sâmbătă, 27 iunie 2020

Dacismul secolului XXI si noile religii neopăgâne la pensiunile din Munții Orăștiei

Practici din religiile necreștine la sărbătorile ortodoxe
Afacerile cu "eliberare spirituală", "terapii complementare" și "locuri de găzduire" la pensiuni aduc beneficii în timp de criză atât liderilor sectelor respective cât și administratorilor de la pensiunile din zonă.

Curentele religioase neodaciste, inspirate din religiile asiatice (nicidecum din credința a adevăraților daci), s-au desfășurat din nou în zona munților Șureanu, mai exact în satele Costești și Grădiștea de Munte. Pensiunile s-au bucurat de clienți, iar sectele desprinse din MISA își desfășoară activitatea exploatând sentimentul naționalist al "vechilor strămoși" printre tinerii "patrioți" si căutători de extravaganță mistică.


În multe locuri s-au aprins "focuri sacre" asemănătoare cu cele din triburile șamane, s-au făcut ritualuri în jurul focului, la pensiuni s-au prin cetățile dacice care nu au intrat sub administrarea unei instituții a statului, iar pentru a ascunde caracterul religios neopăgân s-au făcut și unele asimilări cu sărbătorile creștine si patriotismul romanesc. Astfel evenimentele s-au petrecut tocmai când Biserica sărbătorea Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul. 
Detalii vedeti aici:
https://theodosie.ro/2020/06/23/yoghinii-racoleaza-adepti-prin-invierea-asa-zisului-paganism-dacic%e2%94%82video/

Liderii grupărilor respective ne spun că organizațiile lor nu au caracter religios, dar simultan își îndeamnă adepții spre ritualuri și practici religioase asiatice. Aceștia ascund caracterul religios spunând că yoga este doar o simplă "gimnastică", iar terapiile săvârșite de ei sunt de domeniul "științei", neavând implicații religioase. Biserica Ortodoxă s-a delimitat de aceste practici aduse în Europa (inclusiv România) din religiile orientale. 
Detalii vedeti aici: https://www.youtube.com/watch?v=-InUBqhlnSc

Patronii pensiunilor refuză să ofere informații despre aceste ritualuri pe motivul că își vor pierde clienții, iar jandarmeria a supravegheat aceste ritualuri deoarece participanții au tendința să ciobească din pietrele vechi ale cetăților (pentru a le duce acasă), uneori focul răspândindu-se provocând pagube prin cetăți și pădurile din împrejurimi. Ca urmare a ritualurilor săvârșite în interiorul cetăților lipsite de responsabilitatea unui administrator, până în prezent s-au înregistrat mai multe distrugeri ale vestigiilor istorice din perioada dacilor.

Datporită prezenței jandarmeriei, ritualurile s-au făcut mai mult în curțile pensiunilor. Un sătean din localitatea Ludeștii de Jos ne-a oferit câteva imagini de la o pensiune din marginea satului. Tineri si tinere îmbrăcați în cămăși albe săvârșeau ritualuri "dacice" inventate de liderii grupărilor din care fac parte. Nu este singurul caz. Profitând de lipsa informațiilor istorice, liderii unor astfel de grupări se folosesc de spiritul creativ și compun anumite ritualuri pe care le prezintă adepților ca si cum ar fi de pe vremea dacilor dar datorită comuniștilor sau a unor interese anti românești acestea nu au fost cunoscute de nimeni, ci doar de ei. 
Despre profanarile monumentelor istorice, vedeti aici:
http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2013/09/cetatile-dacice-sarmizegetusa-regia-si.html

Despre focurile grupărilor ezoterice la cetățile dacice ASTRADROM a mai prezentat cazul unei secte înregistrate sub forma unui ONG cu numele "Arsenie Boca", fără acordul Bisericii sau a urmașilor părintelui de la Prislop. Această sectă este condusă de către un fost absolvent a Facultății de Teologie Ortodoxă de la Arad, dar care are restricții canonice de a fi hirotonit. Numele acestuia este Constantin Biriș jr, hunedorean din zona Bradului.
Despre secta lui Constantin Biris, vedeti detalii aici:
http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2015/10/ezoteristul-constantin-biris-jr-din.html#more

Nu doar patronii de la pensiuni au de câștigat de pe urma practicilor acestor secte, ci și liderii care reușesc să trăiască bine de pe urma cursurilor de inițiere a adepților racolați. Detalii vedeți aici:
http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2013/10/sarmizegetusa-regia-locul-unde-sectele.html

Multe dintre aceste grupări ezoterice promovează sexul ca un lucru necesar, chiar dacă este practicat cu altcineva decât soțul sau soția. După părerea acestora creștinismul este absurd deoarece sexul face parte din descărcarea unor energii negative ale organismului. Ei consideră că yoga oferă o alternativă la creștinism deoarece este mai deschisă spre sex, iar lumea evoluând nu se poate limita la principiile creștine despre familie. În contextul concepțiilor despre familie menționăm că unul dintre liderii ezoterismului din România, Ovidiu Dragoș Argeșanu, a menționat public că și cei cu înclinații homosexuale trebuiesc înțeleși.

Prof. Cristian Marc


3 comentarii:

  1. Păi, dacă Biserica, ,,patronată” de Daniel, nu condamnă ereziile, conform Sfintelor Canoane, ,,normal” că ezoteriștii își fac de cap. Trezirea, Daniele!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu blasfemiatori ai Bisericii, cum esti tu, nu va fi bine in viitor. Ce satisfactie ai tu cand blasfemiezi clerul Bisericii. Ce scopuri ai?

      Ștergere
    2. Da, care-i Biserica în opinia ta? Sper că n-o să-mi spui că e Clerul?

      Ștergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.