luni, 21 august 2017

Un ierarh nepomenitor a fost ridicat in rang de catre Biserica Rusa



Episcopul nepomenitor Longhin Jar de Banceni 
a fost ridicat la rangul de arhiepiscop

Joi, 17 august, cu ocazia împlinirii a trei ani de la întronizarea lui Onufrie Berezovski ca Mitropolit al Kievului și a toată Ucraina, Episcopul Longhin Jar de Banceni a fost ridicat la rangul de arhiepiscop. Ceremonia de ridicare în rang a avut loc la sfârșitul sfintei Liturghii oficiate în Catedrala Adormirii Maicii Domnului (Uspenskiy Sobor) din capitală.

De asemenea, potrivit portalului news.church.ua, la rangul de mitropolit a fost ridicat arhiepiscopul Kirovogradului și Novomyrgorodului Ioasaf, iar în rang de arhiepiscop – episcopii Ioan de Obuhiv și Roman de Konotop și Gluhiv.

Sursa: https://www.aparatorul.md/episcopul-longhin-jar-de-banceni-a-fost-ridicat-la-rangul-de-arhiepiscop/

3 comentarii:

  1. Si uite asa a tradat ortodoxia si s-a facut frate cu ereticii. Apropo, voi parca sustineati pomenirea prin "iconomie" (dupa capul vostru), acum laudati un nepomenitor? Voi ce vreti de fapt? Cred ca nu stiti nici voi...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ciudat! Să fie ridicat în rang chiar de către cel care îl pomenește pe Kiril al Moscovei, dar pe care nu-l pomenește Longin Jar, ridică anumite semne de întrebare cu privire la relația sa cu patriarhul rus.

    RăspundețiȘtergere
  3. Extremistii il considera tradator, iar ecumenistii spun ca ridicarea sa in rang este o gresala prin care i se acorda incredere din partea Bisericii Ruse.
    Fiecare dupa cum simte si... nivelul de gandire...

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.