miercuri, 25 ianuarie 2023

Au ieșit la iveală noi detalii despre cazul mănăstirii Frăsinei. Ce/cine se ascunde în spatele acestui scandal?

"Apostolii" New Age, "apără" mănăstirea Frăsinei.

Până în prezent, conducerea mănăstirii Frăsinei nu a dat nici o explicație legată de implicarea misionarilor New Age în acest subiect.

"Pomul după roade se cunoaște" – proverb popular

 

     Cei doi misionari ai curentelor religioase ezoterice din România, Diana Șoșoacă și Adrian Singurov, la 23 ianuarie 2023, au avut o descindere la mănăstirea Frăsinei, unde sunt implicați colaborând cu câțiva monahi de acolo. Din informațiile care le deținem, aflăm că monahii cu care cochetează doamna Șoșoacă sunt în strânse legături cu grupări ale nepomenitorilor, printre care și cu Grigorie Sanda, din Vâlcea, caterisit de BOR pentru "denigrare și instigare la adresa ierarhiei canonice ortodoxe" conform unor informații primite de la preoți din cadrul Arhiepiscopiei de Vâlcea. Menționăm că Grigorie Sanda a fost caterisit după oprirea pomenirii ierarhului Varsanufie in contextul Sinodului din Creta. Acesta folosește aceleași argumente, surse, citate, canoane, interpretări teologice etc., pe care le are și ezoterista Diana Șoșoacă.

     Legăturile dintre Diana Șoșoacă și nepomenitori sunt mai vechi, de când aceasta a trecut din barca progresiștilor antiortodocși pozând în așa-zisa "apărătoare" a ortodoxiei și a neamului. Prima lor acțiune comună au avut-o la Sfânta Parascheva, când la semnalul acesteia, nepomenitorii au început să îl huiduiască pe Mitropolitul Teofan în timpul predicii. Doamna Șoșoacă are concepții ezoterice de tip New Age (crezând în reînmcarnare și militând pentru întoarcerea la politeism), dar o leagă de nepomenitori faptul că aceștia duc o intensă activitate împotriva ierarhiei.

    Legăturile senatoarei cu falsul preot Adrian Singurov sunt mai vechi, acesta fiindu-i mentor spiritual și face parte din conducerea partidului SOS, pe care l-au înființat de curând. S-au cunoscut și când Diana Șoșoacă era activistă USR. De asemenea, în urmă cu câțiva ani, când BOR a refuzat să facă slujba înmormântării unui prieten al doamnei Șoșoacă, deoarece a fost incinerat (după rânduiala zamolxiană), Adrian Singurov a făcut o slujbă, îmbrăcat în veșminte preoțești. La fel ca și la Frăsinei, și la acea înmormântare, Singurov a refuzat să fie filmat pentru ca să nu existe probe cum că falsul preot a săvârșit illegal slujbe ortodoxe. Cu toate acestea, lucrurile s-au aflat și au fost prezentate în presa acelei perioade.

    Despre rătăcirea lui Adrian Singurov, ASTRADROM a mai publicat la 15 febr. 2020. Detalii vedeți aici: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2020/02/ezoterismul-evolutie-sau-decadere.html

    După scandalurile făcute de senatoarea New Age -istă la Frăsinei, mai mulți conducători de filiale din partidul SOS s-au retras, nefiind de acord cu lupta acesteia împotriva ierarhiei BOR, alături de nepomenitori. Senatoarea spune că filialele sale s-au retras datorită amenințărilor mitropolitului Irineu, ceea ce este în contradicție cu ce spun fostii membrii ai partidului SOS. De asemenea, senatoarea spune că a fost amenințată personal, dar nu a dovedit acest lucru.

      Senatoarea Diana Șoșoacă, refuză să facă public un Curriculum Vitae al activității politice dinainte de a deveni cunoscută publicului și neagă orice acuze i se aduc, spunând adepților săi că toate sunt minciuni prin care cineva vrea să o denigreze pentru că ea ar vrea binele bisericii și a poporului român. Menționăm că senatoarea Diana este singurul parlamentar român care nu este de acord să facă public CV-ul, sub pretextul că "nu e obligatoriu".

     În cele ce urmează, vom prezenta poziția preotului Claudiu Buză pe care a postat-o pe profilul personal de facebook, după ascensiunea celor doi misionari ezoterici la "biserica din vale" de la Frăsinei. Menționăm că părintele Claudiu Buză este nepomenitor, dar, până în prezent, a dat dovadă de o poziție echilibrată.

 

SENATOR DIANA ȘOȘOACĂ ÎN "LITURGHIE NEAGRĂ", LÂNGĂ FRĂSINEI, CU "PREOTUL BISERICII CUANTICE", ADRIAN SINGUROV 

M-a întristat profund relatarea doamnei senator Diana Șoșoacă, în emisiunea de duminică seara a lui Luis Lazarus, alături de falsul preot Adrian Singurov. Din această relatare făcută în apropierea Frăsineiului, în comuna Muereasca, într-un gest de protest față de hotărârea mitropolitului Irineu de a închide "biserica din vale" și față de blestemul proferat de Înaltul ierarh, aflăm că "preotul" Singurov, a săvârșit o "sfântă liturghie" la care doamna senator Diana, nu numai că a participat, dar s-a și împărtășit cu "Sfintele Taine" !

 În situația dată, nu putem spune decât că este o grea cădere pentru un creștin ortodox să participe la "slujbele" unui preot caterisit pe bună dreptate, ieșit din BOR, trecut pe calendarul vechi, adept al ezoterismului, care și-a creat o proprie structură paralelă, numită "biserica cuantică" și este promotorul "evoluției spirituale" în România! 

 Totodată, trebuie amintit faptul că Adrian Singurov nu numai că nu este recunoscut de nicio Biserică locală canonică, dar nu este recunoscut nici măcar de vechii-calendariști necanonici. Cu alte cuvinte, neaparținând niciunei structuri bisericești canonice, este al nimănui, este pe cont propriu, ieșit din Biserică! De aceea și "slujbele" săvârșite nu sunt valide și osândesc pe cei care le săvârșesc sau participă la ele. Așadar, cu tot respectul pe care i-l port doamnei senator pentru lupta pe care o duce cu artizanii globalismului, gândesc că are mare nevoie de a reveni în BOR (a nu se confunda cu administrația ecumenistă), dezicându-se de "profesioniștii" care o îndrumă greșit din punct de vedere duhovnicesc și o aruncă în schismă. Este foarte posibil ca d-na Diana să aibă nevoie de Mirungere pentru ca Darurile Duhului Sfânt să revină și, luminată de Dumnezeu, să ducă corect lupta pe care a pornit-o. Altfel, se va trezi luptând împotriva Bisericii și a lui Hristos! Sper din toată inima ca faptele să nu fie făcute cu bună știință!

 Și încă ceva! Dacă dl. Singurov îi este duhovnic d-nei senator, cum ar putea să o învețe pe Diana să ducă lupta cea bună și, totodată, să o povățuiască la Adevărul Hristos, fără a lovi în BOR confundată adeseori cu cozile de topor ale unei "Ortodoxii cu-antice" (sau medievale)?!

 P.S.  Articolul nu are în vederea vreun atac la persoană și nici susținerea mitropolitului Irineu, ci este o atenționare asupra unor evenimente care pot degenera și lovi în BOR și credincioșii ei. 

 

Sursa: profil personal de facebook al pr. Claudiu Buză: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0SYrNWffiv6D2h9tzM3esY2EnPeJd16xxZtTyauDoqdMHzL9mDbPMipBMj6F1EaJUl&id=100023362241083

 

Detalii despre ascensiunea misionarilor ezoterici la Frăsinei, biserica din vale – Muiereasca, vedeți aici: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid037KNrAwNFrB3GUPh6p78oywaGWPVr6jH5anenCMRV87X5LBBRyevGubWoxXwZ71e3l&id=100071245396367

 

Nota ASTRADROM: 

Menționăm că în urma discuțiilor purtate cu persoane aflate în apropierea părintelui Ioanichie de la Frăsinei, în prezent obștea mănăstirii este împărțită. O mare parte dintre monahi nu sunt de acord cu implicarea misionarilor ezoterici în problemele interne ale mănăstirii, considerând că implicarea senatoarei Șoșoacă în acest subiect a adâncit prăpastia între viețuitorii mănăstirii și ierarhia locală, ceea ce nu era de dorit. Cu toate acestea, conducerea mănăstirii evită să dea comentarii publice.

Părintele Ioanichie a semnat documentul emis de Mitropolia Craiovei, deși nu era de acord cu decizia, fiind de față la acea întrunire. Câteva ore mai târziu a plecat la Muntele Athos pentru a se sfătui cu câțiva părinți de acolo, întorcându-se după câteva zile. Despre discuțiile părintelui Ioanichie cu monahii athoniți vom relata în viitor, dacă va fi cazul.

Monahii de la Frăsinei au depus un memoriu la patriarhie, urmând ca situația de acolo să fie dezbătută pe linie canonică.

Părintele Ioanichie a făcut poze cu mai multe persoane care a trecut pe la biserica din vale de la Frăsinei, inclusiv cu senatoarea Șoșoacă, dar nu a știut că această poză va fi folosită de senatoare pentru a-și face imagine, folosindu-se de simpatiile credincioșilor față de acest părinte.

 

                              Marius Pop

 

 

42 de comentarii:

  1. Cine se aseamănă se adună: Șoșoacă, Singurov, Berenghi, Coruț și Funar, patrioți sub protecția masoneriei

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce urmareste femeia aia acolo? E mare teoloaga?
    Sa isi vada de politica ei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pana acuma nu ati observat ca doamna senatoare are devieri grave de la linia ortodoxiei? Totuși bine că v-ati trezit acum, in al 12-lea ceas.

    RăspundețiȘtergere
  4. Diana Șoșoacă are o reţea de troli cu care intervine la comentarii pe toate reţelele. Foarte multe conturi fictive si tot mulţi anonimi care au rolul de a umple internetul cu mesaje pro șoșociste. Câte un astfel de trol are cel putin 5 conturi fictive cu care intervine la aceeași postare.
    Așa se explică de ce pe internet are multi sustinători, iar in viata reală cam putini. Totul e o amăgire virtuală. Acesti troli au scopul de a intimida verbal si a manipula prin comentarii, specific retelelor progresiste. Această strategie, doamna senatoare o stie de când era USR-istă.
    Un astfel de trol a fost si fiul meu, Dar după ce nu l-a mai plătit nu a mai lucrat pentru dânsa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Aș vrea să fac o mențiune. Nepomenitorii sunt împărțiți în mai multe categorii. Voi încerca să fac o clasificare în două categorii principale:

    - O categorie a celor căzuți în schismă, din care face parte Ciprian Staicu, Emanuel Oros (Antonie), mh Sava, cei de la Rădeni etc...Aceștia nu recunosc validă Împărtășania la preoții din BOR care își pomenesc ierarhii la slujbe.
    - O altă categorie este a preoților nepomenitori care recunosc validă Împărtășania la preoții din BOR, fiind cei mai "temperați", din care fac parte și Macarie Banu, Claudiu Buză, Cosmin Tripon, Grigorie Sanda și alții. Cei care recunosc valide Tainele în BOR, nu pot fi considerați căzuți în schismă, doar că au oprit pomenirea ierarhului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred că merită băgați în seamă acești nepomenitori. Ei sunt mereu în duh de ceartă cu toată lumea.

      Ștergere
    2. Este doar un zvon dracesc faptul că ier. Grigorie Sanda ar avea vreo legătură cu ezoterista Sosoaca, la fel cum nici p Claudiu Buza nu are. Stergeti această mizerie ca va discreditati tot articolul si va luați osândă de la Hristos!

      Ștergere
    3. Tovarășu Anonim (primul), vezi că nepomenirea ierarhilor eretici este perfect Canonică! Așa că, taci, că-ți faci păcate

      Ștergere
    4. @ Pop Lucian
      Tu ești cumva un șoșocist care a oprit pomenirea?
      Nu vezi că nepomenitorii și mis Șoșoacă au mereu chestii anti ierarhice?
      Chiar nu vezi ce împătimiți sunt aceștia împotriva ierarhiei bisericești?

      Ștergere
    5. Ierahia BOR este eretică ecumenistă în totalitate! Cine îi pomenește asemenea lor este!

      Ștergere
  6. Șoșocuța a mai zis că BOR nu are drepturi la Frăsinei. Câtă minte poate să aibă această femeie. Vă dați seama...

    RăspundețiȘtergere
  7. Fostul preot Grigorie Sanda este eretic. E bun de legat cu Singurov si Șoșoacă
    https://ayeaye20.wordpress.com/category/ereticul-si-schismaticul-grigorie-sanda/

    RăspundețiȘtergere
  8. Bla, bla, bla...doi nebuni SOS...

    RăspundețiȘtergere
  9. religia - o manipulare sinistra a iudeilor impotriva gentililor. Cea mai mizerabila "carte" plina de "invataturi benefice" gentililor este biblia. O poveste sinistra, plina de ura. O compilatie a miturilor gentile preluate de iudei si prelucrata pentru a supune lumea. Religia - o crima impotriva umanitatii si a vietii.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu puteţi spune cu ce sfaturi s-a întors pr Ioanichie de la Athos?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sosoaca si Singurov oamenii new age -ului,
      Ecumenisti in toata regula.

      Ștergere
  11. 1. Frasinei-ul are o jurisdictie Bisericeasca distincta de BOR, recunoscuta de secole de "stapaniri". Duhovniceste are obligatii dar administrativ nu are.
    Ceea ce este fortat prin legislatia franc-masonica nu da drept la santaj administrativ care incalca nu doar traditia locului.
    Este foarte urat ca se folosesc chichite a[d]vocatesti, hartii si scrisorele.... pentru auto-indreptatirea celor care nu respecta obstea manastirii.

    Ce era biserica in afara teritoriului manastiresc nu are legatura directa cu manastirea ci cu dorinta "femeii" sa aiba ce au barbatii - simuleaza un drept de rugaciune cu calugarii, pe care in manastire nu il au fiind potrivnic pacii si linistii rugaciunii de care au nevoie .... calugarii, nu calugaritele.
    Ce mai e respectul azi...?

    2. Sa fim cinstiti, noi urmam un calendar insusit, "sa fim in rand cu lumea", ... facem ascultare pe baza platii in cer pe care o fac ierarhii si politicienii "dusi" care ne-au adus si ne tin in situatia asta.

    3. Batjocura, hula... nu reprezinta "libertate de exprimare" - cred ca Administratorul nu trebuie sa lase asa ceva.... vezi anonim din 27 ian ... 9:44

    4. Ca mirean sint un fel de ne-pomenitor, inca ma rog pentru semnatari si "acultatorii" lor sa se indrepte - vada ca nu e vreo sansa, .... fara scandal si dezbateri cand merg in Biserica.
    ... fariseismul/ipocrizia/duplicitarismul este boala grea, .... usorm de luat ca sa-ti fie "bine"-n lume.

    5. Va rog sa indicati un site unde Diana Sosoaca promoveaza ezoterismul.
    Ratacirile ei sint cunoscute insa nu-i poate nimeni lua posibilitatea indreptarii.
    Ca politician - indiferent de cum argumenteaza uneori ciudat, cred eu ... - s-ar cuveni sa distingeti ce este "bun".... stiu ca "bun" inseamna atat de multe si diferite de la un om la altul..., totusi altcineva "nu misca"!
    Tac toti cand e vorba de directia "buna" din politica, inexistenta.... de aparare a Neamului, Tarii, ... "dam" in ea da' n-avem altceva si nu e corect sa cautam motive s-o "demolam".
    Vad ca marea majoritate a parlamentarilor - eretici, pagani, atei, .... anti-crestini... nu se bucura de atentia Dumneavoastra.

    Cand va sta fiecare la locul său ca fiinta si va inceta sa se desconsidere, crezandu-se persoana, cetatean... multe se vor repara, inclusiv agitatia pe teme ca aceasta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamna Șosoacaă, nu te chinui sa ne aburești ca pe fraierii care te urmează. De ce scrii sub anonimat?
      Din text reiese că esti dumneata.

      Ștergere
    2. @Anonim din 27 ianuarie 2023 la 23:35
      Tu nu vezi ce aberații debitezi? Cum să fie mănăstirea Frăsinei sub administrarea Muntelui Athos? Unde ai auzit asta?
      Văd că ai o atitudine anti ierarhie... Chiar aberantă...

      Ștergere
  12. Decizie definitivă în cazul de la mănăstirea Frăsinei
    https://mitropoliaolteniei.ro/2023/01/27/hotarari-ale-sinodului-mitropolitan-al-mitropoliei-olteniei-pentru-intarirea-vietii-monahale-din-oltenia/

    Sosoacă si adepții ei pot fi mulțumiți pentru aceste realizări.
    Iata unde s-ajuns cu aceste scandaluri...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A crezut Șoșoacă, că mitropolitul plânge în fața ei? Doar l-a enervat si a pus și mai grele reguli. Acum să le descurce Șoșoacă, dacă nu a putut să stea în banca ei !!!

      Ștergere
    2. Calugarii de disperati or fi apelat la ea..ca o masura extrema...
      Cine stie prin ce or fi trecut..

      Ștergere
    3. De ce sa alerge la politicieni. Trebuia sa alerge la Hristos si sa nu mai pacatuiasca.
      Daca nu pacatuiau, nu le impunea preot de mir acolo care s[ locuiasca cu sotia...
      Nu au vrut preot de mir, acum ... na... La revedere...

      Ștergere
  13. https://ortodoxinfo.ro/2023/02/09/staretul-manastirii-frasinei-parintele-ioanichie-a-cerut-mutarea-la-o-alta-manastire/

    RăspundețiȘtergere
  14. https://ortodoxinfo.ro/2023/02/09/staretul-manastirii-frasinei-parintele-ioanichie-a-cerut-mutarea-la-o-alta-manastire/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pr. Ioanichie a plecat ca stia cum sta treaba. Pacatul a crescut si nu mai putea sa tina situatia in frau.

      Ștergere
    2. pr. Ioanichie a trebuit sa plece , la varsta lui nu poate lupta cu hienele ... e un preot bland si nu a vrut scandal mai ales ca toata lumea il cauta ... mai marii bisericii l-au umilit si jignit prin ascultarile pe care i le-au dat ... are peste 89 ani , e constient ca e la sfarsit de drum si nu a putut sa-i tina piept unui mitropolit ce nu mai are nimic sfant ... din inregistarile audio ce circula pe internet se aude ce limbaj are acest mitropolit , cat este de santajist , cat este de megaloman ... mitropolitul l-a determinat sa renunte la staretie si apoi i-a facut viata imposibila ... parintele a plecat ca sa se salveze ca om, ca muritor ... cine crede ca pacatul era atat de mare la Frasinei nu a fost niciodata acolo ... chiar daca s-ar fi facut greseli , ele puteau fi indreptate .... dar s-a dorit desfiintarea Frasineiului si indepartarea oamenilor de adevarata credinta in Dumnezeu ... acum nimeni nu mai vorbeste de puterea mare de rugaciune a celor de la Frasinei , de slujbele lor , de minunile facute acolo, de puhoiul de lume care urca la Frasinei ... se vorbeste doar de pacat ... cu totii suntem pacatosi , dar acolo calugarii tineau post aspru, faceau slujbe de noapte, traiau in smerenie si rugaciune ... numai cine nu a fost la Frasinei nu stie cat de sfant si miraculos este acest loc ... mai marii bisericii vor sa-l desfiinteze, isi arata neputinta in a gestiona pacate lumesti, vor ca oamenii sa nu mai fie indrumati corect pe calea grea a ortodoxiei , vor un simulacru de credinta ... bine ca gestioneaza imense sume de bani si construiesc ziduri , dar isi bat joc de oameni , de sufletele si de sarbatorile lor ... vor biserici muzeu , nu biserici cu oameni traitori in duh si rugaciune ... ei cred ca suntem toti prosti si lasi ; ani de zile de mers la Frasinei valoreaza mai mult decat toate studiile lor prin universitatile protestante ale europei care le-au pervertit credinta ortodoxa ... Frasineiul va renaste intr-o zi , prigoana nu va tine la nesfarsit , ne rugam pentru asta si nadajduim ca vom primi raspuns de SUS ... Romania este profund ortodoxa si asta deranjeaza foarte mult . Frasineiul este inima ortodoxiei noastre , de acolo au plecat calugari adevarati in multe din manastirile din tara ... Acum Frasineiul e aproape pustiu , te doare sufletul sa vezi ce au reusit sa faca mai marii bisericii . cu patriarhul in frunte ... dar vor plati cu varf si indesat , o asa crima nu poate ramane nepedepsita in cer si pe pamant ...

      Ștergere
  15. A fost o dată Mănăstirea Frăsinei

    Acum nu mai este? Mai este locul de mare jale al mănăstirii, cu starețul Onisifor Petrescu, monahii Emilian și Isidor, Elefterie și Hristofor, care au făcut jocul Mitropolitului Irineu al Olteniei și Episcopului Varsanufie al Vâlcii, joc murdar, de neimaginat pentru niște creștini. Mai sunt și câțiva călugări, din 55 de viețuitori au rămas 15, dar trebuie sa plece și ei, au nevoie de locul, de terenul mănăstirii. Au planuri mari ierarhii Olteniei !!! S- a dat dispoziție să se vândă avutul mănăstirii, vacile au fost vândute în bună parte. Sunt dați afară și risipiți călugării in transe, așa ca să nu se știe în popor de golirea mănăstirii.
    Transa. I Ieromonahul Chiril, Pangratie, rasofor Firmilian.
    Transa a II- a Ieromonahul Damian, Ilarion Dulca, Victorin, monahul Ieronim Pascal, Damaschin Dragomir.
    Transa a III- a Monahul Arsenie, ierodiacon Calinic, Iorest, Nicodim.
    Urmează transa că- lugărilor uriași, curajoșii, care au ținut piept ierarhilor CU LITERA EVANGHELIEI !!!
    N- a mers, nu i- a mișcat, nu s- au înfricoșat, n- au luat aminte la planul demonic pe care l- au început IERARHII OLTENIEI demult, chiar din timpul fostului stareț de Sfânta pomenire NEONIL. Dar sfinția sa a fost promt: Plecați Înalt prea sfințite Mitropolit Irineu sau pun genunchiul la rugăciunea Psaltirii !!!
    Și au plecat, dar cu prilejul trecerii la Domnul a starețului NEONIL, mitropolitul a sustras și actul de independență față de orice putere bisericească sau laică al mănăstirii, dat de domnitorul Alexandru Ioan Cuza la rugămintea Sfântului Calinic, ctitorul Mănăstirii Frasinei.
    Acum nemafiind starețul NEONIL, ci starețul Ioanichie, de o mare blândețe,cu credință mare in onestitatea unui Ierarh, și- au permis a "lucra ' cu mare grabă in lunile decembrie, ianuarie și februarie.
    După ce au aruncat blesteme asupra preoților ce vor săvârși Sf. Liturghie la biserica din vale, asupra credincioșilor, acum cu mare grabă se planifică dărâmarea ei.
    Oare chiar vor fi lăsați să facă o așa grozăvie!!!
    Dacă Sinodul, care în sfârșit s- a întrunit cu mare greutate, iar ierarhii Olteniei și fost certați pentru faptele lor necanonice și chiar anti hristice împotriva obștii monahale de vârf de la Frăsinei, urmarea este șocantă, cutremurătoare. Au incercat sa- și justifice PACATELE " stropind "acuzând părinți călugări, care au mai rămas în mănăstire de fapte nedemne, mizerabile, așa că sa- i învețe minte pe cei care le aduc aminte de cuvântul lui Hristos. Astfel Parintele Nicodim acuzat de fapte pe care nu le- a făcut, se afla deja in arestul politiei din Râmnicu Vâlcea. Părintele Calistrat este învinuit și el pe nedrept și cei ce vor urma, să se știe că SUNT VICTIME ALE RAZBUNARII IERARHILOR OLTENI.
    CE RUSINE SI CE PACAT POT SAVARSI ACESTI IERARHI.
    TOT CE FAC SE RASFRANGE ASUPRA BISERICII ORTODOCSE SI A TARII NOASTRE!!!!!!!

    Frați creștini, ISTORIA BISERICII ORTODOXE ROMANE, nu a înregistrat în ,2000 de ani o cădere mai mare a unor ierarhi.O să- mi amintiți de ierezii, ierarhii Olteniei l- au întrecut pe Arie și cei de după el.
    L- au alungat pe Hristos din inimile lor !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă anonimule,
      1. Manastirea Frasinei exista dupa randuiala de pana acum, așa cum a lăsat-o sf. Calinic.
      2. Nu s-a inchis nici o biserică, doar s-au oprit slujbele acolo unde calugarii se întalneau cu femeile, încălcând blestemul sfântului Calinic.
      3. Mitropolitul a pus la acea biserică un preot de mir care să locuiască acolo cu soția, cu scopul de a opri păcatul.
      4. O parte dintre călugări s-au răzvrătit împotriva deciziei mitropolitului și au făcut scandal chemând în sprijinul lor persoane controversate din politică și mediul ocult (Șoșoacă, Singurov etc...). Acestora li s-au adăugat si schismaticii care au oprit pomenirea.
      5. De ce călugării răzvrătiți au colaborat cu vrăjitorul Adrian Singurov? De ce nu s-au dezis de el nici până azi?
      6. Călugării răzvrătiți nu au acceptat să slujească în vale cu preotul de mir, și au pornit un imens scandal prin politicienii și ocultiștii (așa-ziși ortodocși cuantici) care îi susțineau.
      7. Călugării răzvrătiți împreună cu controversații lor susținători au pornit o imensă campanie de denigrare a ierarhilor BOR (presă, internet - marea majoritate, conturi fictive, anonime).
      8. În urma răzvrătirilor si a implicării unor formațiuni oculte care colaborau cu monahii răzvrătiți, Sinodul Mitropolitan a decis oprirea slujbelor la biserica unde călugarii coborau să slujească la femei.
      9. Monahii răzvrătiți au refuzat să semneze, astfel decizia a luat-o Sinodul Mitropolitan.

      Ștergere

    2. Exista si o alta perspectiva, depinde cum privesti lucrurile . Sa recapitulam :
      1. Sf. Calinic a lasat o manastire cu o obste mare de calugari , acum obstea a fost imprastiata si nici nu se mai doreste o obste mare, ci doar cativa monahi ; cu atata zarva nici randuiala nu mai este ca , in urma cu cateva luni ;
      2.manastirea din vale s-a inchis , are lacatul pe poarta si a fost oprita de la sfanta liturghie , prin blestem. Maica Domnului , ocrotitoarea bisericii, a fost despartita de cei care veneau sa i se inchine la icoana sa, facatoare de minuni. Sf. Calinic nu i-a blestemat pe monahi sa nu se intalneasca cu femei credincioase , a pus doar o bariera care impiedica femeile sa urce cca 2 km la manastirea destinata exclusiv monahilor pentru a nu-i tulbura in rugaciune ;
      3 mitropolitul Irineu a adus un preot de mir cu preoteasa, din anturajul lui, intr-o manastire cu scopul vadit de a impiedica credincioasele sa se intalneasca cu duhovnicii lor . Planul de distrugere a Frasineiului exista. Irineu a plecat din Frasinei , se stie si faptul ca nu s-a putut atinge de aceasta manastire cata vreme a trait staretul Neonil , dar imediat dupa moartea lui, in 2016, s-a instalat acolo si a tulburat linistea monahilor deschizand santier intr-un loc in care sf. Calinic a vrut asceza si rugaciune.
      4. O parte dintre calugari, cei mai ravnitori, cei care sunt cunoscuti pentru puterea lor de rugaciune nu s-a razvratit, s-a opus ; ei nu au vrut sa-i faca pe plac unui mitropolit care viseaza numai investitii si pofteste la averea manastirii . Este proverbial apetitul acestui mitropolit pentru bani, dovada stau marturiile preotilor din mitropolie care nu mai fac fata la birurile acestuia , lucru consemnat in presa de-a lungul timpului; Exista si alt gen de divergente , asistam cu totii la distrugerea credintei ortodoxe , asa cum am mostenit-o de la strabuni , ceva ceva se coace la foc mic. Ca acolo unde este scandal vin si alti profitori este alta poveste . Era de datoria unui mitropolit intelept sa atenueze conflictul , dar dumnealui a pus gaz pe foc, aratand dispret fata de toti monahii si credinciosii carora le-a stricat sarbatorile , fix de Craciun .
      5 - 6 Calugarii, fosti colegi ai actualului mitropolit , au vazut in preotul de mir calul troian pe care Irineu il introducea in manastire , s-au vazut amenintati in lucrarea lor duhovniceasca . Mitropolitul descaleca frecvent in manastire si se comporta ca un staret amestecandu-se in problemele curente , iar Parintele Ioanichie , om in etate nu-i putea tine piept in toata aroganta si santajul pe care-l practica . Sta marturie inregistrarea prin care il santaja prin faptul ca l-a facut candva preot .
      7. Campania de informare/denigrare a pornit de la toti cei care mergem la Frasinei de peste douazeci, treizeci patruzeci de ani si care nu acceptam acest plan diabolic al unui mitropolit care si-a dorit si poate va reusi , o vreme , sa desfiinteze acest loc de rugaciune sfant, unic in tara. Dumnezeu ne pune credinta la incercare si vom lupta pentru Frasinei pentru ca, in cartea lui, Domnul are numarati pasii nostri . Multa lume scrie sub anonimat , pentru ca se stie apetitul mitropolitului nu numai pentru bani , ci si pentru blesteme in vecii vecilor .
      8. Nu exclud amestecul altor forte interesate si atrase ca mustele de lucruri necurate , dar stiu foarte bine si ravna celor care vrem sa demascam actiunea unui mitropolit care nu mai are nimic sfant, dovada legatura de blestem pe care a pus-o la Frasinei.
      9. Monahii asculta de superiori , dar cand superiorii dau ordine de se cutremura cerul si pamantul au datoria de a semnala ratacirea acolo unde ea exista : s-a distrus drumul abia inaugurat , s-a prabusit pomul sfantului Calinic , Oltenia este zguduita de cutremure , astea sunt doar cateva semne care ne arata ca actiunea de distrugere a Frasineiului este sanctionata de Sus .
      Nadajduim ca prin post si rugaciune , cu ajutorul Maicii Domnului , ne vom intoarce intr-o zi la Frasinei si lucrurile vor intra in normal .

      Ștergere
    3. @ennya

      Ceea ce spui tu este varianta sectelor ezoterice de la partidul SOS care au provocat scandalurile acolo. Este o chestiune strict pe dinafara de realitate, in contradictie cu canoanele Bisericii Ortodoxe. Acest tip de manipulare care il faci este folosit si de ereticul Adrian Singurov, un fals preot care nu are nici o treaba cu ortodoxia.
      Vezi ce spune IPS Teodosie despre acest Singurov. Cauta pe Youtube sa te convingi.
      Detalii vezi pe contul de youtube "Eftimie Mitra". Pe acest cont, monahul Eftimie a adus lamuriri si a aratat cum misionarii New Age, Adrian Singurov si Diana Sosoaca au facut manipularile acolo folosind exact aceleasi argumente necanonice, lumesti si intortochiate pe care le aduci si tu aici.
      In concluzie, ori esti din gruparea ezoterica a SOS, ori esti spalat pe creieri de catre acestia.
      Din pacate pentru tine, lucrurile de la fata locului difera de ceea ce spui tu.

      Ștergere
    4. eu merg la Frasinei de ani de zile, acolo au mers si bunica si strabunica mea ... stiu lucrurile direct de la sursa ....eu nu am treaba nici cu Sosoaca, nici cu partidele sau cu alti preoti din alte culte ... e pacat de voi cei care nu calcati pragul manastirii, nu cunoasteti regulile si cred ca nici nu stiti sa va faceti cruce , dar va dati cu parerea ... nu arunci apa murdara din copaie si o data cu ea si copilul imbaiat , spune o vorba din popor ... daca s-au facut greseli , trebuiau corectate si indreptate , nu desfiintata manastirea si indepartati calugarii ...eu am fost despartita de indrumatorul meu spiritual de la Frasinei , peste noapte , de data asta mai marii bisericii au gresit si vor plati intr-o zi pentru asta ... au distrus Frasineiul , dar intr-o zi manastirea asta va renaste .... sa va vad atunci ce veti mai comenta ... prigoana asupra preotilor si biserilor a mai fost , dar va veni si ziua cand prigonitorii vor plati... Acum prigonitorii sunt la varful bisericii , unii se stiu , altii vor fi dati in vileag cat de curand ... Postul si rugaciunile noastre vor da roade intr-o zi , nu am nicio indoiala, credinta noastra e pusa la incercare , dar va veni si ziua cand prigoana se va opri... Doamne ajuta , poate mai prindeti si voi ziua aceea , lumea se cerne acum ... tineti minte : suntem multi cei care stim lucrurile direct de la sursa , nu ne poate influenta si manipula nimeni , credinta noastra nu vine de la un ierarh sau de la un preot , ne vine prin stramosi. am deprins-o din copilarie ... Dumnezeu are numarati pasii noastri catre aceasta manastire in cartea sa si noi stim faradelegile lui Irineu , Dumnezeu sa-l judece pentru distrugerea Frasineiului , iar patriarhul va da seama pentru distrugerea unei manastiri ctitorita si sfintita de unul din predecesorii lui .

      Ștergere
  16. Este trist că monahii din Frăsinei s-au compromis cu persoane de genul Șoșoacă, Singurov și alții ca ei...
    Din moment ce nu s-au dezis de acești ocultiști, se înțelege că au avut complicitate...
    Singuri și-au stricat reputația.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. monahii nu s-au compromis , oamenii sunt manipulati in modul cel mai ordinar cu putinta, incat pot crede orice , nici macar nu se mai documenteaza din surse alternative. Calugarii de la Frasinei au fost prezentati astfel pentru ca mai marii bisericii sa-si duca planurile de desfiintare a manastirii la bun sfarsit ; Frasinei este supusa unei prigoane nemeritate , se minte cu atata nerusinare si se deformeaza adevarul pentru ca ei au interesul sa distruga o manastire unde era o viata crestina diferita de ce vedem noi in biserici si manastiri aparute ca ciupercile dupa ploaie . Nu le mai e teama nici de Dumnezeu pe care il slujesc.

      Ștergere
    2. Pentru ennya
      Cred ca ai o obsesie pentru oerarhii BOR.
      Nu vezi ca bati campii?
      Ce vrei sa spui; ca ierarhii vor raul Bisericii?
      Ce idei sosociste poti sa ai !!!
      Hai fugi tare !!!

      Ștergere
    3. cel putin in cazul Frasineiul , mitropolitul Olteniei si patriarhul sunt vinovati, unul ca distrugator si blestemator , altul ca tainuitor , nu a luat atitudine , desi avea puterea sa indrepte lucrurile ... Un loc sfant ca Frasineiul nu merita aceasta prigoana ... Cei de la Varful bisericii nu au stiut , nu s-au priceput , nu au vrut ca sa indrepte lucrurile daca s-au facut greseli ... Dar ei au gresit cu asupra de masura ... mii de oameni au avut de suferit de pe urma deciziilor lor ... Frasineiul era mai mult decat o manastire , era un spital pentru sufletele suferinde , intristate si chiar fara rezolvare din lumea asta ... mergeai acolo si iti luai pilula de credinta si speranta pana la urmatoarea spovedanie si impartasanie . Avem nadejde ca postul si rugaciunea noastra vor da roade , altfel in zadar ar fi credinta noastra ... Dumnezeu se va milostivi de noi intr-o buna zi si toti cei vinovati in frunte cu patriarhul vor recunoaste ca au gresit ... Daca Antihristul ar veni pe pamant intr-o buna zi nu s-ar duce in carciumi, baruri, case de toleranta , acolo sunt adeptii lui , nici macar in biserici de cartier unde s-au mai pervertit lucrurile ...lupta cea mare ar duce-o cu cei care au luptat si s-au razboit cu el si legiunile lui : cu calugarii care s-au nevoit, au tinut posturi aspre , au facut exorcizari , au impiedicat oamenii sa se indeparteze de Dumnezeu ... Frasinei este sfant , unic si puternic , nu l-au distrus nici macar comunistii atei , l-au distrus cei de la varful bisericii , Irineu care a plecat de acolo si toti cei care l-au sustinut in faradelegea sa ... Irineu si Daniel se folosesc de sfantul Calinic sa inalte si sa zideasca ziduri , dar distrug suflete, cutremura constiinte , duc in deznadejde si disperare credinciosi care nu mai au cui cere sfaturi ... Atata lux si opulenta nu a mai existat in istoria bisericii , ei propavaduiesc o credinta lipsita de duhul smereniei ; m-am cutremurat cand am vazut pe portile si toate usile Frasineiului (inclusiv la dormitoare si bucatarie ) publicate anunturi cu conturile din banca ale manastirii ( deci au nevoie de banii oamenilor ) si pe de alta parte anunturi ca oamenii nu mai voie sa mearga acolo decat sa se inchine , sa lase eventual bani- daca nu-i depun in banca- si sa plece ... la asta se rezuma credinta lor !

      Ștergere
    4. nici nu stiu daca am semnat comentariul anterior , este al meu ...

      aduc o completare importanta : am invatat in scoala primara ca mai intai exista otet , mediul acid , si abia dupa aceea se creeaza mediul propice sa apara musculite si alte vietati specifice ... deci sa ne intelegem : intai au existat faradelegile mitropolitului Irineu , parafate si ingaduite de patriarhul Daniel si dupa aceea au inceput sa apara si sa roiasca in jurul Frasineiului Sosoaca , alti politruci si alti demagogi pe care adevaratii credinciosi , crescuti la scoala Frasineiului nu i-au luat in seama ... dar te faci frate si cu dracu ca sa treci puntea ... la un moment dat unii credinciosi le-au dat credit vazand ca intelectualii ortodocsi nu i-au atitudine cand un membru al academiei romane , profesor blesteama ca in evul mediu ; ideea asta cu Sosoaca si partidul ei este folosita sa manipuleze credinciosii slabi de ingeri si pe ateii care sar sa-i apere pe prigonitori ; Mai intai ierarhii bisericii au gresit grav si impardonabil , revoltator si strigator la cer , dupa care s-au gasit cei care amusina in astfel de locuri pentru propriile interese ...Eu stiu un lucru sigur, de la sursa : nicio secta, niciun partid sau alt individ nu a facut rau Frasineiului cum a facut mitropolitul Irineu cu acordul tacit al patriarhului. Nu ne vom opri , nu suntem prosti si lasi sa ne lasam manipulati , vom scrie adevarul pe internet pana cand tot mai multa lume va intelege ca in fruntea Olteniei este un mitropolit care cu acordul patriarhului a lovit in inima ortodoxiei asa cum am primit-o mostenire de la strabunii nostri .De data asta , ierarhii bisericii , de la varf, sunt impotriva romanilor credinciosi , au inchis biserica care ne era leac pentru suflet , ne-au despartit de parintii spirituali ce ne erau indrumatori spirituali ... Suferim pentru Frasinei si o rugam pe Maica Domnului sa ne astepte in pridvorul Manastirii ca vom reveni cat de curand .

      Ștergere
    5. https://fb.watch/jA9Vy7pSNo/

      Ștergere
  17. https://youtu.be/-f9JPkJ_mwU

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ai fi pus inregistrarea completa ai fi stiut si motivul pentru care a fost fortat sa respecte canoanele.

      Ștergere
    2. https://rumble.com/v25i1r9-iv-arpele-irineu-al-olteniei-i-prinii-de-la-frsinei.html

      Ștergere
  18. Ce de sosocisti pe aici. Comentează de zor.
    Nu doar la acest articol, ci pe toate rețelele de socializare.
    Sunt activi pe internet, dar în realitate puțini.

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.