luni, 14 august 2017

Adormirea Maicii Domnului - un praznic ortodox



    La data de 15 august, Biserica Ortodoxa sarbatoreste Adormirea Maicii Domnului. Aceasta este ziua cand Fecioara Maria a adormit, ca mai apoi sa se inalte cu trupul la Cer alaturi de Fiul sau.

    Icoana pe care o intalnim in biserici o arata pe Maica Domnului culcata pe un asternut, iar in jurul ei sunt Apostolii. In unele icoane este reprezentat si un evreu cu mainile taiate. Aceasta aminteste de minunea prin care arhanghelul Mihail a taiat, in chip nevazut, mainile acestuia in momentul cand intentiona sa rastoarne patul in care era asezata Maica lui Iisus.


Seara, in ajunul praznuirii, in multe dintre bisericile ortodoxe se canta si prohodul Adormirii Maicii Domnului.

Despre aceasta sarbatoare.mai multe detalii puteti gasi aici: http://www.crestinortodox.ro/sarbatori/adormirea-maicii-domnului/

Un comentariu:

  1. Maica Domnului - Preasfânta Pururea Fecioară Maria este în Împărăția Cerurilor a doua după Dumnezeu, mai presus decât Heruvimii și mai mărită fără asemănare decât Serafimii. Deci să ne rugăm la Ea căci mare Putere are în fața Scaunului lui Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.