duminică, 23 august 2015

Vicarul patriarhiei din Antiohia despre rascolnicii din Biserica Ucrainiana. Patriarhiile ortodoxe nu il recunosc pe schismaticul Filaret de la Kiev.

 

   Vicarul patriarhului Antiohiei si a tot rasaritului, episcopul Constantin, a povestit despre pozitia intaistatatorului din Antiohia, despre sciziunea bisericeasca din Ucraina : “Cu parere de rau, diavolul nu doarme si chiar si in Biserica sunt Iuzi tradatori”. Printre altele, episcopul Constantin a subliniat ca patriarhul Ioan al X –lea, al Antiohiei, sustine in intregime Biserica Ortodoxa Ucrainiana canonica.

     De asemenea, episcopul Constantin a remarcat ca toata plinatatea Bisericii din Antiohia se roaga pentru oprirea urii si a razboiului fraticid din Ucraina.

    Amintim ca nu de mult, reprezentantul Bisericii Constantinopolului, mitropolitul Ghenadie al Sasimului a afirmat, de asemenea, pozitia patriarhiei ecumenice fata de "patriarhia" Kievului, spunand: “Cat despre «patriarhia» Kievului, in Biserica noastra, noi nu o numim ca ar fi o patriarhie pentru ca-i numim schismatici, ca sa nu fie impresia ca noi i-am recunoaste. Ei se pot numi pe sine insusi cum doresc, dar nu-i recunoaste nici o Biserica”. (vezi aici: http://pro.church.ua/2015/03/19/mitropolit-sasimskij-gennadij-pro-upc-kp-voni-mozhut-sebe-nazivati-yak-xochut-ale-jix-ne-viznaje-zhodna-cerkva/)Un comentariu:

  1. UN ARTICOL FOARTE IMPORTANT

    https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/08/25/miscarea-pentru-apararea-ortodoxiei-manifest-crestin-noi-dorim-ca-romania-sa-devina-un-stat-cu-adevarat-democratic-indepen/

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.