luni, 19 aprilie 2010

O prorocie a sf. Kuksa al Odesei despre vremurile ce vor urma

Schiegumenul Kuksa al Odesei (1875-1964) a fost canonizat in 1994. Inca de pe atunci se preconiza un sinod pan ortodox in care sa se stirbeze invataturile Sfintilor Parinti. Nu trebuie sa ne impacientam caci la momentul potrivit Dumnezeu ne va ajuta sa trecem peste acestea.
Toti Sfintii Parinti care vorbesc despre vremurile din urma ne spun ca atunci cand bisericile vor fi luate de eretici (catolicism, ecumenismul - n.n.) sa nu intram in ele, dar sa nu ne rupem nici de Biserica.
Mai jos vom reproduce textul (preluat de pe Razboi intr-u Cuvant) in care sfantul Kuksa vorbeste despre un sinod ce va urma:

“Nu peste mult timp va avea loc Sinodul Ecumenic, numit “sfant”. Insa acest Sinod nu va fi cel de-al optulea, fiind o adunatura de necredinciosi. In cadrul lui toate credintele se vor uni in una. Posturile vor fi anulate, calugaria anulata, calugarilor si episcopilor li se va permite sa se casatoreasca, iar preotilor, sa se recasatoreasca. Noi insa nu trebuie sa acceptam aceste schimbari. Stilul nou va fi introdus in toata Biserica Universala.
Fiti vigilenti! Straduiti-va sa mergeti la Bisericile lui Dumnezeu acum, cat ele sunt inca ale noastre. Va veni timpul cand nu le vom mai putea frecventa. Numai cei alesi vor intelege ce se intampla. Pe oameni ii vor obliga sa se duca la biserica apostata, insa nu trebuie sa mergem intr-acolo in niciun caz. Va rog, stati in credinta ortodoxa pana la ultima suflare si va veti mantui“.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.