marți, 28 mai 2019

Rezultatele independentilor la alegerile europarlamentare din 2019


Alegerile pentru Parlamentul European (2019) s-au incheiat.



Rezultatul la partidele politice se stie. Romanii care ne vor reprezenta in Parlamentul European sunt din diferite partide, lipsind independentii. Infrangerea zdrobitoare a PSD nu este o surpriza, tinand seama de campania profesionista a opozitiei. La urne s-au prezentat 9044729 alegatori, dintre care 8689188 pe teritoriul Romaniei si 355541 din diaspora. Mentionam ca in diaspora nu au reusit sa voteze toti cei care s-au prezentat.


Vom aduce cateva lamuriri despre candidatii independenti.



 Am prezentat la inceputul campaniei electorale cei trei candidati independenti care au intrat anul acesta in cursa pentru europarlamentare: Gregoriana Tudoran, George Simion si Peter Costea.
Vom prezenta in cele ce urmeaza cateva concluzii finale:

    Dintre cei trei candidati, Gregoriana Tudoran si George Simion sunt la prima candidatura, iar Peter Costea fiind la a doua (prima data intrunind aproape 40.000 voturi)

Atacuri:
    Gregoriana Tudoran nu a atacat si nu a fost atacata de nimeni, trecand “pasnic” prin perioada electorala.
    George Simion nu a atacat alt independent (ci doar partide), a fost atacat de mai multe partide.
    Peter Costea a adus acuzatii asupra lui George Simion ca nu este sincer in ce priveste cauza romanilor din Basarabia, mentionand ca el a facut si are de gand sa faca mai multe in acest sens.

Zone de sustinere:
    Gregoriana Tudoran a avut cel mai mare procentaj in zona Moldovei, si in diaspora.
    George Simion a avut cel mai mare procentaj in Moldova si diaspora.
    Peter Costea a avut cel mai mare procentaj in zonele unde predomina culte neoprotestante si anumite grupari a organizatiei “Oastea Domnului”.

Erori/falsuri:
    Cunoastem un caz cand lui George Simion i-a fost falsificat numarul de voturi intr-o circumscriptie electorala. Mentionam ca nu am verificat numaratoarea voturilor la alte circumscriptii, cazul prezentat fiind depistat de unul dintre sustinatorii acestuia.
    Pentru detalii vedeti aici:

Statistici comparative:
    Anul acesta prezenta la vot a fost de peste 50%. La alegerile din urma cu 4 ani s-au prezentat la urne 32% dintre cetatenii cu drept de vot.
    Calculand procentual, daca anul acesta s-ar fi prezentat la urne 32%, ca la alegerile precedente, ar fi reusit sa obtina pragul de intrare in parlamentul european doi candidati: Peter Costea si George Simion.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.