miercuri, 8 ianuarie 2020

Patriarhul Daniel pregătește tacit o unire cu schismaticii ucraineni? Atenție la declarațiile schismaticului Epifanie de la Kiev.


Biserica României va intra în schismă?

   Liderul sectei ucrainene, pseudomitropolitul Epifanie Dumenko, dă în vileag discuțiile din culise. Acesta știe despre jocurile politice ale SUA de subminare a ortodoxiei, dar și de compromisurile făcute de ierarhii unor Biserici Locale.


   Ne punem întrebarea dacă PF Daniel al României se va înhăita cu puternicii zilei sau va sluji lui Hristos?

    Compromisurile sut aproape, după cum ne avertizează, discret, liderul schismatic de la Kiev. Patru patriarhi vor ceda în fața politicii stăpânilor politici de peste ocean,spune acesta, având o siguranță de sine foarte ușor de remarcat.

Mai multe detalii, vedeți mai jos:

Există așteptări de la Biserica Ortodoxă Română să recunoască falsa autocefalie ucraineană în 2020

Redăm mai jos în traducere câteva declarații ale capului schismaticilor din Ucraina, preluate de un portal grecesc, cu privire la evoluția la nivel panortodox a așa-zisei autocefalii din Ucraina.

Mitropolitul Epifanie de Kiev așteaptă în 2020 recunoașterea a patru Biserici, conform unui interviu pe care l-a acordat unei agenții de presă locale.

«Sunt încrezător că anul viitor (2020) vom primi recunoașterea din partea a destule Biserici Ortodoxe. N-aș vrea să spun detalii, dar Bisericile României, Ciprului, Bulgariei și Georgiei dezbat public despre recunoaștere» – a declarat „Mitropolitul” Epifanie în acest sens.

Ați auzit din multe surse că niciodată nu va avea loc unificarea, că Ucraina nu va primi niciodată Tomosul de autocefalie și acum recunoașterea. Același lucru se întâmplă în acest moment pe scena internațională.

Moscova vrea să suspende procedura care intervine acum în Ortodoxie în general. Două Biserici ne-au recunoscut și acum și alte Biserici se pregătesc pentru asta. Din acest punct de vedere, există un efort din partea lor să suspende această procedură, să realizeze o întrunire ortodoxă și așa mai departe.

Totuși trebuie să înțeleagă un lucru: dacă se convoacă o întrunire panortodoxă, aceasta nu poate să se întâmple fără participarea noastră, deoarece suntem oficial în diptice ca Biserică. Prin urmare, fără noi, fără să recunoaștem, nu mai este posibil să decidă soarta noastră viitoare, după cum urmărește Biserica Ortodoxă Rusă.

Când reporterii m-au întrebat ce înseamnă participarea unui Ierarh grec, am declarat că Biserica Ortodoxă Greacă aproape a recunoscut de facto identitatea noastră autocefală. Vă imaginați că de la presiunile pe care le-a primit Ierarhul a fost nevoit să mă combată, cu toate că primise binecuvântare de la Întâistătătorul său pentru călătorie. Dar, în final, a fost nevoit să declare că era decizia lui personală să viziteze Biserica Ucraineană și să slujească împreună.»

La final, în legătură cu planurile sale viitoare pentru o vizită în Patriarhia Alexandriei și în Biserica Greciei, Mitropolitul Epifanie a accentuat: «Pregătirile se găsesc în desfășurare pentru vizita mea. Mai întâi este vizita la Patriarhia Alexandriei, deoarece este a doua Biserică în cinste după Patriarhia Ecumenică. Cred că probabil în februarie sau martie va fi realizată o astfel de vizită. Și, după aceea, vom vizita deopotrivă și Atena».

Nota noastră[1]: Declarațiile acestea sunt provocatoare, în același stil ca ultimele făcute de Patriarhul Ecumenic, de o aroganță pur nebisericească, prin care sfidează orice regulă canonică. Ele dau de înțeles că există sprijin politic masiv pentru aceste noi mișcări pentru că nu au la bază realități bisericești, ci se sprijină probabil pe discuțiile pe care le-a avut în SUA. Oricum, dezbaterile din România la care face referire se pare că sunt mai bine cunoscute la Kiev, cu tot cu deznodământul lor.
Să ne așteptăm la ce e mai rău, pentru că deja mulți dintre noi s-au acomodat cu
trădările bisericești de tot felul și există o permisivitate mare indusă în acest sens, după părerea mea personală, pe care totuși Dumnezeu are puterea să o infirme.

Articolul a fost tradus din limba greacă. Vedeți sursa în română:


Nota ASTRADROM:
Dacă schismaticul Epifanie a făcut astfel de afirmații e clar că are o bază, în ce privește informațiile legate de cele patru Biserici autocefale, deocamdată canonice. Din moment ce sinodalii BOR vor accepta aceste compromisuri, vor intra în schismă, fiind evidentă căderea din Biserica Ortodoxă canonică. În această situație, întemeierea unei organizații bisericești canonice, care să funcționeze sub o patriarhie canonică, este imperios necesară. Menționăm că românii din Ucraina nu vor să facă nici un compromis în acest sens. 
Rămâne să vedem dacă Patriarhia României se va dezice de românii din Ucraina făcând pe placul politicii SUA.

[1] Nota este a administratorului theodosie.ro

9 comentarii:

  1. Daniel alege calea cea larga a pacatului

    RăspundețiȘtergere
  2. Il loc sa judecăm e mai de folos a ne ruga

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cine te opreste sa te rogi?
      Roaga-te ca patriarhul si sinodalii nostri sa nu mai faca compromisuri.
      Cand iti vor fi ascultate rugaciunile, te rog sa ma anunti.

      Ștergere
    2. "Cand iti vor fi ascultate rugaciunile, te rog sa ma anunti."
      Un crestin nu emite astfel de provocari - nu stii tu care sint ratiunile si motivele dumnezeiseti in a igadui sau nu "raspuns" pe intelesul unora ca tine care dovediti o logica de tip "joc de noroc" = bagi fisa, tragi de maner si vezi ce iese.
      ...
      Pe tine cine te opreste sa fii - adica sa te si comporti ca o crestina?

      Ștergere
  3. Nu e cazul sa fim ironici,nădăjduiesc si rog pe Bunul Dumnezeu sa aibe mila de un păcătos ca nici sa ma rog nu stiu

    RăspundețiȘtergere
  4. Pacatul e pacat, indiferent cine il face, iar erezia este erezie. Ambele ne pun in pericol mantuirea. Patriarhul Daniel e pus in situatia de a lua o decizie care ne privește pe toți creștinii ortodocşi din România. De aceea, e firesc să ne intereseze ce decizie va lua. E bevoie de rugăciune, dar şi de acțiune. Trebuie să înțelegem că politicul caută să-L dea la o parte pe Dumnezeu! Se fac paşi mărunți. Şi cuvântul nostru e important, iar Patriarhul Daniel trebuie să afle asta, chiar dacă la Sinodul din Creta a fost încurajat să ne sfideze şi să adopte modelul papist de a-şi impune părerile. Am putea să ne rugăm, dar să-l si rugăm să nu semneze nimic care să pună în pericol Ortodoxia. Țara noastră are nevoie de Ortodoxie. Şi mai are nevoie de pocăință pentru păcatele grele care apasă pe umerii acestui neam. Negării lui Dumnezeu din perioada comunistă i-a urmat sfidarea Lui prin păcate mari incurajate de moda lumeasca. Aceasta stare nu ne permite sa vedem erezia ecumenista in care intrăm cu ambele picioare incet, dar sigur. Nu putem fi si cu Dumnezeu si cu necuratul. ,,Scpul vietuirii noastre este dobândirea Duhului Sfânt"- spunea Sfântul Serafim de Sarov. Dacă nu dobandim Duh Sfânt,nu ne putem mântui, adică suntem buni de dus în iad. Ortodoxia are cele Şapte Taine, aşa că nu avem ce căuta in Consiliul Mondial al Bisericilor, ci trebuie să ne ajutăm semenii să se mantuiasca aratandu-le frumusețea Ortodoxiei cu vorba si cu fapta. Mândria este un păcat mare şi nu se justifică în viața Bisericii lui Hristos. Sincere compasiuni pentru acest Epifanie care nu şi-a vindecat propriul suflet de mândrie, dar care sminteste lumea cu sprijin politic, atrăgând multe suflete la pierzare!
    Dumnezeu să ne ajute să rămânem în continuare ortodocşi cu vorba şi cu fapta! Dumnezeu să-l ajute pe Patriarhul Daniel să ia decizii înțelepte!

    RăspundețiȘtergere
  5. Pacatul e pacat, indiferent cine il face, iar erezia este erezie. Ambele ne pun in pericol mantuirea. Patriarhul Daniel e pus in situatia de a lua o decizie care ne privește pe toți creștinii ortodocşi din România. De aceea, e firesc să ne intereseze ce decizie va lua. E bevoie de rugăciune, dar şi de acțiune. Trebuie să înțelegem că politicul caută să-L dea la o parte pe Dumnezeu! Se fac paşi mărunți. Şi cuvântul nostru e important, iar Patriarhul Daniel trebuie să afle asta, chiar dacă la Sinodul din Creta a fost încurajat să ne sfideze şi să adopte modelul papist de a-şi impune părerile. Am putea să ne rugăm, dar să-l si rugăm să nu semneze nimic care să pună în pericol Ortodoxia. Țara noastră are nevoie de Ortodoxie. Şi mai are nevoie de pocăință pentru păcatele grele care apasă pe umerii acestui neam. Negării lui Dumnezeu din perioada comunistă i-a urmat sfidarea Lui prin păcate mari incurajate de moda lumeasca. Aceasta stare nu ne permite sa vedem erezia ecumenista in care intrăm cu ambele picioare incet, dar sigur. Nu putem fi si cu Dumnezeu si cu necuratul. ,,Scpul vietuirii noastre este dobândirea Duhului Sfânt"- spunea Sfântul Serafim de Sarov. Dacă nu dobandim Duh Sfânt,nu ne putem mântui, adică suntem buni de dus în iad. Ortodoxia are cele Şapte Taine, aşa că nu avem ce căuta in Consiliul Mondial al Bisericilor, ci trebuie să ne ajutăm semenii să se mantuiasca aratandu-le frumusețea Ortodoxiei cu vorba si cu fapta. Mândria este un păcat mare şi nu se justifică în viața Bisericii lui Hristos. Sincere compasiuni pentru acest Epifanie care nu şi-a vindecat propriul suflet de mândrie, dar care sminteste lumea cu sprijin politic, atrăgând multe suflete la pierzare!
    Dumnezeu să ne ajute să rămânem în continuare ortodocşi cu vorba şi cu fapta! Dumnezeu să-l ajute pe Patriarhul Daniel să ia decizii înțelepte!

    RăspundețiȘtergere
  6. Doamne ajuta.
    Sa înțeleg ca atunci când mergeți la Sfânta liturghie și va rugați nu așteptați niciun răspuns,dacă spuneti ca rugăciunile domnului Iosif nu vor fi ascultate.
    Iar 2,eu in Sfânta Scriptura nu am citit ,,urâți pre vrăjmașii voștri,nu va rugați pt ei” ci Hristos spune invers.
    Iar dacă Hristos ne spune sa ne rugam pentru vrăjmași și sa ii iubim ca pre noi înșine,apoi datori suntem sa o facem pentru mai marii Bisericii.
    Dacă nu o facem atunci suntem mai prejos decât ei și faptele lor...și contrar învățăturii lui Hristos

    RăspundețiȘtergere
  7. S-ar putea sa nu dea curs la ce zice Epifanie. Cel putin sper. Cred ca PF Daniel a negociat cu rusii intens. O delegatie a unei manastiri apartinand de Mitropolia Chisinaului (Patriarhia Rusa) a fost prezenta la sarbatoarea Sf. Dimitrie la Bucuresti si au dat declaratii ca ii multumesc PF Daniel pentru canonizarea din acest an. Stirea a aparut pe basilica.ro. Eu cred ca acesta este un semn ca nu vom recunoaste pe schismatici din alte interese politice, din pacate... Dar asta e alta discutie.

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.