luni, 29 martie 2010

Comunicat de presa ASTRADROM

Comitetul director al ASTRADROM intrunit in data de 29 martie 2010, a discutat despre tulburarile create de Danion Vasile prin conferintele sustinute la Beius si Oradea.
In urma conferintelor sustinute de Danion Vasile la Beius (24 martie 2010) si Oradea (25 martie 2010), ASTRADROM se dezice de afirmatiile grave ale acestuia referitoare la calendarul nou (ca acesta fiind erezie), precum si de acuzatiile lui care lovesc in demnitatea marilor duhovnici ai neamului romanesc (pr. Arsenie Boca, pr. Cleopa Ilie si pr. Ioanichie Moroi etc). Aceasta datorita faptului ca ASTRADROM are o alta linie pe care o urmeaza, socotind cele afirmate de Danion Vasile ca fiind straine de gandirea Bisericii Ortodoxe Romane si de traditia neamului nostru.
De asemenea, ASTRADROM nu-l va mai invita pe Danion Vasile sa mai sustina nici o conferinta si nici nu-i va mai distribui cartile pana ce acesta nu-si va reabilita afirmatiile.

Purtator de cuvant, Cristian Vidican

Propaganda stilista sub numele unei conferinte

In seara zilei de Buna Vestire, in cadrul unei conferinte organizata de ASTRADROM, conferinta cu tema "Semnele vremurilor de pe urma" sustinute la Oradea, teologul Danion Vasile a vorbit despre semnele vremurilor apocaliptice. Printre aceste semne spune ca ar fi si calendarul nou acceptat de Biserica Ortodoxa Romana in anul 1923.
Aducand argumente din canoanele Bisericii Ortodoxe si ale unor Sfinti Parinti, Danion a afirmat ca in Biserica Ortodoxa Romana nu exista har. In aceeasi conferinta invitatul a spus ca parintele Cleopa Ilie de la manastirea Sihastria "a mintit credinciosii in problema calendarului" iar parintele Arsenie Boca dadea credinciosilor "invataturi in contradictie cu traditia Bisericii" si a sfintilor parinti, Ioanichie Moroi a fost un depravat etc. In opinia lui Danion Vasile doar sfintii de la Optina (care indeamna la necomuniune cu cei de pe stil nou) detin Adevarul de credinta.
Tot in cadrul aceleiasi conferinte, Danion a spus ca "Muntele Athos a cazut" si singura manastire care s-a mentinut este Esfigmenu, o manastire zelotista.
In cele din urma conferinta lui Danion Vasile s-a transformat intr-o propaganda stilista condamnand totodata oameni de valoare ai Bisericii Ortodoxe Romane. Atat Danion cat si duhovnicul sau, ieroschimonahul Hrisostom Manolescu, au sustinut ca parintele Iustin Parvu de la manastirea Petru Voda apreciaza gestul de "curaj" al celor doi "eroi" care au raspandit acelasi mesaj in mai multe orase din tara.
Organizatorii conferintei ASTRADROM, se dezic de unele afirmatii la adresa duhovnicilor sus amintiti: "Danion ne-a contactat cerandu-ne sa il invitam la o conferinta in Oradea si eventual in alte orase unde avem filiale. Nu stiam ce ganduri are. Fiecare e responsabil pentru afirmatiile facute" spune Ancuta Avram, presedinte interimar a asociatiei organizatoare.
In ziua de Buna Vestire, Danion Vasile si parintele Hrisostom au asistat la Liturghie la Schitul Huta unde si-au manifestat nemultumirea fata de faptul ca a auzit pomenindu-se numele episcopului Sofronie (din a carui subordine canonica se afla schitul). Staretul schitului de la Huta, ieromonahul Visarion, a spus ca intr-o discutie ce a purtat-o la masa in prezenta a aproximativ 20 persoane Danion i-a propus sa iasa de sub ascultarea canonica a Bisericii Ortodoxe Romane.
Mijlocitor intre Danion si ASTRADROM a fost parintele Eftimie de la Huta care regreta ca s-a ajuns aici. L-am contactat telefonic si ne-a spus ca: "afirmatiile dure la adresa marilor duhovnici m-a surprins ca venind din partea unui om ca Danion, la fel si problema calendarului care nu vad ce rost are sa o agitam acum dupa atatea decenii. Ne-a intrebat daca vrem sa trecem sub ascultarea canonica a unui episcop Antonie, pe stil vechi, al unei biserici numite de sub catacombe. Mi s-a parut dubioasa propunerea dar pe moment nu am realizat. Abia dupa conferinta de la Oradea m-am dezmeticit despre ce e vorba. Tare ma tem ca cineva profita de zelul lui Danion si vrea sa faca o dezbinare in Biserica, ceea ce nu foloseste nimanui. Nu cred ca trebuie condamnat ci mai degraba sa il ajutam sa se linisteasca. A facut multe lucruri bune si ar fi pacat ca acum sa dea cu piciorul in tot. Extremele acestea nu sunt bune, nici ecumenismul dar nici stilismul".
Pentru a afla pozitia parintelui Iustin Parvu ne-am deplasat pana la manastirea Petru Voda. Aici am aflat ca ieroschimonahul Hrisostom care pretindea ca e trimis de parintele Iustin sa marturiseasca nu a mai fost prin aceasta manastire de cativa ani. "A fost mai demult pe aici - spune un monah - dar nu a rezistat sa stea mult. Tot il vorbea de rau pe parinte".
Intrebandu-l pe parintele Iustin despre sustinerea celor doi "misionari" ne-a spus ca: "Nu am nici o partasie cu oamenii Satanei care vor sa dezbine Biserica. Niciodata nu mi-am amestecat limba si neamul, nici cu rusii si nici cu americanii. Cleopa, Arsenie si toti ceilalti au luptat pentru unitatea Bisericii, pentru apararea si pastrarea traditiilor neamului si a bisericii noastre, cum sa ii vorbesti in halul acesta! Ce interese se ascund in spatele acestor vorbe? Fiecare sa ramana in Biserica, asa cum a fost botezat".
ASTRADROM si-a propus sa nu il mai invite pe Danion la nici o conferinta in orasele unde are filiale si nici sa nu ii mai distribuie carti pana ce nu isi va revizui greselile morale fata de atitudinea sa.
Parintele Eftimie considera ca orice farmitare duce la tulburare "iar acum, cand vremurile sunt tot mai tulburi, numai de asa ceva nu avem nevoie. Nu suntem ecumenisti dar nici nu trebuie sa parasim Biserica. Daca un episcop a cazut in erezia ecumenista nu inseamna ca am cazut si noi. Sa ramanem in Biserica si sa ne ducem crucea cu demnitate".

Viorel Nistor,
Oradea, 28 martie 2010.

joi, 25 martie 2010

Mir pe Sf. Moaste ale Sfintilor de la Aiud

Moastele Sfintilor inchisorilor isvoresc mir, repetandu-se minunea de anul trecut, la o conferinta sustinuta de Danion Vasile la Iasi. Pentru mai multe marturii vizitati linkul: http://www.panteaclaudiu.ro/index.php/o-lume-in-imagini/sfinte-moaste.html

joi, 11 martie 2010

Invitatie la conferinta cu Danion Vasile

Asociația pentru păstrarea și promovarea valorilor culturale și naționale ale poporului român vă invită la două conferințe susținute de scriitorul Danion Vasile. Prima conferință va fi miercuri, 24 martie 2010, orele 18,30 , la sala mare a Primariei municipiului Beiuș , cu tema BISERICA ȘI DUȘMANII EI, iar a doua conferință va fi la Oradea,joi, 25 martie 2010, Teatrul Arcadia orele 18, cu tema SEMNELE ȘFÂRȘITULUI LUMII. Se va lansa volumul ,, Biserica și dușmanii ei”.

Într-o lume zbuciumată, în care pare uneori greu să duci o viață creștină când nu ai modele, pare o nebunie să fii contra curentului , încercând cu disperare să trăiești după Evanghelie într-o lume modernă în care ceilalți se rup de vechile tradiții! Oare nu trebuie ca Biserica să fie mai înțelegătoare și mai permisivă, să țină cont de neputințele credincioșilor? Unde mai găsim un model adevărat? Răspunsul la aceste întrebări și nu numai se vor obține în cadrul acestor două conferințe susținute de binecunoscutul scriitor Danion Vasile.

Danion Vasile este un scriitor care rupe tăcerea, care pare că reașează teologia morală privind familia și biserica într-o manieră ușor de înțeles. Dintre cărțile scrise de Danion Vasile, amintim:
*Taina iubirii;
* Bucuria Crăciunului;
* Cum să ne creștem copiii;
* Despre înfruntarea necazurilor;
* Dărâmarea idolilor. Apostazia New Age;
* Despre sfințenia preoților de mir;
*S.OS. – despre reîncarnare și invazia extraterestră
*S.O.S – despre horoscop cutremure și ghicirea viitorului
*Ne vorbesc părinții athoniți;
* Mângâiere pentru bolnavi;
* Despre înfruntarea bolii
* Cartea nunții
* Jurnalul convertirii
* Evanghelia versus Iuda
* Repere – Duhovnicul. Rugăciunea.postul
* UNDERGROUND – Rebelii generației NU

Anca Budău – secretar ASTRADROM