    RăspundețiȘtergere
  6. Dacă am avea măcar 10 astfel de preoți în România, Biserica ar fi mai vie. Pe părintele Eftimie îl cunosc personal de când era la Huta. E omul echilibrat care nu tace când țara și biserica sunt în pericol. Așa il avem azi în Bihor pe Părintele Cosmin Tripon si Gabriel de la Pocola. Să-i țină Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.