joi, 27 octombrie 2016

Un discurs emblematic pentru susţinerea sinodului din Creta.



Crâmpeie din viaţa bisericească contemporană.

     Discurs denigrant din faţa Sfântului Altar condimentat cu sofisme mincinoase lipsite până si de efortul minim de a articula logic un mesaj, fie el chiar rău intenţionat. Monahii athoniţi prin mărturisirea din cadrul conferinţelor, pe de o parte tulbură liniştea creştinismului european, chiar mondial, adică pacea ecumenismului sincretist antiortodox, iar pe de altă parte „sapă la rădăcina Bisericii străbune, mama poporului român”, după cum susţin unii oficiali ai BOR. Pentru a convinge auditoriul, cu viclenie, renunţă chiar la corectitudinea limbajului politic, el însuşi distanţându-se de atitudinea oficială cu privire la emigranţi. Acum a primit ordin ca aşa-zişii „duşmani ai Bisericii şi ai Neamului”, monahii athoniţi, să fie spulberaţi. Îl ajutăm ca mărturisirea dânsului să fie publică, aşa cum îşi doreşte. Acestea sunt argumentele potrivnice dezbaterilor din conferinţele părinţilor athoniţi. Să le ascultăm, să le analizăm cu luare aminte şi cu frică.

Protopopul Dorel Octavian Rusu de la Oradea, făcând ascultare de episcopul său, spunea:


Secretarul protopiatului de la Beius, pr. Florin Ovidiu Stan (parohia Hinchiriş), făcând ascultare de protopopul Marian Popa, a dat citire unui comunicat diversionist emis tocmai de către semnatarii documentelor eretice din Creta:


     În cele de mai sus am prezentat înregistrari făcute în două oraşe din Bihor, dar care nu sunt singulare. Important nu e făptasul, ci fenomenul in sine. Ambii protopopi susţin ca au recurs la aceste cuvântări la îndemnul ierarhului lor Sofronie Drincec – situaţie întâlnită şi în alte eparhii. Patriarhia Română a dat un comunicat calomnios prin care nu răspunde subiectului tratat (documentele semnate în Creta), ci încearcă manipularea credincioşilor prin defăimarea celor care, în acest caz, au alte opinii decât cele oficiale ale ierarhiei BOR. În cuvântările de mai sus se observă limbajul duplicitar şi contradictoriu, în acelaşi timp. E o contradicţie să spui că susţii ecumenismul (globalismul în plan religios), iar în acelaşi timp să afirmi că aperi Biserica străbună. Se vede a fi mai degrabă un mesaj transmis la comandă pentru a duce în eroare opinia publică, în mod special pe cei mai puţini cunoscători ai subiectului tratat.

    Prin asocierea cu ereticii şi cei pe care Sfinţii Părinţi i-au condamnat în toate sinoadele Bisericii Ortodoxe, se propovădieşte în mod ascuns apocatastaza. Aceasta este o erezie prin care se susţine că toţi se mântuiesc. Aceasta teorie a fost susţinută de ereticul Origen şi condamnată de toate sinoadele Bisericii Ortodoxe (cu excepţia celui din Creta). Ecumenismul, în mod vădit propovăduieşte apocatastaza.

    Cea mai înaltă formă a decăderii este să susţii învăţături de credinţă condamnate de Biserica Ortodoxă, iar în discursul public să dai impresia că aperi Biserica străbună pe care o vinzi şi te faci că o aperi prin slogane. 

    E bine de ştiut că organizatorii conferinţelor, cât şi  părinţii athoniţi au făcut invitaţii susţinătorilor ecumenismului să discute public faţă către faţă cu monhii, dar susţinătorii sinodului din Creta au refuzat, preferând să vină cu atacuri la persoană, după plecarea lor din România (aceştia s-au întors la mănăstirile din Muntele Athos de care aparţin).

     Artileria ecumeniştilor din România nu este îndreptată doar asupra monahilor athoniţi care au rupt tăcerea despre sinodul din Creta, ci şi asupra Episcopului Longhin Jar de Bănceni (Ucraina) care a demascat minciuna ascunsă de către ierarhia BOR referitor la sinodul din Creta.

Despre venirea în România a monahilor athoniţi vedeţi şi:



Cum au fost prigoniţi:

Pentru cei care vor să asculte ce au spus în realitate monahii athoniţi, vom prezenta şi conferinţele acestora (integral):






Nota redacţiei:
     Datorită unor chestiuni tehnice, înregistrările de la Piatra Neamţ şi Iasi încă nu ne-au parvenit. Le vom face publice indată ce vom intra în posesia lor.
     Menţionăm că pe adresa de email a redacţiei am primit mai multe sesizări legate de unele predici din ţară care au avut acelaşi conţinut. Unii preoti au citit fiind constransi de mai marii lor, altii din devotament, iar cei mai multi au refuzat sa citeasca. Cele mai agresive cuvântări au fost ale unor protopopi care susţin vehement ecumenismul, precum cea prezentată în înregistrarea de mai sus. Se observă că toate predicile au ceva în comun şi anume:
     - Se evită discuţia despre subiectele tratate în conferinţele monahilor athoniţi.
    - Se încearcă schimbarea discuţiilor spre subiecte sensibile, cum ar fi “familia crestina” pentru a se distrage atenţia de la documentele semnate la “sinodul din Creta”.
     - Se caută discreditarea acestor monahi, în faţa enoriaşilor, folosindu-se de minciuni şi diversiuni.
     - Se pregăteşte psihologic opinia publică (tocmai de către mai marii BOR) pentru a accepta erezia ecumenistă şi a susţine prigoana împotriva celor care se vor opune globalismului în plan religios.
     - Ierarhii nu arată public că această acţiune le aparţine, împingându-i la înaintare pe protopopi şi preoţii care le slujesc interesele.
     - Dau aparenţa că apără unitatea Bisericii Ortodoxe, deşi tocmai semnarea unor documente eretice este un gest de trădare a învăţăturii Bisericii care poate produce tulburări. 
Mulţumim pe această cale celor care ne-au trimis înregistrările.

Marius Pop
Loredana Vancu

22 de comentarii:

  1. L.I.
    Nici preotul Ciprian Hoza Pastor de la biserica din spitalul nou nu s-a lăsat mai prejos. A citit comunicatul, la fel ca preotul din Hinchiris, dar a mai adus comentarii, de la el citire. Spune numai lucruri rele despre acesti monahi, iar pe cei de la Izbuc ii lauda ca pe niste sfinti. Ha, ha, ha... parca nu am sti noi cine sunt monahii de la Izbuc.
    Monahii care au venit la conferinte dorm pe rogojina si mananca simplu, in timp ce monahii de la Izbuc au masini de lux, dorm in paturi elegante, mananca doar bunataturi, se imbata ca la bufet etc., la fel ca mentorul lor de la Oradea, Episcopul Sofronie, cercetat de DNA si cu o viata care nu are nimic in comun cu trairea monahala. Sa ne uitam la ce fac ei, la modul lor de viata si apoi sa vedem daca ii credem sau nu. Cu atat mai mult ca au fost dati in vileag de mai multe ori. Stiti voi cati bani a facut staretul Mihail de la Izbuc umbland la biserica de la spitalul nou cu racla de moaste? Afaceri sofronesti din care ii pica si preotului Ciprian Hoza cate ceva – o mana spala pe alta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Viorel C.
      si popa din Delani a lasat garda jos. In vremuri de pace a aparat ortodoxia, iar acum ca inceput razboiul sta cuminte si "ascultator" de sefii lui.

      Ștergere
    2. Preotul din Delani este inselat de Arsenie Boca. Am vazut in biserica icoana Sf Ioan Botezatorul pictata de Arsenie Boca. Si pomeneste si pe SOfronie la liturghie

      Ștergere
    3. Ceva detalii ? Susține sinodul tâlhăresc ?

      Ștergere
    4. Anastasia Popovici28 octombrie 2016 la 17:41

      Pentru Anonimul de mai sus din 28 oct, la ora 09.16.
      Nu neaparat sa sustina acest sinod talharesc, e suficient sa taca si sa impiedice lucrarea celor care sunt impotriva sinodului. Surprinderea e ca in momentul in care a fost pus in fata dusmanilor Bisericii (care o mananca din interior) a renuntat la lupta.
      Nu vrea sa isi strice relatiile cu sefii pentru a marturisi pe Hristos si dreapta credinta.

      Ștergere
  2. Dumnezeu să vă răsplătească şi să vă întărească în mărturisirea dumneavoastră! Doamne, ajută!
    utzu

    RăspundețiȘtergere
  3. Vor fi lucruri si mai rele decat minciunile si manipularile clericilor cazuti in erezie. Acestea sunt doar metodele folosite la inceputul prigoanei.
    Sa ne rugam Domnului sa nu fie acesta inceputul ultimei prigoane, caci daca este ultima, va fi atat de rau cum nu a fost niciodata de la facerea lumii si pana in prezent.
    Multi dintre noi vom cadea din cauza slabei credinte.

    Fericiti cei ce vor marturisi pana la sfarsit si pentru rugaciunile lor sa ne miluiasca si sa ne intareasca Dumnezeu si pe noi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu rugaciunile Maicii DOMNULUI SI A TUTUROR SFANTILOR SPERAM CA VOM FII CAT MAI MULTI CARE VOR MARTURISI IMPOTRIVA ECUMENISMULUI!

      Ștergere
  4. voi ierarhii cu protopopii si cu preotii care va sustin in tradarea voastra , voi sinteti pe calea anticristului si-i faceti drepte cararile TRADATORILOR , VOR RAMANE BISERICILE GOALE , VOM MERGE MAI BINE IN GROTE SI PRIN MUNTI SA PARTICIPAM LA SFINTE SLUJBE

    RăspundețiȘtergere
  5. DISCURSUL LUPILOR IN BLANA DE OAIE !!! ASCULTATI SI VA CUTREMURATI !!
    ACESTIA CARE VORBESC, SUNT TRADATORII SI INAINTEMERGATORII ANTIHRISTULUI !!!------> DRACI IMBRACATI IN HAINE DE POPA !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Anonim 19.24
    Sunt preoți, părinți ai noștri, care s-au depărtat de la dreapta credință, dar care tot ai noștri sunt. Să nu ne avântăm mai mult de atât! Trebuie să dăm dovadă de dragoste, să ne rugăm pentru noi și pentru ei cu frică și cu milă. Din vorbă, nu par a fi oameni răi, lupi ș.a. Sunt părinții noștri, întunecați de eres. Să nu cumva să aibă mai multă dragoste față de episcopul lor decât suntem noi în stare să înțelegem! Să stăm cu încredere în credință! Iertați-mă! Doamne, ajută!
    utzu

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu avem credință nici cât un grăunte de muștar, dar știm să comentăm și să judecăm! Măi oameni buni puneți mâna și citiți, informați-vă de unde trebuie înainte să judecați și nu plecați capul la toate minciunile. Biserica este Hristos, ori noi asta am uitat cu toții. Nu mergem la Biserică, dar judecăm sau găsim scuze care să ne acopere patimile. (ex: Nu mă duc că popa ăla e nu șțiu cum. O fii nu zic, dar roagă-te lui Dumnezeu pentru el și să găsească Dumnezeu altul la care să poți merge. Nici doctori nu sunt toți specialiști! Caută și vei găsi, dar cu rugăciune. ... Oricum la noi nu merge pentru că rugăciunea nu ne place, la Biserică dacă îți spune preotul că nu-i bine ceea ce faci, că trebuie să lupți cu patima, noi spunem du-te și vezi de treabă, cred că tu ai probleme părinte). Aveți grijă fraților la înșelare și la cei prin care vine înșelarea! Înțelege-ți că dezbinarea în Biserică nu ne este de folos, unitatea Bisericii noastre este singura care ne mai ține ca neam! Nu mai judecați, treceți la rugăciune! Am ajuns vremurile despre care vorbește Sf. Ap. Pavel în 2 Timotei 3, 13 (căutați și vedeți ce scrie). Se aruncă în Biserică degeaba, Biserica nu este clădirea sau popa, Biserica este Hristos. Destul că-l mânjim cu păcatele noastre, L-am răstignit odată, iar acum o facem zilnic. Ciudat cum am ajuns să spunem că ierarhii și preoții noștri sunt brusc toți eretici, răi, mai știu eu cum. De ce vorbim așa? Haideți să fim noi model dacă ei nu ne mai sunt, dar eu cred că mai sunt preoți care-L iubesc pe Hristos și nu propovăduiesc altceva decât învățătura Lui (sunt destui). Repet sunt destui, dar nu-i găsim în fața TV sau pe știu eu ce site-uri. Grijă mare la judecată că pe noi ne judecăm!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu judecăm păcatele personale ale niciunui preot sau episcop. Facem ascultare, dar până la erezie. Când aceștia susțin erezia, suntem datori să luăm poziție. O spun clar Sfinții Părinți. Tocmai că suntem foarte bine informați, am fost și la conferința monahilor athoniți, am văzut duhul în care s-a petrecut conferința, apoi am auzit calomnii și dezinformări venite de pe canalele oficiale ale bisericii. Nici un reprezentant al Epsicopiei n-a venit să discute cu argumente despre sinodul tâlhăresc, doar au propovăduit mizeria de comunicat de pe bășilica.ro. Grav este că unii preoți, pe lângă faptul că au citit comunicatul, au adăugat comentarii personale otrăvite, fără măcar să fi fost prezenți la conferințe. Așa că, dragă anonimule, stai liniștit că nu vrem schismă, nu-i judecăm pe preoți pentru păcatele personale, pe care și noi le avem, ne referim doar la așa-zisul sinod din Creta, unde au fost trădate canoanele Ortodoxiei. Puneți mâna și citiți înainte de a judeca pe semenii Dvs. care au curajul mărturisirii !!!

      Ștergere
    2. Aninimului din 27 oct, ora 22.37
      De ce nu te prezinti? Cine esti?
      Nu a judecat nimeni pacatele personale ale preotilor care ne manipuleaza. Nu a pomenit nimeni de masinile lor de lux si nici de faptul ca sefii bihoreni din Biserica au probleme grave de morala sau cu justitia. Aici se vorbeste doar de minciuna pe care au oferit-o gratuit pentru a ascunde un adevar care afecteaya credinta noastra. Fatarnicia lor e mai rau decat nesimtirea cu care ne mint in fata ca pe prosti. Asta este respectul pe care ni-l ofera cand ne mint cu nerusinare. Predicile lor pompoase sunt goale in traire si au un limbaj de lemn specific superiorului lor Sofronie Drincec, cel cercetat de DNA pentru ca a hirotonit pe bani. Vezi de ce avem astfel de preoti mincinosi? Pentru ca si ei au primit preotia tot prin minciuna, prin ban, adica prin ochiul dracului. Asa se explica cum au ei tupeul sa ne minta in fata cu nesimtire. Au calomniat pe cei care ne-au spus adevarul incercand sa ascunda mincina in care traiesc cu satisfactie demonica.
      Apropoo... Adevaratii preoti sunt prigoniti de catre cei pe care ii aperi. Nu stiu cine esti, dar prin faptul ca ii aperi se vede ce duh ai. In ce priveste dezbinarea iti recomand sa citesti ce spune Sf Ap Pavel in 1 Cor. 11:18-19, cand vorbeste despre atitudinea pe care trebuie sa o avem fata de ereticii din Biserica.

      Ștergere
    3. Nu apăr nicio persoana! Îmi iubesc neamul așa cum este el și îmi pare rău să văd că datorită unor oameni care strecoară informații eronate suntem pe punctul de a produce dezbinare în Biserică. Problemele de dogmă nu sunt pe înțelesul tuturor. A fost suficient să se trezească unul care să spună "sinod tâlhăresc, erezie" și gata! Pentru documentul semnat în Creta puneți niște teologi, niște oameni pregătiți să vă spună ce cuprinde. Nu interpretați după ureche că iese prost. Dar pentru asta trebuie să avem dispoziția să ascultăm. "Nu judecați ca să nu fiți judecați!"

      Ștergere
  8. Părinții din Grecia sunt ortodocși adevărați apărători ai dreptei credințe. Nu aveți dreptate.Nu vindeți ortodoxia.De ce va ți făcut prigonitori ortodoxiei???.Dacă mărturisesc adevărul trebuie binecuvântare ?Patriarhia română e ecumenistă și vrea sa astupe adevărul mărturisit de monahii atoniți

    RăspundețiȘtergere
  9. @ anonim de la 22:37
    Te rugam sa ne spui ce sa citim. De unde sti ca nu ne rugam? In Creta cine L-a rastignit pe Hristos, credinciosii? Oare chiar si plansul si durerea simplilor credinciosi trebuie interzis? "Mujicii" sa taca pentru ca decid "cititii"! Hristos ne spune ca "avem dreptul" sa deosebim glasul pastorului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag vă spun că pentru a înțelege noțiunile de dogmă trebuie să aprofundați cele 3 volume de Teologie Dogmatică Ortodoxă ale Pr. Dumitru Stăniloae. Spor la treabă! Nu am vrut să vă lezez, dar ar fi bine ca cei care vorbesc să o facă în cunoștința de cauză!

      Ștergere
    2. "Vino... vino Doamne sa vorbim...", haide anonimule, fratele meu, sa vorbim. La care punct crezi ca s-ar potrivi (hot. Creta) o dezbatere din perspectiva par. Staniloae? Semnatarii sustin ca nu au avut "discutii dogmatice". Eu cred la fel. Dar tu care esti citit... stiu si eu, poate ai observat pe undeva lucrarea Sfantului Duh si vrei sa ne descopri vreo taina.

      Ștergere
    3. Au fost postate pe internet mai multe articole despre punctele dogmatice care s-au discutat in Creta. La conferintele părintilor athoniti tocmai despre asta s-a vorbit. Va recomand sa ascultati inregistrarile.
      In ce priveste punctele dogmatice va propun o simpla cautare pe google si veti gasi marturii ale unor clerici si teologi care au aratat care sunt aceste puncte eretice. Pentru cine vrea sa le vada, bineinteles. Nu?

      Ștergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.