sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Pana unde vreti sa ajungeti, preasfintiilor voastre?

Comunicat de presa

ASTRADROM a luat la cunostinta despre pictura necanonica care s-a pictat in antecamera Episcopiei din Oradea la indemnul si sub coordonarea episcopului Sofronie Drincec pentru Catedrala Mantuirii Neamului. Consideram ca Episcopia Ortodoxa a Oradiei si Bihorului este datoare cu explicatii in fata credinciosilor. Cu atat mai mult cu cat exista, in cadrul episcopiei, o comisie care verifica in parohii si manastiri daca picturile sau arhitectura lacasului respectiv indeplinesc conditiile canonice. Ce spun domnii din aceasta comisie? Ce spun domnii din consistoriul eparhial? Sfantul Sinod nu are nimic de obiectat?
Pictorul care a pictat acea pictura necanonica nu are nimic de spus?
Orice episcop cu respect fata de sufletele pe care le pastoreste, are obligatia de a le calauzi in viata duhovniceasca dupa invatatura Bisericii Ortodoxe si a Sfintilor Parinti.
Consideram ca orice abatere canonica a unui ierarh, afecteaza buna randuiala a credinciosilor din eparhia pe care o pastoreste.
De asemenea, ASTRADROM considera ca, abaterile canonice ale PS Sofronie de la Oradea nu zidesc, ci chiar dimpotriva, creaza tulburare in randul clerului si a credinciosilor, fiind si o lipsa de respect fata de tot ce au zidit duhovniceste in eparhia Oradiei episcopii predecesori.

departament presa,
Cezara Filip
Detalii:

Un comentariu:

 1. de fapt noi nu avem nevoie de oamnenii ca staretul Efrem???
  a se vedea:
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SCHlQx7eqTs#!

  dupa cum se vede vrem si acceptam doar gunoiae care sa ne conduca atat national cat si duhovniceste
  oare cand vom intelege ca noi avem nevoie de oamenii sfinti si de rugaciunile lor!!!!

  cautati-l fratilor si surorilor cat il mai avem printre noi pe parintele Justin PARVU care in opinia mea este un SFANT IN VIATA!!! macar pt o binecuvantare daca nu si pt un cuvant de folos!

  RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.