marți, 30 martie 2021

ORADEA- Andrei Taichiș: Măsurile acestea sunt împotriva românilor, împotriva țării. Nu știu cum vom putea să reparăm situația.

 Noi proteste si la Oradea.

Aproximativ 2000 persoane au manifestat pe străzile orașului împotriva restricțiilor abuzive emise de guvern sub pretextul pandemiei Covid.

AUR a organizat proteste în mai multe localități din țară, împotriva restricțiilor abuzive impuse de guvern sub pretextul infectării cu virusul "la modă" Covid...

În Oradea, pe lângă grupurile de pe rețelele de socializare ale AUR Bihor, au fost și persoane individuale care au mediatizat evenimentul. Printre aceștia amintim pe Alexandru Lungu (luptător de arte marțiale), Horia Balint (regizor de operă), dar și alți intelectuali și tineri bihoreni care s-au implicat masiv în acest sens.

Conform ebihoreanul.ro, Alexandru Lungu (în foto), care a fost printre coordonatorii protestului de la Oradea, spunea că restricțiile sunt exagerate și au scopul de a îmbogății pe alții: "Dragi orădeni, dacă vreţi să trăiţi în libertate, nu permiteţi ceea ce se întâmplă, ieşiţi cu curaj în stradă pentru că vi se vor termina proviziile şi veţi cerşi de mâncare pe stradă, veţi munci pentru nişte oligarhi".

Despre efectele restricțiilor asupra economiei, luptătorul bihorean spunea: "Este foarte interesant că firmele româneşti au fost închise, dar cele străine funcţionează. (...) Dacă staţi în casă, o să vă pară rău peste un an. Este momentul să spunem ce avem de spus. Nu mai merge aşa! În curând vom ajunge să vorbim singuri pe stradă, dacă vom mai putea ieşi pe stradă...". 

AUR-iștii bihoreni prezenți la manifestație au pornit din fața prefecturii. Aceștia au adus steaguri tricolore din care au oferit și altor manifestanți, pe care i-au întâlnit în Piața Unirii. Liderul interimar AUR Bihor, Andrei Paul Taichiș (în foto), prezent la protest ne-a spus că măsurile impuse de guvern sunt exagerate contribuind în mod foarte păgubos la situația economică națională și în ce privește educația: "Ultimele măsuri sunt total aberante. Adică, închizi tu magazinul la ora 18, mă refer acolo unde este incidența mare de răspândire a virusului. Omul iese de la servici la ora 17 și într-o oră trebuie să-și facă cumpărăturile. Vă dați seama ce aglomerație e în acel magazin? Această măsură nu poate să fie spre diminuarea răspândirii virusului decât să o mărească. Plus de asta închiderea sălilor de sport. Cât de tâmpit tre să fi să închizi sala de sport unde omul face mișcare și astfel își întărește organismul. Imunitatea cea mai bună pe care ne-o putem creea e de la mâncare sănătoasă și de la mai multă mișcare. Ăștia blochează micul producător care și așa nu e susținut… Totul e împotriva normalului. Nici nu știu ce o să mai urmeze. Școala e așa cum e. Poți să zici că e închisă, chiar dacă ei inventează acum o "vacanță suplimentară". Copii se îndobitocesc efectiv. Eu am un băiat clasa a IX-a și nu a făcut defel școală, decât prin internet. Nu a făcut practic școală. Exact cum nu ar face școală. E foarte grav ce se întâmplă. E o situație care nu știu cum vom putea să o reparăm. Măsurile acestea sunt tot împotriva românilor, total. Împotriva țării efectiv. E jale."

Protestatarii au mers pe mai multe artere principale ale orașului, au scandat lozinci, au făcut zgomot cu diferite instrumente de suflat, unii care fiind încolonați cu mașinile au claxonat etc… La început au fost 500 persoane, iar spre sfârșit au fost aproximativ 2000 participanți.

Organizatorii au indemnat mereu la păstrarea normelor de bun simț. Manifestația a fost pașnică, nu s-au semnalat incidente, iar după ce s-a întunecat toți au plecat acasă.

 Liderul AUR Bihor a spus că va continua protestele si zilele următoare: "Îi așteptăm pe toți care doresc să își manifeste nemulțumirea față de aceste măsuri abuzive, să vină și zilele următoare, la fel ca azi, pașnic și în limitele bunului simț"

Prof. Cristian Marc

 


 


4 comentarii:

  1. Bravo AUR Bihor.
    Asa va vreau.
    Suntem cu voi.
    Tot inainte !

    RăspundețiȘtergere
  2. Taichis dragă, ţine-o tot așa.
    Așa te vreau.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bianca Galea (Nufărul)31 martie 2021 la 08:08

    Am fost si eu la proteste. O atmosfera impresionanta. Oameni civilizati care au dat dovada ca exista si educatie la români.
    Felicitări AUR. Sunteti minunaţi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Gheorghe Ardelean7 aprilie 2021 la 15:42

    AUR, trebuie sa luptati mai mult. Nu e suficient. Inca nu s-a obtinut mare lucru...

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.