miercuri, 24 august 2016

Noul stareţ al schitului Lacul Frumos, Protosinghelul Efrem Gavrilă ne linişteşte spunându-ne că totul e sub control... aşa să fie oare?

Ce a urmat? Toată lumea ştie, ieromonahul Grigorie a fost depus din stăreţie, (ne-canonic) in locul sfinţiei sale fiind adus protosinghelul Efrem Gavrilă, un apropiat al PS Emilian Lovişteanu (mâna dreaptă a IPS Varsanufie).
Printre activitaţile noului stareţ, care vine dimineaţa în mănăstire şi pleacă seara, ca la fabrică am putea spune, menţionăm şi faptul că păzeşte mănăstirea. Cum o păzeşte? Pai e foarte atent la toţi cei ce intră, nu cumva să fie vreun "extremist", "schismatic" ce vrea sa distrugă liniştea schitului, sau care doreşte să vorbească cu părintele Grigorie.
Ieromonahul Grigorie împreună cu cei 3 fraţi, nu sunt in comuniune cu noul stareţ, nu se roagă împreuna, nu participă la slujbele lui.
Aceste lucruri fiind cunoscute, să vedem ce spune noul stareţ pe facebook! într-un comentariu la postarea aceasta:

Protosinghel Efrem Gavrila: "Parintii de la Manastirea Lacul Frumos sunt in manastire, nu au plecat nicaieri, nu i-a alungat nimeni si impreuna ne rugam Domnului pt limpezirea situatiei duhovnicesti ce o avem, ca de fapt este o neputiinta duhovniceasca si prin rugaciune si studiul documentelor oficiale am nadejdea ca vom depasi incercarea aceasta."
Stim şi noi ca n-au fost alungaţi (înca) însa aşa cum spuneam mai sus obştea mănăstirii Lacul Frumos nu se află in comuniune cu noul stareţ. "Neputinţă duhovnicească" din partea cui? Ieromonahul Grigorie şi-a argumentat decizia de întrerupere a pomenirii chiriarhului locului din scrierile Sfinţilor Părinţi, şi nu numai Ierom. Grigorie cu obştea Mănăstirii Lacul Frumos: De ce am întrerupt pomenirea chiriarhului? Cât despre documentele oficiale... este evident că în Creta a avut loc UN SINOD TÂLHĂRESC.
La un alt comentariu, de la aceeasi postare gasim: "[...]Sa nu ne lasam fratilor prada diversiunilor straine de neamul nostru, chiar daca vin de la ierarhi ortodocsi din frumoasa noastra ortodoxie![...]
Aşadar, aceeaşi poezie am auzit-o şi la Mitropolitul Teofan şi la stareţul Hariton de la Petru Vodă, împreună cu monahul Filotheu şi la toţi activiştii pro sinodul din Creta, răcnind din rărunchi "schismă, schismă..."
Am mai spus-o şi o repet, UNITATEA NU POATE FI DECÂT ÎNTRU ADEVĂR! Nu putem avea unitate în erezie, ori ierarhii care au semnat în Creta sunt în erezie, oficial, cu capul descoperit! Ei singuri s-au rupt de Biserica, iar comuniunea cu ei ne RUPE si pe noi de la Biserica lui Hristos!
Sfântul Ciprian al Cartaginei:
“Dacă episcopul care este pomenit in Biserica este eretic, dar oamenii nu-l consideră astfel, atunci o astfel de rugăciune Îl insultă pe Hristos Domnul, care nu poate fi parte din minciună. Oricine se împărtășește intr-o biserică unde este pomenit un episcop eretic, chiar dacă preotul acelei biserici învață ortodox, o astfel de împărtășire nu rămâne fără urmări. Acel om va avea parte la Judecata de Apoi cu episcopul eretic, in fundul iadului.”
Sfântul Gherman al Constantinopolului: ”cei care sunt de același gând cu ereticii vor avea parte de același iad ca aceștia, pentru că Îl hulesc împreună cu ei pe Hristos.”
Pr. Ciprian Staicu: ''Oprirea pomenirii ierarhului căzut în erezie este la fel ca extirparea cancerului pentru a nu se răspândi''
Pentru a întelege mai bine ce se întamplă astăzi în Biserica, să ne amintim ce spunea SFÂNTUL ANATOLIE AL OPTINEI, DESPRE VIAŢA MONAHALĂ ÎN VREMURILE DIN URMĂ
,,În vremea aceea , monahii vor indura mari strâmtorări din partea ereticilor, iar viaţa monahală va fi luată in batjocură. Obştile monahale vor fi sărăcite, numărul monahilor se va impuţina. Cei rămasi vor îndura silnicii.
Aceşti urâtori ai vieţii monahale, care au numai înfaţişarea credinţei, se vor nevoi să-i atragă pe monahi de partea lor, făgăduindu-le ocrotire şi înlesniri lumeşti, DAR AMENINŢÂNDU-I CU EXILUL PE CEI CARE NU SE SUPUN. Din pricina acestor ameninţări, cei împuţinaţi cu sufletul vor fi foarte umiliţi, chinuiţi de propria neputinţă...
Însă, în acele zile, vai monahilor legaţi de averi şi bogăţii şi care de dragul celor materialnice că inşişi să se robească necazurilor, ÎŞI VOR ADORMI CONSTIINŢA spunând: ,,Vom cruţa mănăstirea, iar Domnul ne va ierta". Nenorociţi şi orbiţi, EI NU GÂNDESC CĂ PRIN RĂTĂCIRI (EREZII) ŞI RĂTĂCIŢI, DIAVOLUL VA INTRA ÎN MĂNĂSTIRE ŞI CĂ APOI NU VA MAI FI O SFÂNTĂ MĂNĂSTIRE, CI ZIDURI GOALE DIN CARE HARUL VA PLECA PE VECI."

6 comentarii:

 1. "Intre 4 si 23 septembrie 2016, un eveniment major va avea loc în orașul vechi din Ierusalim. Acesta va reuni actori, artiști, muzicieni și persoane din mass-media din întreaga lume.
  Lideri romano-catolici, musulmani, evrei se vor reuni pentru una dintre cele mai mari și mai lungi servicii interconfesionale din istoria lumii, chiar în orașul vechi din Ierusalim.
  Serviciul va combina cele trei religii monoteiste sub un singur acoperiș într-o casă de cult pentru toți credincioșii. O parte a evenimentului va avea loc intre 5-11 septembrie și va reuni evrei, musulmani și crestini sub genericul "o pasiune pentru Ierusalim, în care ei vor coexista temporar sub aripile Celui Atotputernic."
  ...

  "În luna iulie, Francisc a fost forța motrice din spatele unei ceremonii în S.U.A. numită "Împreună", organizată pentru a aduce pe toți creștinii în fața obeliscului inalt de 6660 inch, falusul lui Osiris, pentru închinare. Unul dintre cele mai importante simboluri pe care le-am văzut in 2016 la evenimentul "împreună" a fost Ouroboros, sau șarpele care isi mănâncă propria coadă. Cea mai veche legenda a Ouroboros este asociata cu Osiris și fiul său, Ra.
  Ouroboros este un simbol ocult care indică sfârșitul unei ere, sau sfârșitul timpului. În ocultism, capătul unei ere are ca urmare, o resetare (un nou inceput) adus de un eveniment cataclismic. În acest caz, Ouroboros reprezintă întoarcerea lui Osiris ca să locuiască in Templul lui pe pământ. Faptul că acest simbol a fost pus pe ecran pe tot parcursul evenimentului "împreună" 2016 ne arata adevarata fata demonica a organizatorilor.
  ...

  Integral la sursa: http://www.glasulstramosesc.ro/blog/francisc_satanicus_il_va_proclama_pe_lucifer_ca_dumnezeu_al_noii_religii_mondiale_pe_23_septembrie_2016/2016-08-24-152

  RăspundețiȘtergere
 2. Bineinteles ca totul este sub controlul...lor!

  De vreme ce ieromonahi si preoti mint poporul de la amvon spunandu-i ca la sinodul din Creta nu s-a modificat nimic, totul a ramas asa cum a fost, doar unii "agita spiritele pe internet"...ce sa mai spui?

  Si cand poporul care crede ca aude de la preoti numai ADEVARUL primeste minciuna in locul lui, ce mai e de facut?

  RăspundețiȘtergere
 3. https://ganduridinortodoxie.wordpress.com/2016/08/26/patriarhul-bartolomeu-a-fost-hulit-in-sfantul-munte-athos/

  RăspundețiȘtergere
 4. "Vă aducem la cunoştinţă două scrisori ale Cuv. Paisie Aghioritul din anii 1968 și 1971. În prima, părintele îşi expune dezacordul său cu declaraţiile ecumeniste ale patriarhului, iar în a doua înștiințează Sfânta Chinotită despre întreruperea pomenirii patriarhului Athenagoras."

  Integral la sursa: http://lumea-ortodoxa.ro/ati-stiut-ca-sf-paisie-aghioritul-nu-pomenit-patriarhul-decursul-cativa-ani/

  http://lumea-ortodoxa.ro/gheronda-gavriil-ucenicul-sf-paisie-aghioritul/

  RăspundețiȘtergere
 5. Tin sa va spun ca Ieromonahul Grigorie impreuna cu cei trei frati nu au fost alungati si inca vietuiesc in schit!

  RăspundețiȘtergere
 6. Acest nou staret a fost diaconul unei inalte fete bisericesti, apoi a stat in concubinaj cu o muierusca, apoi a redevenit ieromonah. Acum a ajuns omul de nadejde a episcopilor de Valcea.
  Va dati seama cine ne asigura ca totul e bine? asta da om de incredere, ce sa mai zicem...

  RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.