miercuri, 6 iunie 2012

Mănăstirea Izbuc atacă pe la spate ASTRADROM

Stareţul Mihail Tărău şi monahii de la Mănăstirea Izbuc (jud. Bihor) s-au „supărat” pe ASTRADROM fiindcă a „îndrăznit” să publice fără binecuvântarea sa si a PS Sofronie scrisorile lui Dacian Bradea şi a dat în vileag abaterile canonice şi neortodoxe ale ierarhului orădean. Reacţia înaltelor feţe bisericeşti nu a fost una „pe faţă” ci una vicleană, ca „babele în târg”.

În urma publicărilor unor abateri morale, canonice şi de la învăţătura Bisericii Ortodoxe a unor înalte feţe bisericeşti din cadrul Episcopiei Oradiei au apărut şi reacţiile de „rigoare”. PS Sofronie şi exarhul de Bihor, arhimandritul Mihail Tărău, au început să trâmbiţeze pe la „colţuri” că ASTRADROM funcţionează ilegal şi „sunt cei mai mari duşmani al ortodoxiei”, „nu au binecuvântarea mea sau a preasfinţitului”, „lupi în piei de oi”, „vor să ducă oamenii la pierzare” sau „sunt securişti şi lucrează în ascuns” etc. I-am ruga pe înalţii prelaţi să dovedească cele spuse „şoptit” la urechile babelor şi, dacă au puţină coloană vertebrală, să o spună în mod oficial.

Spunem acestea deoarece tot mai multe persoane din Oradea şi Beiuş ne contactează spunându-ne ce mai aud din gurile „binecuvântate” ale înaltelor feţe bisericeşti din Bihor. „Părintele Mihail de la Izbuc mi-a spus că sunteţi duşmanii Bisericii Ortodoxe şi duceţi oamenii la rătăcire” ne-a spus ieri o altă persoană care frecventează mănăstirea Izbuc. Să râdem sau să plângem?

Le spunem diversioniştilor care scot astfel de „înţelepciuni” că ASTRADROM s-a înfiinţat printr-o hotărâre judecătorească şi funcţionează în conformitate cu legile în vigoare ale Statului Român. Stareţul Mihail e „supărat” că nu i-am cerut acordul pentru publicarea articolelor de pe blogul nostru. Îl întrebăm pe preacuviosul stareţ de la Izbuc: cum vă permiteţi să pretindeţi dreptul de cenzură asupra activităţilor ASTRADROM şi a departamentului nostru de presă?

În ce priveşte „rătăcirea” de care ne acuză preacuviosul părinte Mihail l-am ruga să ne-o spună direct şi să dovedească cele afirmate. Pentru cei care vor să se convingă cât de sincer a fost stareţul Mihail când a vorbit astfel despre noi le propunem să cerceteze activităţile asociaţiei noastre şi se vor lămuri.

Dacă tot veni vorba de „rătăcire” îi amintim părintelui exarh Mihail că din partea ASTRADROM nu a participat nimeni la „sfinţirea” aghiasmei mari de Bobotează, împreună cu greco-catolicii, în timp ce sfinţia sa a fost în primele rânduri alături de PS Sofronie. Cine e cel care duce oamenii la rătăcire părinte exarh? Aţi văzut pe cineva de la ASTRADROM huzurându-se în maşini de lux cum faceţi sfinţia voastră? Noi ducem o viaţă modestă chiar dacă nu am depus votul sărăciei... Cu toate că nu suntem monahi, nu ne permitem o viaţă aşa de „dulce” cum trăiesc monahii de la Izbuc. Ce exemplu ne oferiţi preacuvioase părinte stareţ? Ce putem învăţa noi „rătăciţii” de la sfinţiile voastre? Credeţi că un om de rând şi-ar putea permite traiul pe care îl aveţi domniile voastre la Izbuc? Şi totuşi cine e cel căzut în înşelare? Deocamdată ne oprim aici, iar dacă va fi cazul vom reveni cu mai multe... Promitem. Nu avem ce ascunde!

„Supărarea” cea mare a sfinţiei sale a început când ASTRADROM a publicat două scrisori deschise semnate de secretarul asociaţiei „Vârf de piatră seacă”, Dacian Bradea. În aceste scrisori, semnatarul se adresa preasfinţitului Sofronie informându-l de fapta „ortodoxă” a stareţului Mihail pe Piatra Petranilor. Apropoo... Cu a cui „binecuvântare” monahii de la Izbuc au săvârşit actul „măreţ” de pe Piatra Petranilor? Ne-am fi bucurat dacă preacuviosul stareţ s-ar fi căit îndreptându-şi comportamentul. De data aceasta chiar că ne-am „înşelat”! Stareţul nostru nu s-a căit ci mai degrabă „a început a lucra tot mai în ascuns”. Bârfele nu sunt pentru oameni verticali ci pentru babe, părinte stareţ.

Până una alta va-m ruga să aveţi tăria ca atunci când ne mai „binecuvântaţi” să o faceţi pe faţă. Aşa ar fi corect. Nu?

Marius Pop

În imaginile de mai jos poate fi observat părintele Mihail Tărău de la Izbuc slujind de Bobotează împreună cu PS Sofronie alături de episcopul Greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea.

Îl întrebăm pe preacuvioşia sa: cine este cel care a trădat Biserica Ortodoxă?


16 comentarii:

  1. ..si totusi oragizati ILEGAL excusrii( pelerinajul este o forma de excursie si se supune legilatiei) FARA A DETINE O licenta de turism in conformitate cu legislatia in vigoare..!

    Prin urmare legalitatea este discutabila.

    Alina Giurgiu - Oradea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. securistii au dreptul sa incalce sau sa respecte legea functie de interesul de moment.
      stiu ce este beiuul de unde e curg informatii de acest fel. o groapa de gunoi alias securiti. acolo ei fac si defac legea dupa bunul lor plac. asa ca nu ma mira ca de acolo se aprind fitile.

      Ștergere
    2. Anonimule ai dreptate. Securistii care incalca legile ortodoxiei (cum se vad si in pozele din articol) isi bat joc de tot ce au facut episcopii dinaintea lui Sofronie. Ioan Mihaltan, Vasile Coman, Valerian Zaharia etc. au fost oameni verticali si vrednici, in timp ce acesti securisti de la Izbuc si Oradea isi bat joc de tot.
      In ce priveste ilegalitatea despre care vorbesti a aparut sip e alte bloguri ortodoxe (SACCSIV, Apologeticum etc.) dovada ca ASTRADROM are dreptul legal sa faca pelerinaje, iar scopul doamnei Alina Giurgiu a fost unul de a obstruction pelerinajele la parintele Iustin Parvu si Eftimie Mitra. Din pacate pentru ea, nu s-a reusit.

      Ștergere
  2. Nu va cunoastem.
    Din motive de conduita morala va publicam comentariul. Ne surprinde afirmatia "fara a detine o licenta de turism". De unde stiti? Sigur nu va inselati?
    Va recomandam sa va informati inainte de a face astfel de afirmatii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamna Alina Giurgiu fabuleaza enorm.
    Va spun eu cine este. Face pelerinaje impreuna cu pr Codorean de la Biserica cu luna din Oradea. Puteti vedea afisele ei prin oras. Pentru dansa e tot una ca e pelerinaj sau turism deoarece o intereseaza doar banii. Asemenea si pe pr Codorean.
    Legalitatea asociatiei nu consta in licenta de turism caci nu e firma turistica ci asociatie non profit. Ma mir ca doamna Alina Giurgiu nu cunoaste astfel de amanunte... Sau poate nu vrea sa le cunoasca.
    Vedeti firma turistica EUROVACANTA (numita si "agentie de turism") pentru a putea vedea de ce doamna Giurgiu confunda turismul cu pelerinajele. Pentru doamna Alina Giurgiu totul se rezuma la bani. Asta nu e pelerinaj ci afacere, doamna draga.
    Pe de alta parte ii inteleg reactia. Aceasta atitudine e si cauzata de legaturile turistice (afaceri) dintre doamna Alina si PS Sofronie, pr Mihail si cei de la caterdala si biserica cu luna, oameni care inafara de bani nu mai au nimic in fata ochilor.
    Regret ca trebuie sa spun acestea, dar...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga doamna Mioara pelerinajul este o forma de turism daca vreti sa stiti, fara alte comentarii neavizate(in cazul dvs.), iar agentiile de turism colaboreaza cu preoti pentru pelerinaje. Orice forma de turism in cazul nostru"pelerinaj" se poate organiza NUMAI cu licenta de turism. Orice alta forma de organizare de pelerinaje este ILEGALA, aviz necunoscatorilor.
      Cu toata consideratia,
      alina giurgiu oradea

      Ștergere
    2. PS: de ce nu ati postat si raspunsul meu la comentariul dvs. cu privire la cadrul legal, domnilor????
      Citat:
      "Regret ca trebuie sa spun acestea, dar..." no coment
      Acceasi alina giurgiu oradea

      Ștergere
    3. Cum puteti sa spuneti asa ceva doamna mioara nu il cunoasteti de fel pe pr stare, am stat mult timp langa dansul si nu este asa cum spuneti, RUSINE SA VA FIE CELOR CARE BARFITI ORTODOXIA

      Ștergere
    4. Dragule "Anonim", Regret ca trebuie sa iti spun, dar Mioara are dreptate. Am sa iti spun un exemplu vazut de mine. Staretul Mihail a mers cu icoana si o racla cu Sfinte Moaste la o parohie de langa Beius si au pus un castron mare cu bani. Toti banii i-au luat "smeritii" si "modestii" monahi de la Izbuc iar la preotul nostru nu i-a dat nimic. Ce poti spune de aceasta acctiune duhovniceasca a staretului caruia ii iei apararea?

      Ștergere
  4. Drept la replica!
    Intrebare: De ce considerati "afacere" in cazul meu, cand emit factura si chitanta pentru sumele incasate,si platesc angajati si impozite, iar in cazul organizatorilor in numele Asociatiei pentru acelasi pelerinaj NU SE EMIT aceste documente, le considerati altceva??
    Fiecare dintre noi trebuie sa ne castigam existenta in profesia noastra indiferent care este aceasta: bucatar la Real, lucrator la tipografie, asistent medical la spital, avocat, diacon, preot ori agent de turism.
    Trebuie sa ne respectam reciproc ca oameni si profesii si mai ales sa respectam legislatia in vigoare!

    In ceea ce priveste Asociatia NON profit Astradrom, vezi comentariul meu "nepostat", anterior postarii dvs.

    Stimata doamna,
    Dumnezeu sa ne Ajute si sa ne arate Calea....

    Cu toata consideratia,

    Alina Giurgiu - crestin ortodox, pelerin, ghid si organizator de pelerinaje, manager agentie de turism

    RăspundețiȘtergere
  5. Doamnei Alina Giurgiu,
    Nu va cunoastem si nici nu ne intereseaza activitatile dumneavoastra, in timp ce vedem ca sunteti profund preocupata de ceea ce facem noi, inclusiv de probleme legate de gestiune si contabilitate. Speram sa va fie de folos!
    Polemicile dumneavoastra cu Mioara va rugam sa vi le rafuiti in alta parte, limitanduva aici doar la subiectul temei din articol.
    Cu acest prilej, ii rugam pe toti comentatorii sa se limiteze la subiectele tratate in articole, rafuielile personale sa si le dispute in alta parte.
    In caz ca, in comentarii, nu se respecta tema din articol, suntem nevoiti sa le anulam.
    Va multumim pentru intelegere!
    P.S. Ne cerem scuze ca nu am publicat comentariile cand au fost trimise, deoarece nu intram zilnic pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  6. Se pare ca doamna Alina Giurgiu e folosita de inaltele fete bisericesti din Oradea sa atace ASTRADROM-ul. Sa-i fie rusine ca se lasa manipulata in astfel de "acctiuni". Doar oameni ca ea si ca Mihail poate sa faca asa ceva. Macar ea ere bunul simt si nu o face pe la spate, asa cum fac cei din articol. O felicit pentru sinceritate dar nu o aprob ca incearca sa surmineze o asociatie care, defapt, nu cred ca i-a facut nici un rau. Nu am auzit pe cineva de la ASTRADROM sa imprastie cu noroi in alti dansa, in schimb doamna Alina o face neincetat, cu atat mai mult cand e vorba de aceasta asociatie care apara cu tarie ortodoxia in zona Bihorului.
    Sa fim seriosi, la ce imi folosesc facturile doamnei Alina atata timp cat pelerinajele facute de ASTRADROM sunt mai bine organizate si se ating scopuri cu adevarat duhovnicesti. Intelegeti fratilor, nu TURISM ci duhovnicie. In sensul acesta Mioara avea dreptate.
    Va sustin domnilor de la ASTRADROM si Dumnezeu sa va dea putere sa treceti cu bine loviturile ce va vin din partea... "casnicilor" dumneavoastra.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va rugam frumos sa respectati fetele bisericesti.
      "Mihail" ii spunem unui prieten sau unui coleg. Satretului de la manastirea Izbuc trebuie sa ne adresam cu cuvantul "parinte". Asadar corect este sa ii spunem "parintele Mihail" si nu "Mihail". Indiferent de faptele sale trebuie sa ii respectam haina ce o poarta. Multumim pentru intelegere.
      In rest, nu va contrazicem si nici nu va aprobam.
      Responsabilitatea afirmatiilor apartine celui ce face comentariul.

      Ștergere
    2. Stimati domni si doamne,

      Imi fac extraordinar de bine meseria pe care o am de aproape 20 de ani, acest lucru poate fi probat NUMAI de oamenii care au petrecut vacante "de suflet" sau au fost in pelerinaje "de suflet"( sau duhovnicesti cum le spuneti dvs.)alaturi de noi.
      O asociatie NON profit NU poate organiza pelerinaje, este in contradictie cu termenul si cu legea. Prin urmare nu mai dezinformati.
      Faptul ca numele nostru apare in asociere cu pr Codorean, PS Sofronie si pr Mihail eu o consider o cinste si va multumesc!

      Si cu asta am incheiat orice alte cometarii la adresa ASTRADROM & co.

      Isaia cap 40 versetul: 28-30
      "28. Nu ştii tu, sau n-ai aflat tu că Domnul este Dumnezeu veşnic, Care a făcut marginile pământului, Care nu oboseşte şi nici nu Îşi sleieşte puterea? Că înţelepciunea Lui este nemărginit de adâncă?
      29. El dă tărie celui obosit şi celui slab îi dă putere mare.
      30. Cei tineri se obosesc, îşi risipesc puterile şi vitejii luptători vor putea să se clatine;
      31. Dar cei ce nădăjduiesc întru Domnul vor înnoi puterea lor, le vor creşte aripi ca ale vulturului; vor alerga şi nu-şi vor slei puterea, vor merge şi nu se vor obosi."

      Doamne Ajuta!
      Alina Giurgiu - crestin ortodox, pelerin, ghid si organizator de pelerinaje, manager agentie de turism

      Ștergere
    3. Tocmai prin faptul ca aveti o gestiune cu venituri si cheltuieli din acre aveti profit personal dovedeste ca turismul dumneavoastra e o afacere.

      Ștergere
  7. Fratilor daca merg 5-6 persoane cu un autobuz la manastiri sau ne unim mai multi si inchiriem un microbuz si mergem in pelerinaj nu cred ca este interzis.Din pacate s-a facut si din aceste pelerinaje un scop material si de aceea sare d-na Alina si altii la galceava(tot banul conteaza).

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.