miercuri, 19 aprilie 2017

Majoritatea preotilor din Bihor au citit credinciosilor pastorala New Age -ista a PS Sofronie Drincec


PS Sofronie, intre ai sai

In pastorala sa de Pasti, PS dr. Sofronie Drincec, episcopul Oradiei, a facut o afirmatie prin care acrediteaza indemnurile fals pacifiste ale unui mason. Stim cu totii ca aceste indemnuri pacifiste au la baza drumul spre New Age, nicidecum dorinta de a indeplini cuvantul Evangheliei, asa cum se da impresia. Episcopul Sofronie are mai multe incalcari ale canoanelor Bisericii Ortodoxe, pe care sinodalii nostri se fac ca nu le observa.

In Bihor, in mod canonic, trei preoti au oprit pomenirea ierarhului oradean. Unul dintre ei, pr Cosmin Tripon, fiind caterisit abuziv pentru ca a "indraznit" sa-si apere crezul.

Au fost si preoti care au refuzat sa citeasca aceasta pastorala. Ce se va intampla cu ei daca va afla ierarhul lor de gestul pe care l-au facut? 

Majoritatea covarsitoare a preotilor din Bihor tac cu "demnitate" in fata tuturor devierilor canonice si dogmatice ale PS Sofronie.

Detalii despre devierile din cuvantul pastoral al PS dr. Sofronie Drincec, puteti gasi aici:

11 comentarii:

 1. Pai si care-i problema voastră, ca doar trimiteti oamenii la preotii care-l pomenesc pe acest new-ageist?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E normal sa mearga oamenii la biserică, dar in acelasi timp sa lupte cu erezia si nelegiuirea. Ce ai vrea sa faca? Sa stea acasa si sa urle la comentariile de pe internet ca ei au dreptate?
   N-ai decat sa stai acasa si sa intri pe toate site-urile, in loc sa mergi la biserica, e problema ta. Eu prefer sa merg la slujba, ca doar asa am invatat de mic de la mama.

   Ștergere
  2. https://ganduridinortodoxie.wordpress.com/2017/04/19/ecumenism-la-oradea-de-pasti/

   Ștergere
  3. una e sa mearga oamenii la preoti care pomenesc, dar sunt antiecumenisti si alta sa mearga la slugile lui Drincec. daca voi indemnati sa mearga si la acestia, atunci va invata dracu, nu mama.

   Ștergere
 2. Iconomia şi acrivia în relaţiile cu ereticii în învăţătura Sf. Teodor Studitul: http://lumea-ortodoxa.ro/iconomia-si-acrivia-relatiile-cu-ereticii-invatatura-sf-teodor-studitul/

  Sf. Teodor Studitul ne-a lăsat o operă deosebit de folositoare mai ales pentru timpul nostru, când apar noi şi noi răstălmăciri şi interpretări personale ale modului în care trebuie dusă lupta împotriva eresului ecumenist. Fiind implicat mai întâi în controversa micheiană (sinodul preacurvar), iar mai apoi în lupta cu iconoclasmul, Sf. Teodor a scris o mulţime de scrisori către clerici, mireni şi monahi, în care descrie cu exemple concrete atitudinea pe care creştinii ortodocşi ar trebui să o aibă faţă de eretici şi faţă de cei ce sunt în comuniune cu aceştia.

  Remarcăm că Sf. Teodor Studitul (†826) a întrerupt comuniunea cu arhiereii eretici într-o perioadă în care încă nu exista un canon 15 al Sinodului I-II (emis abia în 861), de aceea practica întreruperii comuniunii trebuie privită mai larg decât acest canon, care nu epuizează subiectul şi nici nu avea scopul de a-l epuiza.

  De asemenea e foarte important să atragem atenţia că ereticii despre care vorbeşte Sf. Teodor în epistolele sale nu fusese condamnaţi de vreun sinod ortodox la acea vreme. Spunem asta în contextul în care astăzi circulă pe larg o învăţătură periculoasă, conform căreia ereticii necondamnaţi ar fi ierarhi canonici atâta timp cât nu sunt condamnaţi de un sinod ortodox, iar comuniunea cu aceştia nu ar primejdui mântuirea noastră.

  Vă invităm să urmăriţi o selecţie de fragmente din scrisorile Sf. Teodor Studitul cu privire la subiectele de mare actualitate în ceea ce priveşte lupta împotriva ecumenismului, pentru a cunoaşte adevărata atitudine patristică pe care ar trebui să o avem.

  RăspundețiȘtergere
 3. Cine sunt ceilalți doi preoți care au oprit pomenirea ereticului minciuno-episcop ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. pr Gabriel de la Pocola, langa Beius
   si
   pr Nicolae de la Bors, langa granita cu Ungaria

   Nu stim daca cei doi au anuntat si oficial oprirea pomenirii, dar am fost la slujbe in bisericile lor si am vazut ca nu pomenesc

   Cristian Marc

   Ștergere
 4. Nu cred ca trebuie sa se facă public cine nu pomenește atâta timp cât nu aveți consimtamatul lor!
  Ninu

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dar de ce ascund ca au oprit pomenirea?
   De frică sau din smerenie?
   Iti dai seama ce marturisire fac ei pe ascuns...!!!
   Din câte văd pe internet nepomenitorii par a fi cei mai viteji dintre eroi, sarea pe pâine, ce să mai zic, fără ei mergem în iad :)
   Mai ştiu un astfel de "mărturisitor" prin Suceava, care stă ascuns în munţi să nu dea ochi cu episcopul Pimen. Se numeşte Varsanufie.
   Dar de Antim care a fugit de la măn. Bistriţa de frica stareţului, ai auzit?
   De aceşti "mărturisitori" ascunşi sau secreţi ne ferim că sunt alunecoşi.
   Poate că au oprit pomenirea pentru că au vrut să mărturisească, nu neapărat să stea ascunşi. Nu ţi se pare aşa să fie corect?

   Ștergere
 5. Preoții nepomenitori sunt noii mucenici ai zilelor noastre, dar să țină dreapta măsură și să nu cadă în schismă. Să pună pe primul loc Mântuirea turmei pe care o păstoresc și nu ambițiile personale. Sunt datori față de Turma lui Hristos ,,să dea în Dar Darul ce li s-a dat”, adică Harul de-a săvârși Cele Șapte Taine ale Bisericii cu toată dragostea și dăruirea față de semeni. Dumnezeu să-i Lumineze și să-i întărească!

  RăspundețiȘtergere
 6. PS Sofronie a cazut in erezie

  RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.