luni, 13 februarie 2012

Valentine's days - o sarbatoare păgână!

Iată suntem în prag (ajun) de Valentine's days şi în loc să-i sărbătorim pe Sfinţii noştri din data de 14 februarie şi să le citim viaţa. facem tocmai invers!

Părinţii, atenţie !!! nu vă lăsaţi copiii să ia parte la o sărbătoare păgână căci şi voi alături de educatorii şi învăţătorii sunteţi păstori ai sufletelor acelor copilaşi şi veţi răspunde în faţa lui Dumnezeu şi veţi avea păcat!!! iar de veţi da dovadă de adevăraţi creştini mare Slavă veţi avea în împărăţia lui Dumnezeu. Amin!

Valentine's Day CICĂ este Ziua Îndrăgostiților în tradiția occidentală, care se sărbatorește pe data de 14 februarie.

În România, sărbătoarea tradițională pentru iubiți este Dragobete care este sărbătorit pe 24 februarie. Este numit după un personaj din folclorul românesc care se presupune că ar fi fiul Babei Dochia. Etimologic, o parte din numele de Dragobete poate fi găsit și în cuvântul romanesc dragoste.

România a început să sărbătorească și Valentine's day, deși deja avea prin Dragobete o sărbătoare tradițională. Aceasta a dus la un val de critici din partea mai multor grupuri, persoane reputate, instituții. Organizația naționalisă Noua Dreaptă condamnă sărbătorirea Valentine's day în România ca fiind o activitate superficială, comercialistă, un kitsch importat din Occident. ( http://ro.wikipedia.org/wiki/Ziua_%C3%AEndr%C4%83gosti%C8%9Bilor)

Dar ca sa vedeti ca toate acestea sunt influente occidentale si doresc cu orice pret sa stearga ce e frumos si placut lui Dumnezeu citiţi in linkul de mai jos:

http://www.razbointrucuvant.ro/2011/11/01/halloween-joaca-de-a-diavolul-pr-tudor-ciocan-si-cristi-curte-la-sfatul-inteleptului-audio-despre-re-paganizarea-societatii-cum-trebuie-sa-ne-ajutam-copiii-sa-reziste-in-lume-si-sa-se-fereas/

2 comentarii:

  1. Ioi, feritiva de aceste pacate ocidentale! Adevarati crestini nu tine aceste sarbatori venite de la Antihrist.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acuma si voi o prea luati pe calea fundamentalismului. A ataca dur absolut tot ce vine dinspre occident mi se pare copilaresc. Vorbim de toleranta, de cunostere, de deschidere spre frumos, insa nu reusim sa acceptam o sarbatoare ce nu are nimic rau in ea. Ce daca mai avem si noi una traditionala. Ca doar nu se bat. Din contra. Sunt de parere ca e bine sa luam de afara lucruri noi dar sa fie spre dezvoltarea corecta a societatii. Si e corect sa ne revoltam impotriva unor importuri dar numai daca afecteaza in sens negativ societatea in asamblul ei. Sa fim deci mai deschisi la minte. Si inca ceva...Lasati-o mai usor cu Noua Dreapta. Faptul ca sunt ortodoxi nu-i face automat apostoli ai credintei. Si cruciatii luptau pentru Hristos ceea ce nu i-a impiedicat sa ucida milioane. Si ne mai miram de arabi cu Jihadul lor cu tot!!!

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.