joi, 24 august 2017

Fostul episcop Corneliu Barladeanu - intre păcat, căinţă şi sfinţenie?



Orice sfânt are un trecut şi orice păcătos are un viitor

Cât de uşor este să arunci cu piatră cuvântului în cineva vinovat de păcat. Dar cât de greu ne este nouă să înțelegem că DUMNEZEU poate scoate din cei mai mari păcătoşi ai lumii, cei mai mari sfinți ai lumii. A demonstrat-o de atâtea ori în istoria lumii. Acum, mai mult ca oricând, monahul Corneliu are nevoie de rugăciunea noastră pentru el. Măcar acum când este la pământ să nu mai dăm cu piatra în el. A pierdut anul acesta mai mult decât îşi putea imagina: pe mama lui dragă, demnitatea de episcop, de Arhiereu a lui HRISTOS, după 18 ani de slujire în această treaptă preoțească, a fost şi este blamat de "o țară ortodoxă" întreagă, numită România...

 Ce îi mai rămâne acum bietului suflet? Decât să nu îşi piardă nădejdea cea mai de pe urmă în mila şi iubirea lui HRISTOS față de omul cel mai păcătos. Pentru că cel mai mare sfânt nu îl poate iubi atât de mult pe DUMNEZEU aşa precum poate iubi DUMNEZEU pe cel mai mare păcătos...

De acum, monahul Corneliu, prin lacrimi de pocăință, smerenie profundă (are toate motivele să le aibă la modul cel mai sincer), poate ajunge în viitor un sfânt a lui HRISTOS, care prin căderea şi ridicarea lui să fie un mare exemplu pentru alții, ca nimeni să nu deznădăjduiască de mila lui HRISTOS, oricât de păcătos ar fi în lumea aceasta a păcatului... Iar demnitatea de sfânt în BISERICA lui HRISTOS e mai mare decât toate demnitățile bisericeşti din lumea asta, pentru că iată, mari ierarhi şi patriarhi ai lumii îngenunchează în fața raclelor cu sfinți, care cei mai mulți dintre ei au fost simpli monahi sau mireni mucenici...

Dar noi, noi care nu ne-am căit încă pentru că am lovit, pentru că am lovit cu pietre în cel căzut, cu piatra cuvântului am rănit pe cel rănit... cu noi oare ce va fi ?!?

Să nu uităm niciodată acel minunat cuvânt spus de către mulți sfinți: "Noi vedem doar păcatul celuilalt, dar lacrimile lui de pocăință nu i le vedem, de acelea ştie doar Preabunul DUMNEZEU".

Dimitrie Ivaşco,
                     Sursa: facebook
  
Notă:
     Publicam acest eseu, tinand seama ca este opinia unui preot ortodox din zona localitatii Vulcan (jud. Hunedoara). Ţinând seama că oricine are posibilitatea să-şi îndrepte viaţa, această opinie, parţial, o împărtăşim şi noi. Daca domnul Corneliu va ajunge "sfant", ramane de vazut...
      Amintim şi ca fostul ierarh Corneliu a primit  o casa si salar pe viaţă, din partea sinodului BOR.

9 comentarii:

  1. Sunti si altii care ar fi trebuit caterisiti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnilor de la Astradorum Sa va fie rusine deoarece judecati cu doua masuri.Daca ar fi fost condamnat si pedepsit un crestin simplu sau un preot "oarecare" ,si sint destui asa,nu ati fi scris riuri de articole pentru apararea acestora ,insa fiind cazul unui individ sus pus corneliu, privillegiatul sistemului si de pe urma caruia unii dintre d voastra ati mincat piine repede actionati .Plingeti nerusinatilor pe copii abuzati de astfel de gunoaie si pe parintii lor indurerati si Sf.Biserica lovita din interior de astfel de gunoie plantate acolo de dracul. Apoi nu va mai rahatiti pe voi numind eseu cele citeva rinduri scrise pentru apararea gunoiului corneliu de catre un mare induiosat .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Puteti dovedi ceea ce spuneti? Sau va limitati la cateva simple barfe aruncate de sub anonimat.
      Scuzati, dar comentariul dumneavoastra este departe de adevar.

      Ștergere
    2. Ma bucur din suflet ca in aceasta lume intunecata si plina de rautati mai exista si oameni cu frica si mai ales cu dragoste fata de Dumnezeu si de aproapele lui pe care ii felicit din tot sufletul meu.Parinte drag va multumesc din inima pentru aceste cuvinte pline de har si de intelepciune,pe care,,intelptii acestei lumi cu mintile bonave cu greu le vor intelege...Mântuitorul a spus..Iarta-i ca nu stiu ce spun..Sa ne bucuramin toate ce vor veni peste noi si sa ne rugam pentru vrajmasii nostri.Cand intra,,lupul in oi imprastie turma..dar ,,nu te teme turma mica...Bunul Dumnezeu sa va binecuvinteze,iar pe cei rataciti sa-i ierte ,sa-i miluiasca si sa-i lumineze...,,Fericiti cei prigoniti...,,

      Ștergere
  3. Este o batjocura la adresa crestinismului si a Sf. Biserici faptul ca entitatea corneliu ,pedofilul. nu numai homosexual, in loc sa fie exclus definitiv din monahism .i se mai si da casa .salariu pe viata si regim special .privilegiat din partea BOR. Aceasta inseamna ca cei ce au dispus asemenea masura sint complici la faradelegile acestuia si se sprijina reciproc .Corb la corb nu si scoate ochii.Cei din Sf Sinod BOR judeca cu doua masuri .PE preotii de jos si pe crestinii de rind ii terorizeaza ,iar pe ai lor "sefii" bagam publicului larg campanie in predicile ierarhilor cu iertatul. Trebuie sa luam atitudine in masa impotriva acestor masuri si a celor ce le dispun ierarhii complici .Clar,sint mai multi in SF sinod de felul lui corneliu .AUZI UNUL SPUNIND DESPRE ACEST INDIVID :TREBUIE COMPATIMIT DEOARECE I A MURIT MAMA .MAI AMICE "APARATOR "corneliu NU ARE SIMTAMINTE NORMALE SI DECI NU I PASA DE RAPOSATA MAICA SA .DOAR MIMEAZA .ALTA POLITICA DUSA :"ESTE PROFUND TULBURAT SA NU STRICE LINISTEA BISERICII"ACEASTA SA NU NE MAI SPUNETI NOUA .INDIVIDULui NU I PASA SI NU IUBESTE SF.BISERICA CI O URASTE .DE ACEEA A SI SAPAT SI SAPA LA TEMELIA EI .TREBUIE DREPTATE AICI NU INFLATIE DE IERTARE.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa ce a fost caterisit, pedeapsa pe care si-a meritat-o, e de datoria noastra sa-i dam dreptul la cainta si indreptare.
      E de inteles ca sinodul BOR nu l-ar fi pedepsit daca dovezile nu ar fi fost facute public, meteahna veche la sinodalii romani, dar se pare ca Dumnezeu a lucrat si in acest fel.
      Chestiunea cu salarul si apartamentul e o sfidare la adresa noastra, a tuturor.
      De aceea am spus ca opiniile preotului hunedorean le impartim doar partial.

      Ștergere
  4. De ce i s-a dat casă și salariu pe viață? E evident. Ca să-și ție gura și să nu spună despre alți homosexuali din Sinod. Jenant. Mi se confirmă că acest Sinod nu este Ortodox, ci satanic. Dumnezeu să mă ierte!

    RăspundețiȘtergere
  5. Și încă ceva. Ăsta, după ce a primit casă și salariu pe viață de la Sinodul satanist, nu va deveni sfânt niciodată. În loc să se smerească se va mai semeți, pe banii Poporului, precum hoții de politicieni. Rușine Sinodului!

    RăspundețiȘtergere
  6. NU A FOST CATERISIT CI I S A APROBAT RETRAGEREA TEMPORARA URMIND A FI JUDECATA CAUZA DE CATRE ORGANISMELE CENTRALE BISERICESTI .PENTRU TEMPORIZAREA OPINIEI PUBLICE PE MOMENT ESTE SCOS DIN DECOR .INDIVIZII CA EL DIN SF.SINOD ,SPER CA SFINT INCA,IL VOR REESAPA SI IL VOR REINSCAUNA .SA SE STIE CA UNIUNEA EUROPEANA CARE ESTE ANTICRESTINA SI SUSTINE HOMOSEXUALISMUL SI EXECUTA PE CEI CARE SE IMPOTRIVESC SATANISMULUI CARE L PROMOVEAZA,SI CAREIA UNIUNE II ESTE ASERVITA SI OBLIGATA FINANCIAR BOR PRIN CAPII EI NECREDINCIOSI,VA DISPUNE REINSCAUNAREA INDIVIDULUI .NU AR FI DE MIRARE CA SA IMPUNA SCHIMBAREA LEGILOR CRESTINE IN CURIND MAI ALES DUPA VIZITA SATANICA A PAPEI CE SE COACE SI CARE VA AVEA LOC IN CURIND IN ROMANIA . CRESTINI DOAR PRIN BOTEZ ,IGNORANTI,TURMA NECUVINTATOARE ,INCONSTIENTI SI PREOTI CEI MAI MULTI DEASEMENI VOR APLAUDA INDELUNG SATISFACUTI PINA LE VA IESI PE NAS. VOR IMPUNE PREOTILOR SA CUNUNE RELIGIOS HOMOSEXUALII SI HIROTONIREA FEMEILOR.CEI CARE SE OPUN VOR FI ELIMINATI>

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.