luni, 9 ianuarie 2017

Preotul mărturisitor Ciprian Ioan Staicu este hotărât să meargă la jertfa pentru dreapta credinţă şi fără martor, doar cu Hristos înainte.

  Preotul Ciprian Ioan Staicu a anunţat pe blogul asociaţiei "Prietenii Sfântului Efrem" că, conform procedurilor regulamentare ale BOR, a chemat în apărarea sa pe părintele Sava Lavriotul din Sfântul Munte Athos. Uimitoare a fost reacţia conducerii Episcopiei Harghitei si Covasnei care, a intrat în panică refuzând să accepte martorul menţionat de părintele Ciprian, invocând motive mai mult decât absurde. 

Judecata are loc mâine 10 martie 2017, la sediul episcopiei. 

Menţionăm că părintele Ciprian a fost chemat în faţa consistoriului fiindcă a oprit pomenirea ierarhului Andrei Moldovan, pentru că acesta a susţinut şi propovăduit public erezia ecumenistă decretată oficial prin "Sinodul" din Creta. În această situaţie, preotul mărturisitor a aplicat canonul 15 de la Sinodul I-II din Constantinopol (anul 861).

Detalii despre acest subiect, vedeţi aici:
http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2017/01/07/judecata-sau-nu-to-be-or-not-to-be/

2 comentarii:

 1. "Preacuvioase Părinte Stareţ,
  Subsemnatul, ieromonah Tihon Bivoleanu, respectuos vă aduc la cunoştinţă că am întrerupt pomenirea Mitropolitului Teofan la sfintele slujbe, ca urmare a participării Înaltpreasfinţiei sale la sinodul din Creta şi a aprobării documentelor cu caracter eretic adoptate acolo."
  [...]

  "Întreaga Sfântă Tradiţie ne vorbeşte despre importanţa pe care o are episcopul în viaţa Bisericii. Acest statut central al episcopului presupune însă o condiţie sine qua non: episcopul trebuie să înveţe ortodox. Cât timp propovăduieşte ortodox, orice separare de el prin nepomenire este schismă. În momentul în care însă el devine părtaş la erezie, separarea de el nu este schismă, ci apărare a Bisericii de schismă.

  Despre necesitatea separării prin nepomenire de episcopul părtaş la erezie ne vorbesc Sfinţii Părinţi:
  Sfântul Ioan Gură de Aur spune: „Dacă episcopul tău este eretic, fugi, fugi, fugi ca de la foc şi ca de la un şarpe”.
  Sfântul Ignatie Teoforul: „Dacă episcopul tău ar învăţa orice în afara orânduielii date, chiar de trăieşte în curăţie, sau de săvârşeşte semne, sau de prooroceşte, să îţi fie ţie ca un lup în blană de oaie, căci lucrează nimicirea sufletelor.
  Sfântul Marcu al Efesului: „Toţi Dascălii Bisericii, toate Soboarele şi toate Dumnezeieştile Scripturi ne îndeamnă să fugim de cei ce cugetă diferit şi să oprim comuniunea cu aceştia”.
  Sfântul Nicodim Aghioritul: ”Se cuvine să ne îngrădim pe noi înșine și să ne separăm de episcopii care în chip vădit, stăruie în greșeală, privitor la cele ce țin de Credință și de Adevăr, așadar se vădesc a fi eretici sau nedrepți”.
  Sfântul Maxim Mărturisitorul: “Chiar dacă tot Universul va fi în comuniune cu Patriarhul, eu nu voi fi în comuniune cu el. Precum ştiu că Sfântul Duh prin Apostolul Pavel spune că îngerii înşişi vor fi anatema dacă ar propovădui într-alt chip, aducând ceva nou în credinţă (Galateni 1,8)”12.

  Istoria Bisericii consemnează situaţii de sfinţi care s-au despărţit de episcopii lor: Sfântul Ioan Damaschin, Sfântul Teodor Studitul, părinţii din Sfântul Munte din vremea patriarhului Ioan Veccos, sfântul Marcu Eugenicul, sfântul Paisie Aghioritul şi alţii.

  Despărţirea de episcopul eretic nu face ca liturghia să nu mai fie validă, cum afirmă unii, deoarece, dacă ar fi astfel, atunci Sfinţii Părinţi nu ar mai fi statornicit canoanele 31 apostolic şi 15 I-II. Episcopul este cel prin care se transmite harul Duhului Sfânt, însă nu este el sursa acestui har, ci Hristos.

  Pentru toate aceste considerente, vă rog să binevoiţi a-mi accepta poziţia faţă de sinodul din Creta, admiţând că întreruperea pomeniri ierarhului nu este o revoltă contra Înaltpreasfinţitului nostru Mitropolit Teofan, ci o măsură de apărare contra ereziei din Creta, că prin această măsură atrag atenţia asupra infestării cu erezia ecumenistă şi îi ofer Înaltpreasfinţiei Sale timpul de care are nevoie pentru a lua măsurile ce se impun, în vedere eliminării consecinţelor adoptării documentelor eretice ale sinodului.
  Pentru această poziţie nu trebuie să fiu persecutat în niciun fel, ci trebuie să mi se ofere posibilitatea de a-mi săvârşi misiunea de ieromonah fără nicio constrângere administrativă sau de altă natură.

  Vă solicit să onoraţi amintirea şi moştenirea iubitului nostru Părinte Iustin şi să participaţi activ la lupta împotriva ecumenismului şi a sinodului eretic din Creta, întrerupând pomenirea ierarhului în întreaga mănăstire Petru Vodă şi sprijinind Schitul “Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Rădeni, care a fost clădit tot cu binecuvântarea Părintelui, în acest moment, lupta cea bună pentru apărarea credinţei ortodoxe.

  09.01.2017 Cu respect,
  Ieromonah Tihon Bivoleanu,
  monah Averchie Capră,
  monah Pamfil Bonaci"

  Scrisoare integrala la sursa: http://sinodultalharesc.tk/ierom-tihon-il-roaga-pe-staretul-manastirii-petru-voda-sa-onoreze-amintirea-parintelui-justin-parvu-intrerupand-pomenirea-mitr-teofan-si-sprijinind-schitul-radeni/

  RăspundețiȘtergere
 2. Parintele Ciprian il vad un om echilibrat. Dintre pomenitori il vad foarte cumpatat. La fel si pe pr Claudiu Buza de la Slobozia, Grigorie Sanda de la Valcea si inca cativa dintre cei care au recurs la nepomenire. Acestia sunt emblematici miscarii de rezistenta anti ecumenista si anti Creta.
  Ne bucuram de existenta lor.

  RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.