marți, 4 februarie 2020

Lucian Boia si iredentismul maghiar


Un istoric roman in slujba intereselor antiromanesti

Dupa 1990, au aparut figuri de romani care vor sa ne explice ca trebuie sa revolutionam totul. Nu oricum, ci astfel incat sa ne conformam directivelor din afara. Acestia vor sa ne invete ca ceea ce ne-au lasat stramosii nostri nu e bun, indemnandu-ne sa ne revizuim istoria, cultura, educatia, si de ce nu…, chiar religia.

Unul dintre acestia este si fostul colaborator al securitatii comuniste, istoricul Lucian Boia. Spalarea pe creieri pe care domnul Boia incearca sa o faca in randul tinerei generatii este evidenta.

Cateva detalii legate de acest aspect le prezentam (pe scurt) in cele ce urmeaza:


Lucian Boia este unul dintre cei care propane sa se stearga, treptat, urme care atesta radacinile neamului nostru. De exemplu, acesta cere ca numele de Napoca, care a ramas din perioada dacilor, sa fie scos dint denumirea orasului Cluj-Napoca. Detalii vezi aici:

     Acelesi, Lucian Boia, a sustinut mereu interesele maghiarilor in Ardeal, in timp ce se declara a fi un istoric roman. Mereu cauta scuze atrocitacilor savarsite de maghiari in Ardeal, si mereu incearca sa inculpe romanii pentru nemultumirile ungurilor. Detalii vedeti aici:

     In opinia sa, relatiile intre romani si maghiari trebuie sa fie o buna relatie de prietenie. El considera ca prietenia romana-maghiara consta in renuntarea romanilor la unele adevaruri istorice din Ardeal, dar si in lipsa de reactie a romanilor fata de insistentele minoritatii maghiare de a dobandi drepturi pe care nu le au in alte tari vecine.
     Nu intamplator a fost decorat de presedintele Ungariei, pentru «merite deosebite in ce priveste imbunatatirea relatiilor romane-maghiare». Detalii aici:

     Lucian Boia a contribuit la demitizarea istoriei Romaniei, fiind premiat de nemti:

     Lucian Boia recunoaste ca a fost collaborator al securitatii in perioada comunista. Detalii Vedeti aici:

Asemenea lui Boia, intalnim asociatii romanesti finantate de maghiari care militeaza in acelasi scopuri ca Lucian Boia. Aici intre si asociatia Corbii Albi, cateva organe de presa in limba romana si altele…

Nu in ultimul rand, amintim ca televiziunea DIGI24 din Romania, se numara printre organele de presa romanesti care sustin interesele maghiare in Ardeal. Poate ca nu intamplator, patronul RDS-RCS este un etcic maghiar din Bihor.

prof. Cristian Marc

4 comentarii:

  1. Cam mulți maghiari (măgari) în Țara asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se pare ca tu esti extrema opusa lui Boia.

      Ștergere
  2. Cine vorbeste,marele român,nu confunda extremiștii cu oamenii de bun simt,indiferent de naționalitate.

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.