joi, 25 aprilie 2019

Justiția din Ucraina oprește procesul de redenumire involuntară a BOdU


IPS Onufrie Berezovski - Ucraina


Tribunalul administrativ din Kiev a oprit procesul de redenumire forțată a Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

Potrivit judecătorilor, operarea de schimbări în numele BOU în prezent (înainte de decizia Curții în acest caz) poate conduce la o intervenție nejustificată a statului în afacerile unei organizații religioase. Serviciul de presă al curții a anunțat aceasta într-o declarație, raportează agenția „Ukrainian News”.

Acesta sună așa:
„Tribunalul Administrativ districtual din Kiev a luat o această decizie bazată pe un recurs pe care l-a înregistrat Biserica Ortodoxă Ucraineană împotriva deciziei Ministerului Culturii care cerea ca Mitropolia din Kiev a Bisericii Ortodoxe Ucrainene și un număr de organizații religioase să-și schimbe numele lor oficial și să se treacă amendamentele relevante în statutul lor pentru a fi înregistrate până pe 26 aprilie 2019”.

Curtea a dat satisfacție cererii BOU, dat fiind că redenumirea ar complica semnificativ sau ar face imposibilă restabilirea drepturilor încălcate ale BOU.

În plus, în opinia Curții, implementarea actului revendicat în prezent (până să fie rezolvat cazul) ar putea conduce la o intervenție nejustificată a statului în activitatea unei organizații religioase ca entitate legală.

În același timp, Curtea remarcă faptul că adoptarea unor măsuri pentru da asigurări cu privire la o reclamație nu cauzează o rezoluție efectivă a disputei, de vreme ce țintește la păstrarea situației existente până când etapa de fond a procesului este terminată.

Ar trebui remarcat că procesul implica 265 de organizații religioase ca terțe parte.

Traducere de ieromonah Lavrentie Carp


Nota redactiei:
Menționăm că noul președinte ales de ucraineni la scrutinul de saptamana trecuta este Volodimir Zelenski, in varsta de 41 ani, care a anuntat bca va avea orientare pro-rusa, si nu doreste integrarea Ucrainei in Uniunea Europeana. A obtinut 73% din voturile exprimate de ucraineni.

Un comentariu:

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.