vineri, 3 ianuarie 2020

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, sustine familia traditionala

Vizita lui Putin în Franța
Președintele rus, Vladimir Putin, speră că în Rusia noțiunile de “părinte numărul unu” și “părintele numărul doi” nu vor înlocui niciodată cuvântul “mama”.
 
“Ați spus că noțiunea de „mamă” nu poate fi substituită. Se pare că este posibil: în unele state au înlocuit-o cu „Părinte numărul 1”, „părintele numărul 2”. Sper că la noi nu se va întâmpla niciodată”, a declarat el la ședința consiliului pentru relațiile interetnice.

Noțiunile de "părinte numărul 1" și "părintele numărul 2", în loc de "tată" și "mamă" sunt utilizate în actele civile ale unor state, cum ar fi SUA, în urma unei reforme din 2011 sau în Franța. S-a încercat introducerea acestora în Italia, însă în luna aprilie a acestui an ministrul Afacerilor Interne, Matteo Salvini, a dispus revenirea la rubricile tradiționale “mama” și “tata”.


sursa: https://ro.sputnik.md/Rusia/20191130/28384693/Putin-Sper-ca-mama-nu-va-fi-inlocuit-niciodata-cu-parinte-1-sau-parinte-2.html

Un comentariu:

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.